Ultimate News #132

Gyönyörű évszak a tavasz, nemde, barátaim? Egyre melegebb és melegebb van, az ember vidámabban kel fel reggelente, ahogy közeleg a nyár, és nincs is kellemesebb időtöltés, mint az Ultimate News 132. kiadását olvasgatni egy árnyékos, kellemesen hűtött sarokban a szobában – majd utána kiszaladni a kertbe, vagy le a strandra, vagy valahova, hogy élvezzük a jó időt. Így van ez, barátaim. Bizonyára így tesznek az Ultimate-kiadványok írói, rajzolói és szerkesztői is mostanság munka helyett, mert hogy túl sok hírt nem szolgáltatnak nekünk, az hétszentség. Nyúlfarknyi rövidségű lesz tehát az e heti összefoglaló is A Csodálatos Pókember 70. számának bemutatójával (klónok!!!), valamint pár új Ultimate Wolverine vs. Hulk-kiadással (Amazon!!!). Ám még mindezek előtt itt lesznek nektek a júliusi előzetesek három Requiem-kiadással, továbbá a márciusi amerikai eladási adatok is, amelyben… és ezt csak örömkönnyekkel küszködve tudom leírni… hosszú, hosszú, NAGYON HOSSZÚ idő óta most először szerepel KÉT Ultimate-kiadvány is a Top 10-ben! Nem egy, KETTŐ! Hát van ilyen, emberek? Ilyen van?

Ez pedig már a 132. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

JÚLIUSI ELŐZETESEK

Végre! A júniusi előzetesek között EGYETLENEGY Ultimate-kiadvány sem volt, ezért is maradtak el az előzetesek múlt hónapban, de a legfrissebb, júliusi előzetesek között négyet is találunk. Azért persze ne bízzuk el magunkat: az Ultimatum irgalmatlan csúszásai miatt még ezek is kerülhetnek akár szeptember-október környékére is, de reménykedjünk, hátha időben jelennek majd meg…

Ultimatum: Spider-Man Requiem #2
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Mark Bagley és Stuart Immonen
Borítórajz: Stuart Immonen

Vadonatúj oldalak Bendistől, Bagley-től és Immonentől ebben a különleges kiadványban, melyben a bűnbánó J. Jonah Jameson szemein keresztül látjuk a történetet! Az Ultimate Spider-Man első sorozatának utolsó fejezete felfedi Peter Parker végső sorsát és vendégszerepelteti a Különítmény megmaradt tagjait!

A BORÍTÓT NEM TETTÉK KÖZZÉ!

Ultimatum: X-Men Requiem
Írta: Aron E. Coleite
Ceruzarajz: Ben Oliver
Borítórajz: Mark Brooks

Az Újvilágban mérföldkőnek számító sorozat befejezése! Vajon egy ember halálával vele hal az álma is? Hogyan lehetne folytatni, ha mindent elvesztettünk? Az Ultimatum után az X-Men életben maradt tagjai elbúcsúznak szeretteiktől, tisztelegnek az emlékük előtt, majd megpróbálják kitalálni, hogyan tovább…

Ultimatum: Fantastic Four Requiem
Írta: Joe Pokaski
Ceruzarajz: Robert Atkins
Borítórajz: Pasqual Ferry

Rekviem (főnév): dal vagy dicshimnusz, melyet a gyászolók írnak vagy adnak elő az elhunytak emlékére a gyászszertartáson. Az Ultimatum katasztrófái után vajon végleg véget érnek ennek az újvilági családnak a kalandjai? Valamint: mi történt valójában Johnny Stormmal?

Marvel Spotlight: Ultimate Universe
Írta: John Rhett Thomas

Az Ultimatum véget ért. Hősök buktak el. Egy teljes világ átalakult. Ha azt hittétek, Jeph Loeb és David Finch csak szórakoztak az öt részen át tartó megaeseménnyel, akkor tévedtetek, méghozzá nagyot: egy vadonatúj Újvilág született! Ebben a különleges kiadványban megszólalnak az Újvilág legfontosabb írói, valamint előzeteseket kaptok az új rajzolóktól, akik eztán az új sorozatokban fognak ténykedni. Itt lesz többek között Brian Michael Bendis és David Lafuente (Ultimate Spider-Man), Jeph Loeb és Frank Cho (New Ultimates), továbbá Mark Millar és – hosszú idő óta újra a Marvelnél – Carlos Pacheco (Ultimate Avengers)! Valamint: belső információk a jelenleg szupertitkos negyedik újvilági címről, amit egyszerűen NEM hagyhattok ki!

A BORÍTÓT NEM TETTÉK KÖZZÉ!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Három kiadvány is napvilágot látott márciusban, és mindegyik különlegességnek számított, amelyhez nagy reményeket fűztek valószínűleg. Itt volt például a rég várt Ultimatum folytatása, a még régebben várt Ultimate Wolverine vs. Hulk folytatása, és persze az Ultimate X-Men jubileumi, utolsó száma. Nem kispályás egyik sem… de lássuk, hanyadik helyre volt mindez elég!

Ultimate-kiadványok helyezése 2009 márciusában


5. Ultimatum #3 (79 ezer eladott példány)

9. Ultimate Wolverine vs. Hulk #3 (68 ezer eladott példány)

21. Ultimate X-Men #100 (51 ezer eladott példány)

A lista kicsit csalóka, szóval nem teljesen egyértelmű, hogy örülhetünk-e ennek az eredménynek, vagy sem. A márciusi hónap ugyanis nagyon gyengének bizonyult eladási statisztikák szempontjából, és olyan történt, amire évek óta nem volt példa: egyetlen kiadvány sem érte el a 100 ezres határt. Így nem csoda, hogy ugyan nem vettek többet az újvilági sorozatokból, mint máskor, de most ez mégis elég volt magasabb helyezésekhez, még a Top 10-hez is. De mindegy, ne a negatív oldalát nézzük mindig mindennek, igaz? Örvendjünk inkább, hogy oly hosszú idő óta most végre újra két Ultimate-képregény is szerepel a Top 10-ben! Hurrá, csuhajja, valamint hip-hip!

Oldalak: 1 2