Ultimate News #52

Szafaládé! Javában tombol a szeptemberi nyár, az iskolákban a diákok talán már az első dolgozatokon és feleléseken is túl vannak, a munkahelyeken megy a hajtás, és még engem is beszippantott újfent a felsőoktatás varázslatos világa. De ne csüggedjetek, pajtások: mindez nem akadályozott abban, hogy elkészüljön az Ultimate News 52. kiadása! És hogy miről olvashattok ezen a héten? Hááát… Ha azt mondom, hogy az Ultimate Iron Man 2. kötetéről, akkor felkapjátok a fejeteket? És ha azt, hogy A Csodálatos Pókember és az Újvilág: X-Men legújabb számairól, akkor tágra nyílik a szemetek? És ha még azt is, hogy a decemberi előzetesek is helyet kaptak az összefoglalóban, akkor már a levegőt is gyorsabban veszitek? Hát akkor mire vártok? Kezdődjék az újvilági banzáj!!!

De azért a banzáj előtt még egy figyelmeztetés: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! És ne felejtsétek el megkérdezni a kezelőorvosotokat vagy a gyógyszerészeteket.

DECEMBERI ELŐZETESEK

Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a Vasember… Bizony, pajtások, decemberre kisül a Tony Stark ifjúkorát bemutató Ultimate Iron Man 2. kötetének 1. száma! Sokáig gyakorlatilag semmit nem lehetett hallani erről a miniről, de most, mindenféle előzetes hírek és pletykák nélkül már itt is van a borító és egy rövid ismertető az év végén induló sorozatról. Szép kis karácsonyi ajándék lesz ez a Marveltől, nem? Ha még azt is hozzátesszük, hogy megjelenik az Újvilágot bemutató Ultimate Marvel, kezdetét veszi a The Ultimates 3, és persze jönnek az Ultimate Spider-Man, az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four újabb számai is, akkor azt hiszem, kijelenthetjük, hogy nagyon boldog decembernek nézünk elébe az idén! Csuhajja!!!

Ultimate Marvel
Írta: Arune Singh
Borító: David Finch

A klasszikus hősöket újraértelmező Újvilág örökre megváltoztatta a Marvel-képregényeket. Ebben a kiadványban bepillantást nyerhetünk a The Ultimates 3, az Ultimate Iron Man 2, az Ultimate Origins és a többi újvilági sorozat számaiba, amelyek az elkövetkező hónapok során teljesen átalakítják majd az Újvilágot. Lesz itt minden: exkluzív riportok a készítőkkel, korábban sosem látott rajzok… Ez a tökéletes karácsonyi ajándék minden rajongónak! Az Újvilág átalakulása kezdetét vette – ugye ti sem akartok kimaradni belőle? (Megjegyzés: korábban az ehhez a kiadványhoz tartozó borítót tévesen az Ultimatum borítójaként mutattam be. Ezért most elnézést kérek mindenkitől. – Maniac)

Ultimate Iron Man 2 #1
Írta: Orson Scott Card
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry
Alternatív borító: Gabriele Dell’Otto

Vasember eredettörténete végre folytatódik – és az író ezúttal is a nemzetközileg elismert Orson Scott Card! Mikor utoljára láttuk, az ifjú Tony Stark kis híján darabokra robbant. De ezzel még nem érnek véget a kezdeti Vasember-kísérletei, és a fiatal géniusz máris újabb terveket dolgoz ki. De vajon hogy jön a képbe James Rhodes? Ő hogyan járulhat hozzá a tökéletes harcigép megalkotásához? Orson Scott Card, a négyszeres Hugo Award-győztes, kétszeres Nebula Award-győztes és a World Fantasy Awaard győztese, ezúttal sem fog csalódást okozni a rajongóknak! A rajzolói székben pedig ezúttal Pasqual Ferry (Ultimate Fantastic Four) foglal majd helyet!

Ultimate Spider-Man #117 – Death of a Goblin (6. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Stuart Immonen

Elérkezett hát a Death of a Goblin gyilkos fináléja! Ez Pókember végső csatája a Zöld Manó és fia, a Vészmanó ellen! Évek óta haladtunk ehhez a tragikus végkifejlethez, amely során végleg lezárul a Peter Parker, Norman Osborn és Harry Osborn között feszülő konfliktus. Senki se hagyja ki ezt a sokkoló befejezést!

