Ultimate News #51

ADATLAP

Erre a hétre A Csodálatos Pókember egyik kulcsfigurájának az adatlapját hoztam el nektek. Ez az illető ugyan nem rendelkezik semmilyen emberfeletti képességgel, mégis igen fontos szerepet tölt be Peter Parker életében, hiszen a főnöke. Bizony, a morcos J. Jonah Jameson következik!

J. Jonah Jameson

Igazi neve: J. Jonah Jameson
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: A Daily Bugle (Hírharsona) kiadója, szerkesztője és újságírója
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen, valószínűleg New York
Ismert rokonai: Ismeretlen feleség, ismeretlen fiúgyermek (valószínűleg elhunyt)
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen, valószínűleg újságírói diplomája van
Első megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #6 (2001)
Első megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #7 (2. sorozat, 2002)

Története: J. Jonah Jameson már tinédzser korában a Daily Bugle nevű napilapnál dolgozott, ahol a szerkesztő hamar felismerte a benne rejlő tehetséget, és 18 éves korától megengedte neki, hogy elkísérje az újságírókat pár kisebb feladatra. Az ifjú Jonah megtanulta egy újságíró szemével látni a várost, elsajátította a legfontosabb trükköket és fortélyokat. Villámgyorsan mászott felfelé a ranglétrán, és hamarosan ő lett a lap főszerkesztője. Felvette maga mellé szerkesztőnek Joe Robertsont, akivel már húsz éve dolgozott együtt, és akit mindig is tisztelt, habár sokszor voltak vitáik az újság jövőjét illetően. Amikor Jameson már a lap kiadójaként is dolgozott, szörnyű tragédia érte: űrhajós fia odaveszett egy küldetés során. A NASA csak azt a magyarázatot adta az esetre, hogy üzemzavar történt, minden mást titkosítottak, így Jameson végül még csak el sem temethette fia testét. A gyász teljesen összetörte, és amikor pár hónappal később feltűnt New Yorkban egy új maszkos szuperhős, Pókember, Jameson rajta élte ki minden dühét. Képtelen volt elfogadni, hogy egy ismeretlen, álarcos figurát hősként kezelnek, míg a fiára, a bátor űrhajósra már nem is emlékeznek. Mindenképp le akarta járatni Pókembert a lapjában, de ehhez fényképek is kellettek, ezért magas jutalmat ígért bárkinek, aki jó fotókat visz neki róla. Az egyik jelentkező, aki az ajánlatra bekopogott hozzá, egy fiatal fiú, Peter Parker volt. Jamesont lenyűgözte a kölyök számítógépes tudása, és végül alkalmazta őt mint a Daily Bugle honlapjának szerkesztőjét – és még csak nem is sejtette, hogy Peter nem más, mint maga Pókember. Eközben folytatódott Jameson hadjárata az ifjú szuperhős ellen, és már kollégáit, Joe Robertsont és Ben Urichot is kezdte aggasztani főnökük megszállottsága.

Amikor feltűnt a politikai színen egy új főállamügyész-jelölt, Sam Bullit, aki titokban a New York-i alvilág Vezérének, Wilson Fisknek a támogatását élvezte, Jameson szinte azonnal biztosította őt, hogy lapja csak pozitív hangvételű cikkeket fog róla megjelentetni. Mindezt csakis azért tette, mert Bullit kampánya erősen Pókember-ellenes volt. Joe Robertson és Ben Urich egyáltalán nem értettek egyet Jameson ezen döntésével, sőt még Peter Parker is kérdőre vonta a főszerkesztőt, mire az válaszul kirúgta őt. Miután Urich leleplező interjút készített Bullittal, egyértelművé vált, hogy annak milyen alvilági kapcsolatai vannak, és Jameson immár kénytelen volt ellene fordulni egy cikkben. A Bullit mögött álló Vezér ezt nem nézte jó szemmel, és Jamesonra küldte embereit, a Végrehajtókat, akik megpróbálták arra kényszeríteni, hogy vonja vissza a negatív cikket. Ekkor jelent meg Pókember, és megmentette a főszerkesztőt a verőemberektől. Jameson az egészet rögzítette a mobiltelefonjával, sőt még kérdéseket is intézett a Végrehajtókhoz, igazi profi riporter módjára. Végül belátta, hogy rosszul közelített meg a Pókember-ügyet, és személyesen kereste fel Petert, hogy bocsánatot kérjen tőle és visszavegye a laphoz. Bevallotta neki, hogy az egész ügy a fia értelmetlen halála miatt volt, és mert ezért képtelen volt hősként tekinteni Pókemberre. Jameson ezen eset óta kevesebbet foglalkozott az álarcos szuperhőssel.

Magassága: 180 cm
Súlya: 83 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna ősz halántékkal
Szakterülete: J. Jonah Jameson kiváló újságíró és üzletember, akinek elegendő vagyona van ahhoz, hogy bármilyen vészhelyzet esetén kihúzza őt a csávából.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

És ismét itt a fájdalmas búcsú pillanata… De vigasztaljon titeket a tudat, hogy már csak egy hét, és jön az új összefoglaló! Addig pedig elütjük majd valahogy az időt az Ultimate Marvel 3.0 fórumban, nem igaz, pajtások? Na akkor jól van. No. Ennyi volt. Nincs mit mondanom. Kéremkapcsojjaki.

Oldalak: 1 2 3