Ultimate News #87

KRITIKÁK

Ultimate Spider-Man #122

„Néha azon gondolkozom, vajon miért gyűlöli Brian Michael Bendis az újvilági Pókembert. Az Ultimate Spider-Man legelső számától szerencsétlennek az élete egy rakás trágya. Jelen pillanatban az egyetlen személy, akinek gázabb az élete, mint neki, az a klasszikus Peter Parker. Még szerencse, hogy ez a sok tragédia és probléma remek történeteket szül nekünk. Petert tehát sajnálhatjuk, de közben kiváló sztorikat olvasunk róla, aminek meg örülünk. Ezúttal az egyik legnevetségesebb újvilági gonosztevővel, a Rengetővel csap össze újra. Ellentétben a Vörös Omegával vagy Deadpoollal, a Rengető figurája szándékosan lett nevetséges. Ő az, akit mindig egy-két ütéssel kifektetett eddig Pókember, és sosem volt vele különösebb probléma. Ám most a Rengető legyűri valahogy a falmászót, és végre bosszút állhat mindenért. És mire a szám végére érünk, egészen más megvilágításban fogjuk majd őt látni, ezt garantálom. Átalakul egy szomorú, megtört emberré, aki elég okos volt, hogy feltalálja a rengéshullámokat előidéző fegyvereket, de túl gyenge, hogy megvédje magát egy nagyvállalat ármánykodásaitól. Miután letettem ezt a számot, véglegesen eldöntöttem, hogy sokkal jobban szeretem az újvilági Rengetőt, mint a klasszikust, és ezt bizony nagyon-nagyon kevés esetben mondhatom el másokról. Talán nem véletlen, hogy ezek a karakterek szinte mind az Ultimate Spider-Man szereplői, ami igazolja számomra, hogy még mindig Bendis a legjobb írója az Újvilágnak. A sorozat legkiválóbb számai mindig a mellékszereplőkre fókuszálnak, ahogy most ez is. Mary Jane kénytelen Kitty Pryde segítségét kérni, hogy megtalálja Petert. A két lány fagyos kapcsolata mostanában az egyik legérdekesebb mellékszál a történetben, és ami engem illet, hálát adok az égnek, hogy Kitty otthagyta az X-Ment, és átkerült ide. Itt sokkal érdekesebb és fontosabb szereplővé nőtte ki magát. Áttérve a rajzokra, Stuart Immonen most is hozza a megszokott formáját. Korábban zavart, hogy Peter Parker olyan volt, mintha még bőven a pubertás előtt állna. Ezúttal mondjuk belőle nem sokat látunk, maximum fejjel lefelé lógva, de mintha már kezdene lassan tényleg 16 évesnek kinézni. Immonen még a Rengető ruháját is átalakította kicsit, ami szerintem nagyon jót tett neki, úgyhogy ezért is dicséretet érdemel a rajzoló. Összességében ez a szám is egy nyugisabb, csendesebb átvezető rész, de legalább látjuk, hogy mennyire sokoldalú és színes is ez a sorozat. Mindenből kapunk egy kicsit. Aztán következő hónapban meg kezdődik ugye a War of the Symbiotes, és alig várom, hogy lássam, ezúttal mit kell elszenvednie szegény Peternek.”
Értékelés: 8,4 / 10
Írta: Jesse Schedeen

ADATLAP

A Különítmény egy újabb kulcsszereplőjével ismerkedhettek meg a héten, akinek ugyan nincsen semmilyen szuperereje, és konkrétan nem is a csapat tagja, de mégis, nélküle sosem tehetett volna szert akkora hírnévre a S.H.I.E.L.D. magánhadserege, amekkorára szert tett. És persze nélküle talán Hulk sem jött volna létre soha. Igen, ő Betty Ross kisasszony!

Betty Ross

Valódi neve: Betty Ross
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Kommunikációs igazgató
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Ross tábornok (apa)
Csoporthoz tartozása: A Különítmény háttérszemélyzetének tagja
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Kommunikációs diplomát szerzett a Berkeley Egyetemen, tanult a New York Egyetemen
Első megjelenése Amerikában: The Ultimates #2 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Különítmény #1 (2008)

Története: Betty Ross a híres Ross tábornok, az egész világot behálózó kémszervezet, a S.H.I.E.L.D. korábbi fejének lánya, aki még egyetemi évei alatt ismerkedett össze Janet Van Dyne-nal, a későbbi Darázzsal. Először a New York Egyetemre járt, de végül átment a Berkeley-re, ahol kommunikációs diplomát szerzett. Ezután elkezdett randizni Bruce Bannerrel, az apja által felügyelt, szuperkatona-szérummal foglalkozó kutatóintézet vezető tudósával. Banner egy alkalommal egy félkész szérummal fecskendezte be saját magát, és egy hatalmas, zöld szörnyeteggé, Hulkká változott. Végül sikerült visszaváltoztatni és elnyomni benne a szörnyet, de azóta sem tudja senki biztosan, nem lesz-e belőle egy napon újra Hulk… Időközben Betty a S.H.I.E.L.D. kommunikációs igazgatója lett, és úgy döntött, egy ideig szünetelteti kapcsolatát Bruce-szal.

FOLYTATÁS A KÜLÖNÍTMÉNY 1. KÖTETÉBEN!

Testmagassága: 167 cm
Testsúlya: 50 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna
Képességei és felszerelése: Betty igen dörzsölt és sikeres propagandaügynök. Munkáját már-már megszállottan komolyan veszi, és szégyentelen módon minden eszközt hajlandó bevetni a siker érdekében. Mesterien manipulálja és téveszti meg a nyilvánosságot.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Egész pofásra sikeredett az e heti összefoglaló, úgyhogy nyugodt szívvel búcsúzom tőletek. Mint mindig, az Ultimate Marvel 4.0 fórum most is nyitva áll előttetek, én pedig jövő hét kedden jövök újból. Addig is jó olvasgatást!

Oldalak: 1 2 3