Ultimate X-Men #89
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz: Tyler Kirkham
Borító: Yanick Paquette

Vihar vad végzete! A titokzatos Árnykirály minden erejével azon fáradozik, hogy végre megszökhessen mentális börtönéből, melybe évszázadokkal ezelőtt zárták – és ha kell, ehhez Viharral is végez! Ám azzal, hogy ő kiszabadul, a világra zúdíthatja a gyilkos idegeneket, a Fészek (Brood) nevezetű fajt! Vajon képes lesz az X-Men legyőzni egy olyan ellenfelet, aki már több száz éve tervezi a Föld elpusztítását?

Ultimate Fantastic Four #49 – Ghosts (3. rész)
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Mark Brooks

A Vörös Szellem története a fináléjához érkezett! Ifjú hőseinknek nincs könnyű dolguk a fagyos orosz tundrán: nyomukban a Vörös Dinamó, tucatnyi szovjet szuperkatona, és egyelőre még azt sem tudják, hogyan bánhatnának el egy olyan ellenféllel, akit meg sem tudnak érinteni. Gonoszok egész hadát hozza el nekünk ebben a számban a Mike Carey (X-Men) – Mark Brooks (Ultimate Spider-Man Annual) páros!

The Ultimates 3 #1
Írta: Jeph Loeb
Ceruzarajz és borítók: Joe Madureira

Végre kezdetét veszi a visszaszámlálás a jövő évi Ultimatum című sztorihoz, amely örökre megváltoztatja majd az Újvilágot! És elhihetitek, hogy ezúttal tényleg nem túlzunk! Egy év telt el a The Ultimates 2. kötetének vége óta, és a Különítmény ez idő alatt nagyon megváltozott. Új tagok, új vezető Tony Stark személyében, új bázis… A csapat Tony egyik New York-i birtokán rendezkedett be, és immár teljesen függetlenek a S.H.I.E.L.D.-től – vagyis most már csakis magukra számíthatnak. Ám azt egyikük sem sejti, hogy egy sötét titok hamarosan alapjaiban rázza majd meg a Különítményt… Valakit meggyilkolnak a csapat új bázisán! Igen, a Föld legnagyobb hősei közül valaki meghal! És hogy ki a gyilkos? Nos, jó pár gyanúsított akad majd… Jönnek tehát az új csapattagok, az új kalandok, és persze az új titkok! És akkor Venomról még nem is beszéltünk… Igen, ő is itt lesz! És mindez az Eisner-díjas és az Emmy-jelölt író, Jeph Loeb (a Heroes, vagyis a Hősök, és a Fallen Son megalkotója) tollából! A rajzolói székben pedig nem más ül majd, mint Joe Madureira, aki már bizonyított az Uncanny X-Men és a Battle Chasers oldalain! Kezdődjék hát a Különítmény eddigi legvadabb kalandja!!!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

És most pedig jöjjön a szokásos feketeleves: az eladási adatok. Gondolom, már egyikőtök sem táplál hiú ábrándokat az újvilági sorozatok helyezését illetően, de azért ott mélyen, legbelül még talán pislákol páratokban a remény lángja, hogy hátha ebben a hónapban jobban teljesített valamelyik kiadvány, mint általában… Hát, pajtások… Beszéljenek helyettem a rideg adatok:

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 augusztusában


24. Ultimate Spider-Man #112 (77 ezer eladott példány)

34. Ultimate X-Men #85 (58 ezer eladott példány)

55. Ultimate Fantastic Four #45 (49 ezer eladott példány)

Szomorú látvány, igaz? Se az Ultimate Spider-Man nem jutott feljebb, hiába volt rajzolóváltás, se az Ultimate X-Men, hiába zajlik most a sorozat történetének egyik legizgalmasabb sztorija. Szegény Ultimate Fantastic Four pedig immár az első 50-ből is kiesett… Én… Én már nem is tudok mit mondani. Tényleg. Inkább menjünk tovább.

INTERJÚ 1. – BILL ROSEMANN

Mi más is lehetne az e heti interjúk témája, mint a várva várt Ultimate Iron Man 2. kötete, amely hirtelen, szinte a semmiből bukkant fel a horizonton. Sokat vártunk rá, de hogy megérte-e, azt csak decemberben tudjuk meg. Addig is lássuk, mi szépet és jót tud nekünk mondani a készülő miniről Bill Rosemann, a sorozat szerkesztője.

