Ultimate News #51

Üdvözlet, halandók. A bolygótokat irányító földön kívüli lények vagyunk, és ezennel átvettük az irányítást a civilizációtok legnépszerűbb rovata, az Ultimate News felett. Mostantól folyamatosan ellenőrizzük az újvilági híreket megjelentető monitorokat. Mi uraljuk őket mind horizontálisan, mind vertikálisan. Eláraszthatunk titeket ezernyi információval, vagy kinagyíthatunk egyetlen képet kristálytisztává. És ez meg semmi. Hozzáidomíthatjuk a látásotokat bármihez, amit csak a képzeletünk felfoghat. Irányítani fogunk mindent, amit csak láttok és hallotok. Hamarosan átélitek a borzongó ámulatot a rejtély láttán, ami a lélek legbelső mélyétől a legvégső határig terjed! Persze csak ha elég bátrak vagytok folytatni…

De azért a figyelmeztetés most sem maradhat el: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Ez pedig a figyelmeztetés vége.

RIPORT EGY AMERIKAI KÉPREGÉNYFESZTIVÁLRÓL, III.

Nem csalás, nem ámítás, pajtások! Jól látjátok: a tengerentúlon ISMÉT rendeztek egy képregényfesztivált, ezúttal Baltimore-ban. És ami a legjobb, hogy ezúttal is elhintettek pár újvilági infómorzsát a Marvel fejesei, amiket én szépen összecsipegettem nektek. Ahogy azt már megszokhattuk, most is a rajongók kérdezgettek, akik pedig válaszoltak: C. B. Cebulski (szerkesztő-író) és Tom Brevoort (szerkesztő). Lássuk hát:

Mikor tér vissza Misty Knight?
Cebulski: „Mint tudjátok, őt Warren Ellis alkotta meg, így nem kis esély van rá, hogy a következő újvilági minijében, név szerint az Ultimate Hulk / Iron Man oldalain, ő is felbukkan majd.”
Brevoort: „És ugyan nincsenek konkrét terveink vele egyelőre, még az is lehet, hogy Brian Michael Bendis is felhasználja majd valahol.”

Mikor folytatódik az Ultimate Wolverine vs. Hulk?
Brevoort: „Damon Lindelof már végzett a 3. és 4. számmal is, de most már addig nem folytatjuk, amíg el nem készül mind a hattal.”

Mikor számíthatunk valamire Michael Turnertől?
Cebulski: „Mint azt már korábban közöltük, az Ultimate Wolverine, melyet ő rajzolt volna, mégsem kerül megvalósításra az Ultimatum című sztoriban lejátszódó történések miatt, de helyette kapott egy másik projektet.”

Én tökre bírnám, ha Hulk egyszerűen leszakítaná Vasember fejét!!! Nem terveztek ilyesmit?
Cebulski: „Ajánlom figyelmedbe az Ultimate Hulk / Iron Man című minit. Abban még valami ilyesmi is megtörténhet…”

Ennyi. Tényleg. Mondtam, hogy ezek csak infómorzsák… Legközelebb talán több lesz.

INTERJÚ – JOE MADUREIRA

Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy hozzám hasonlóan, ti is nagyon várjátok már a The Ultimates 3. kötetét, ezért úgy döntöttem, ezen a héten is egy ezzel kapcsolatos interjút hozok nektek. Az íróval, Jeph Loebbel már készült jó pár riport, úgyhogy épp ideje, hogy a rajzoló, Joe Madureira is szóhoz jusson! Joe – tiéd a mikrofon!

Mit szólsz, hogy Jeph Loebbel dolgozhatsz? Kedveled a munkáit?
Hogyne, és már dolgoztunk is együtt még nagyon régen. Azóta is tartjuk egymással a kapcsolatot.

Hogy tetszett a The Ultimates első két kötete?
Imádtam őket! Ami azt illeti, ennek a sorozatnak köszönhetően kezdtem újra képregényeket olvasni. Előtte hosszabb ideig nem olvastam egyetlen sorozatot sem, részben azért, mert új lakásba költöztem, és ez lefoglalta minden időmet. Aztán egy nap vettem egy The Ultimates-kötetet, és egyből beleszerettem. Most, hogy megismertem a Különítményt, a régi stílusú szuperhősök már nem is tetszenek annyira. Sokkal jobban bejön ez a realisztikusabb hozzáállás, amit az első két sorozatban láthatunk.

