Ultimate News #79

Ultimate Iron Man 2 #4

„Az első két szám nekem annyira nem tetszett, de azt el kell ismernem, hogy a legutóbbi fantasztikusra sikeredett, és szerencsére erről a számról is csak hasonló jókat tudok mondani. Szerintem mondjuk az első és második kötet nem egy egész, összefüggő történetet mondanak el, de ettől függetlenül nagyon élvezetes és egyre izgalmasabb a mini, ahogy haladunk a végkifejlet felé. Ja igen, aki esetleg lemaradt volna a hírekről: a második kötetet ötszámosra bővítették, tehát ez még csak az utolsóelőtti fejezet. Tony éppen elég húzós szituációba került két ellenségével egy repülőgépen, amin egy atombomba is figyel. Eközben persze Rhodes teszi a dolgát Gépágyúként, és lassan összeállnak a kirakós darabkái. Card egy ütős, pörgős thrillert írt nekünk, melyben Tonynak versenyt kell futnia az idővel a túlélésért, Rhodesnak meg együtt kell működnie a kormányügynökökkel, hogy rájöjjenek, ki mozgatja a szálakat a háttérből. Komolyan meglepett, milyen feszült és érdekes kis fejezet lett ez, és hogy tényleg mennyire kemény tempót diktál benne az író. Persze ez nem azt jelenti, hogy gyorsan is kellene olvasni: nagyon oda kell figyelni, hogy mindent megértsünk, hogy mindent feldolgozzunk. Ferry rajzai is sokat hozzáadnak a pozitív összképhez, bár néha nekem egy kicsit vázlatosnak, halványnak tűntek a képkockák. Mondjuk ez már tényleg csak szőrszálhasogatás. Szép munkát végzett Ferry, és kiválóan jelenítette meg Card elképesztően izgalmas történetét. Mit is mondhatnék még? Alig várom a befejezést, mert úgy tűnik, Starkék végre rájöttek, ki áll az egész mögött. Nekem még mindig nehézkes egy kicsit ezt a fiatal Tonyt a The Ultimates 3 idősebb verziójával azonosítani, de az utolsó számban talán közelebb kerül majd egymáshoz a két különböző korú változat.”
Sztori: 4 / 5
Rajz: 4 / 5
Összesítés: 4 / 5
Írta: Adam Chapman

ADATLAP

Ross tábornok, a S.H.I.E.L.D. egykori vezetője általában a háttérből irányított, és kevesebb szerep jutott neki, mint utódjának, Nick Furynak – mégis, egy adatlapot azért ő is megérdemel. Íme:

Ross tábornok

Valódi neve: Ross (teljes neve ismeretlen)
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Az amerikai hadsereg tábornoka, korábban a S.H.I.E.L.D. vezetője
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Betty Ross (gyermek)
Csoporthoz tartozása: S.H.I.E.L.D.
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Marvel Team-Up #3 (2001)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: Fantasztikus Négyes #2 (2005)

Története: A S.H.I.E.L.D. vezetőjeként Ross tábornok beosztottai közé tartozott többek között Nick Fury ezredes, aki az illegális szuperképességekkel rendelkező embereket felügyelte szerte a világon. Ross tábornok volt továbbá felelős a pittsburgh-i Szuperkatona Kutatóintézet működéséért is, ahol a sógorjelöltje, Bruce Banner is dolgozott. Banner feladata volt újra előállítani azt a szuperkatona-szérumot, amely a II. világháborúban megteremtette a nemzet hősét, Amerika Kapitányt. Ross hatáskörébe tartozott az X-Fegyver is, amelyet John Wraith ezredes vezetett. Itt mutánsokat tartottak fogva, hogy belőlük képezzék ki a jövő szuperügynökeit. Végül, de nem utolsósorban a dr. Storm által vezetett Baxter-torony nevű agytrösztöt is Ross tábornok felügyelte. Itt olyan ifjú zseni gyerekek dolgoztak, akik egy napon talán megváltoztatják az egész világot a találmányaikkal. Az egyik tanár, dr. Molekevic egy alkalommal tiltott technológián dolgozott, ezért Ross kirúgta őt az intézettől.

Banner eközben nem jutott dűlőre a szuperkatona-szérummal, és állandóan semmibe vették a szuperemberekkel kapcsolatos javaslatait is, ezért dühében és tehetetlenségében magába injekciózta a még félkész szuperkatona-szérumát. Egy óriási, dühöngő szörnyeteggé, Hulkká változott, aki elkezdte szétrombolni New Yorkot. Az ifjú szuperhős, Pókember valahogy lenyugtatta, mire Banner visszaváltozott, de erre megjelentek Ross és az emberei, és a tudós újra bepánikolt, és Hulkká alakult. Azóta sem látta senki.

Valamivel később Nick Furynak nyoma veszett Delhiben, és Ross Wraith mutánsait bízta meg a kiszabadításával. Ez sikerült is, de hiába a sikeres akció, Ross végül úgy döntött, bezáratja az X-Fegyvert, mivel Wraith az X-Ment is fogva tartotta, melynek tagjai olyan fiatal mutánsok, akik az elnök támogatását élvezték. Wraith éktelen haragra gerjedt a hír hallatán, és megpróbálta egy robbanásban megölni Rosst. Az esetet ugyan túlélte a tábornok, de végül leváltották őt, és Furyt tették meg a S.H.I.E.L.D. új vezetőjének.

Testmagassága: 183 cm
Testsúlya: 82 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Ősz
Szakterülete: Ross tábornok sokat tapasztalt katona.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 4/7 (Tapasztalt harcos)

Rövidke összefoglaló volt az e heti, tudom jól, de nincs mit tenni… Ez van. Mindenesetre az Ultimate Marvel 4.0 fórum most is nyitva áll előttetek, hogy elmésebbnél elmésebb hozzászólásokkal gazdagítsátok. Én pedig, ahogy az lenni szokott, egy hét múlva újra jelentkezem. Csáó!

Oldalak: 1 2 3