A 2008-as év kétségkívül Vasember éve lesz. Nem elég, hogy Tony Stark végre a mozikba is megérkezik, de útjára indul a rajongók által már oly régóta várt Ultimate Iron Man 2 is. Az író ezúttal is a méltán népszerű Orson Scott Card lesz, míg a rajzoló Pasqual Ferry. Bill, miért kellett ennyit várnunk a folytatásra?
Mondjuk úgy, hogy ennyi időre volt szükségünk, hogy minden a helyére kerüljön, és hogy az égiek is úgy akarják, hogy megszülessen a 2. kötet. De most Orson Scott Card, Pasqual Ferry és Vasember végre egymásra találtak, és jöhet a folytatás!

Az 1. kötet elég durván ért véget…
Igen, és a 2. kötet pontosan onnan fogja folytatni a történetet. Tony egy hatalmas Vasember-páncélban sikeresen megakadályozta pár terrorista tervét, de egy közelében felrobbant bomba kis híján végzett vele. A folytatás pár pillanattal ez után a jelenet után kezdődik.

Kik lesznek a főbb szereplők?
Szinte mindenki szerepet kap majd az 1. kötetből – és lesz persze pár meglepetés is! Itt lesz nekünk például James Rhodes, Obadiah Stane… és jön majd Gépágyú és Vasmángor (Iron Monger) is!

Ez a kötet is végig Tony ifjúkoráról szól majd?
Igen, Card mindkét kötete Tony első éveit mutatja be, tehát még bőven a The Ultimates előtt járunk.

Miért nem kaphat Vasember saját, havonta megjelenő sorozatot is?
Hát, egy napon még akár ez is megtörténhet! De jelenleg nemigen van szükség erre, hiszen eleget láthatjuk majd Vasembert ebben a miniben, valamint a The Ultimates 3 és az Ultimate Power oldalain. Az se lenne jó, ha túlzásba vinnénk Tony szerepléseit, nem?

Milyen érzés, hogy Orson Scott Carddal dolgozhatsz?
Még újnak számítok az Ultimate-kiadványok világában, és nagyon örülök, hogy máris egy ilyen nagy névvel dolgozhatok. Nagy rajongója vagyok Card regényeinek, és alig várom, hogy a rajongók is lássák, mit alkotott az Ultimate Iron Man 2. kötetében!

Mi is alig várjuk, Bill!

INTERJÚ 2. – ORSON SCOTT CARD

Bizony, pajtások, nem véletlenül használtam fentebb többes számot: ezen a héten két interjút is olvashattok, és mindkettő témája az Ultimate Iron Man 2. A sorozat szerkesztője után tehát most átadom a szót magának az írónak, a többszörös díjnyertes Orson Scott Cardnak!

Hol folytatódik majd a 2. kötet?
Pontosan ott, ahol az 1. véget ért: a hatalmas robbanás után. Szóval Tony elég nehéz helyzetben lesz majd a sorozat kezdetén.

És mi vár még ebben a miniben Vasemberre?
Mindenféle jó: terroristák, a kormány piszkos ügyletei, Gépágyú, Obadiah Stane alattomos trükkjei… Szóval lesz itt minden.

Milyen főbb szereplőkre számíthatunk még Tonyn kívül?
Tony mellett Gépágyú is nagyon fontos szerepet kap majd, ahogy az az 1. kötetben is történt. Rajtuk kívül meg lesz még sok ismerős mellékszereplő, akik nem ritkán kissé eltérnek majd a klasszikus megfelelőjüktől.

De a központi szereplő mégiscsak Tony lesz.
Persze. Három fontos elemet látok én az ő karakterében: van egyszer a páncélja, amellyel látványos csatákat vívhat, másrészt elképesztően okos, melynek következtében gyakran előfordul, hogy az erő helyett inkább az eszére hagyatkozik, harmadrészt pedig ott vannak a múltja démonai, amelyeket még le kell győznie.

Mikor játszódik a történet?
Még bőven a The Ultimates előtt járunk, ezért önmagában is élvezhető lesz a sztori, nem kell hozzá semmilyen előzetes ismeret. Persze arra azért odafigyelek, hogy ne legyen ellentmondás az 1. kötet, a The Ultimates és a 2. kötet között. Remélem, mindenki meg lesz elégedve a Vasemberemmel.

Sok sikert, Orson!

Oldalak: 1 2 3