Ultimate News #125

Osztály, vigyázz! Maniac tanár úr megérkezett! A mai óra anyaga: az Ultimate News 125. kiadása! Nézzük az órarendünket, gyerekek: Az első órában a hétvégi Wondercon képregényfesztiválról fogtok hallani egy kiselőadást, amelyen elhangzott pár részlet az Ultimatum utáni Újvilág negyedik, rejtélyes sorozatáról – többek között az író és a rajzoló kiléte is tisztázódott. Aztán a második órában Pókember viszontagságait láthatjuk az Ultimate Spider-Man 131. számában, megspékelve jó pár vendégszereplővel, köztük Hulkkal. Utána egy rövid tízórai-szünet, majd a harmadik órában láthatjátok az Ultimate Wolverine vs. Hulk 3. számának legfrissebb előzetes oldalait, immár szöveggel együtt. A negyedik órában egy háttér vár rátok az Ultimatum 3. számának alternatív borítójáról, végezetül pedig kritikák olvasásával, elemzésével zárjuk a napot. Figyelem: legközelebb röpdolgozat és felelés várható minden elhangzott témából! Most pedig kezdjük az órát. Lapozzatok az 1. oldalra…

Ez pedig már a 125. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

WONDERCON – A NEGYEDIK CÍM

Nincs hiány Amerikában mostanság a képregényfesztiválokban: nemrég tudósítottam nektek a New York Comic Conról, és most egy újabbról számolhatok be. San Franciscóban hétvégén megrendezték az idei Wondercont, ahol az Ultimate-, illetve hamarosan Ultimate Comics-címek is kaptak némi hírverést ismételten. Sok újdonság nem hangzott el, csak egy, ami azonban megér pár sort.

Remélem, Art Adams neve ismerősen cseng minden olvasómnak. Ha nem, azonnal tessék utánanézni, mert egy igen tehetséges és népszerű rajzolóról van szó! Nos, ez az úriember exkluzív szerződést kötött a Marvellel, és az első munkája az új körülmények között egy Ultimate Comics-sorozat lesz – méghozzá az a bizonyos, titokzatos negyedik sorozat, amelyről a New York-i képregényfesztiválon még semmit nem árultak el. Egy állandó, havi megjelenésű, „ongoing” címről van szó, ez már bizonyos, és alant már láthattok is pár vázlatot Adamstől a szereplőkről (az első kép a három a közül), de én mondjuk egyiküket sem ismertem fel így első blikkre. Az biztos, hogy szemrevaló leányzók mind… Lehet tehát találgatni, miféle sorozat is lesz ez a rejtélyes negyedik cím az Újvilág átalakulása után!

Ami a sorozat íróját illeti… Nos, talán neki nem mindenki fog örülni, figyelembe véve az eddigi munkásságát az Újvilágban. Az illető Jeph Loeb lesz. (Szinte hallom, ahogy most jó páran felszisszentek dühötökben!) Adams és Loeb mostanság a Hulk sorozaton dolgoztak együtt, amely rengeteg negatív kritikát kap folyamatosan, de az eladási listákon mindig a Top 10-ben végez. Meglátjuk, ezúttal is hasonló lesz-e a helyzet. Érdekesség, hogy a képregénynek – hogy be tudják tartani mindig a havi megjelenéseket – nem lesz tuskihúzója, vagyis a színezés rögtön Adams ceruzarajzaira kerül majd rá (legalábbis az első pár számban). Ezenkívül Adams már most elkezd dolgozni a rajzokon, hogy mire tényleg indul a sorozat, már jó pár oldal kész legyen. Aki esetleg nem tudná: Art Adams sajnos híres arról, hogy késve fejezi be a munkáit, így az ilyen elővigyázatosságok vele valóban szükségesek lehetnek.

Ami a további, apróbb infómorzsákat illeti: Amerika Kapitánnyal is nagy tervei vannak az íróknak, amelyek egyszer talán még saját sorozattá is kinőhetik magukat. A hamarosan megszűnő sorozatok visszatérését sem tartják teljesen kizártnak valamikor a jövőben.

Remélem, izgalmasnak találtátok ezt a néhány apróságot az Újvilág jövőjéről. És akkor végül jöjjenek a képek, amelyek szintén a fesztiválon láttak napvilágot. Sorban: a rejtélyes negyedik cím, Ultimate Wolverine vs. Hulk és Ultimate Spider-Man.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Pusztulás, özönvíz, szenvedés, halál… és Hulk! Ezek várnak Pókemberre az Ultimate Spider-Man legújabb, 131. számában, az Ultimatum 3. részében. Egy közkedvelt, jól ismert karaktertől örökre búcsút kell vennünk, láthatjuk, együtt tud-e működni az ifjú falmászó és a szürke óriás, szemtanúi lehetünk May néni és a Póknő kissé furcsa párbeszédének, és még J. Jonah Jameson véleménye is örökre megváltozik Pókemberről. Azt hiszem, többet nem is kell mondanom, hogy mind kedvet kapjatok ehhez a kiadványhoz, ugye?

Ultimate Spider-Man #131 – Ultimatum (3. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

ULTIMATUM! Minden egyre ROSSZABBRA FORDUL! Amikor szegény elázott falmászónk azt gondolja, ennél szörnyűbb már tényleg nem lehet a helyzet, nem mással kell szembenéznie, mint magával HULKKAL! VALAMINT: a Póknő, a Fenegyerek és Doktor Strange a pusztítás epicentrumában! És nem mindenki fogja megélni a következő számot…

Maniac értékelése:

Oldalak: 1 2 3