És most a te kezedben a folytatás!
Igen, izgulok is rendesen emiatt. Én és Jeph most egy kicsit új irányba visszük majd a sorozatot, egy klasszikusabb irányba. Ez vagy nagyon fog tetszeni a rajongóknak, vagy iszonyatosan meggyűlölik majd. De az biztos, hogy nem akarjuk az eddigi két kötet vonalát követni. Valami újat akarunk bemutatni, valamit, ami csak ránk jellemző.

Hogy tetszik Jeph sztorija?
Zseniális! Jeph pontosan tudja, mennyire szeretem az akciódús jeleneteket, és csak az én kedvemért egy rakat ilyennel pumpálta tele a történetet. Felbukkan majd egy csomó vendégszereplő, akikre biztos nem számítanak majd az olvasók, és sokan közülük még egyáltalán nem szerepeltek egyetlen újvilági sorozatban sem – vagyis elsőként én fogom őket megrajzolni!

Mennyit árulhatsz el az új csapattagokról? Az előzetes képen például láthattuk Pókembert és Rozsomákot… A Különítmény tehát átalakul egy újvilági Bosszú Angyalaivá?
Nem, azért ilyen radikális változtatásokat nem eszközöltünk a csapaton. Az általad említett két karakter például két olyan vendégszereplő lesz, akikről az imént beszéltem. Csak jönnek és mennek, de nem lesznek szerves részei a Különítménynek. Vagy mégis…?

Pár szereplő új ruhát is kapott…
Igen, valóban. Próbáltam megtartani Bryan Hitch ruháinak a legfontosabb elemeit, de úgy, hogy közben a szereplők klasszikus öltözetéből is kevertem részleteket az új cuccokba. Vagyis az új ruhák a klasszikus és az újvilági öltözékek keverékei. Remélem, azért még így sem veszett el teljesen a realisztikusság, de az biztos, hogy az én figuráim hülyébben néznének ki egy mozifilmben, mint Hitch karakterei.

Kik a kedvenceid?
Fura, de valamiért nagyon a szívemhez nőtt a Darázs. Megkedveltem őt rajzolás közben. És persze Thor, őt is nagyon szeretem. De vannak még olyan kedvenceim is, akikről egyelőre nem beszélhetek… Amit viszont nagyon nem csípek, az Amerika Kapitány pajzsa. Utálom, amikor azt kell rajzolnom, valahogy sosem sikerül túl jól.

A Darázs? Miért pont ő?
Nem is tudom. Elég gyakran változtat a ruhatárán, és a szárnyai miatt úgy néz ki, mint egy aranyos kis tündér. Ja, és persze elég dögös is!

Korábban elég gyakran vetted „mangásra” a rajzaid stílusát. Most is így lesz?
Nem, mostanra felhagytam azzal a stílussal. Na jó, azért még most is akad majd egy-két jelenet, amiben felfedezhető lesz pár mangás elem, de tényleg nem sok. A karakterek arcai például itt sokkal kevésbé lesznek rajzfilmszerűek, mint a korábbi munkáimban. Ez mégiscsak a The Ultimates. Furán venné ki magát egy mangaszemekkel megrajzolt Amerika Kapitány, nem?

Összességében örülsz, hogy visszatértél a képregényiparba?
Igen, nagyon is! Sajnos a videojátékokkal foglalkozó cégem irányítása mellett egyre kevesebb időm jut a rajzolásra, és nagyon örülök neki, hogy most tudtam szakítani pár hónapot erre a projektre. Jó lenne, ha a jövőben is lenne mindig legalább egy sorozat, amin dolgozhatok, hogy a képregényrajongók se felejtsenek el…

Nem lehet könnyű egyszerre képregényt rajzolni, és egy céget vezetni…
Valóban, elég nehéz meló. Ráadásul most született a második gyerekem is, úgyhogy idén tényleg nem unatkoztam!

Még egy utolsó gondolat a The Ultimates 3. kötetéről?
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy legalább nézzen bele – nem fog csalódni! Tudom, hogy más, mint az eddigi két sorozat, de épp ezért jó is. Sokkal több lesz benne az akció, és kevesebb a párbeszéd, mint a Millar-Hitch páros idején, mivel én nem nagyon szeretek egymással beszélgető fickókat rajzolni, akik ülnek egy szobában, és nem csinálnak semmit… Ennek Bryan Hitch a nagymestere: még a legunalmasabb beszélgetésekhez is érdekes és gyönyörű rajzokat tud készíteni. De nálam ne beszélgessenek a szereplők, hanem üssék keresztül egymást a falon! Az a nekem való.

Jó munkát kívánunk, Joe!

Oldalak: 1 2 3