Ultimate News #87

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Múlt héten a Marvel honlapján nemcsak az Ultimate X-Men, hanem az Ultimate Fantastic Four is kapott egy néhány soros ismertetőt/kedvcsinálót. A téma ezúttal is egy új csapat, a Salemi Hetes lesz, és most is megszólal majd az író, Mike Carey. Ó, és persze előzetes oldalakat is kaptunk Tyler Kirkhamtől!

A Salemi Hetes a Fantasztikus Négyes bukása… Bizony, a soron következő, 55. számról van szó! A klasszikus Marvel-univerzumban a Salemi Hetes létezésüket apjuknak, a fekete mágiát használó Nicolas Scratch-nek, és anyjaiknak köszönhetik. Misztikus úton felerősített féltestvérek ők, akik voltak már ellenségei és szövetségesei is a Fantasztikus Négyesnek. Na persze az újvilági változataik egészen másmilyenek. Az írót, Mike Carey-t kérdezték:

„A Salemi Hetes egy teljesen különböző változatát alkottam meg, de azért megmaradt a bensőséges, családi viszony eleme bennük egy a Fantasztikus Négyeshez közel álló személlyel. Nagyon fontos az eredetük története, és lesz azért némi párhuzam a klasszikus verzióval. De mindenesetre egyelőre egyértelműen ellenségesek lesznek.”

„Másmilyen csapathoz persze másmilyen tagok és nevek is kellettek, és most kettőt emelnék ki. Itt van például Neuropath, aki képes betörni bárki idegrendszerébe, és azt éreztetni az áldozatával, amit akar – örömöt, fájdalmat, vagy teljes érzéktelenséget. Penultimate pedig egy felturbózott kiborg, akinek szinte minden helyzetre van egy fegyvere.”

„Ez az utolsó történetem a sorozatnál, és valami igazán naggyal akartam távozni. Egy sztorival, amiben vannak látványos csaták, új, érdekes karakterek, valamint egy izgalmas rejtély a háttérben. A Hetes tökéletes választásnak bizonyult minderre. Aztán ott van még mellékszálként Reed és Sue viszonyának problémája, amely aztán az egyik leglényegesebb tényezővé növi ki magát.”


MINISOROZATOK

Ultimate Origins

Már csak napok kérdése, hogy kezdetét vegye az idei év talán legjobban várt újvilági minisorozata, így nem is csoda, hogy egyre több hír és előzetes halmozódik fel. Elsőként megmutatom nektek Gabriele Dell’Otto alternatív borítójának színes változatát az 1. számhoz:

Pazar, nemde? Most pedig jöjjön az utolsó előzetes, immár színesben, szöveggel, mindennel! Hajrá!Ígéretesnek tűnik! Már csak az a kérdés, hogy vajon ez is egy Ultimate Power-féle, „nagyobb a füstje, mint a lángja” mini lesz-e, avagy egy olyan kis gyöngyszem, mint mondjuk az Ultimate Human vagy az Ultimate Iron Man, amely majd a kritikusok és az olvasók kegyeit is elnyeri. Hamarosan kiderül…

Oldalak: 1 2 3