Ultimate News #122

Extra szuper hosszú mega kiadás!!! Bizony, az Ultimate News legfrissebb, 122. kiadása végre igazán hosszúra sikeredett – hála az Amerikában a hétvégén lezajlott New York-i képregényfesztiválnak! Szerencsére a fesztivál izgalmas hírei és bejelentései között nem kevés újvilági információ és előzetes kép is napvilágot látott, és végre TÉNYLEG megtudhattuk, mi lesz az Újvilág sorsa az Ultimatum után… Előre nem lőnék le semmit, de annyi bizonyos, hogy lesz okunk örülni és szomorkodni is. Mindezen hírekkel kapcsolatban extra mennyiségű, rögtön NÉGY interjút is olvashattok az Újvilág jelenlegi és jövőbeni íróival: Brian Michael Bendisszel, Mark Millarral, Jeph Loebbel, Aron E. Coleite-tal és Joe Pokaskival. Sőt, megszólal még az Ultimate Spider-Man új… rajzolója is! Kiderül, mi lesz ezentúl az Ultimate Marvel-képregények átfogó címe, hogy ki lesz az Ultimate Avengers első rajzolója, milyen történetekre számíthatunk, hány újvilági sorozat lesz egyáltalán ezentúl, és mi szűnik meg végleg, és mi indul újra… Lesz pár előzetes oldal is majd az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four utolsó számaiból, sőt már a New Ultimates-ből is szereztem nektek néhány vázlatot! Az összefoglaló végén pedig még egy új megjelenésről, az Ultimate Wolverine vs. Hulk 1. számának új kiadásáról is szót ejtek, szóval tényleg lesz itt minden, amit csak a képzeletetek felfoghat! Hurrá!

Ez pedig már a 122. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

NEW YORK COMIC CON – ULTIMATE COMICS

Hétvégén lezajlott az év első nagy képregényes összejövetele a tengerentúlon, egész pontosan New Yorkban, ahol természetesen az újvilági címekkel kapcsolatban is elhangzott jó pár érdekes információ a Marvel fejeseitől. Nem is húznám tovább az időt mindenféle flancos bevezetőkkel, csapjunk is bele rögtön a közepébe a dolgoknak, hogy végre TÉNYLEG megtudjuk, hogy alakul majd az Ultimate-képregények sorsa!

Kezdjük talán az egyik legjobb hírrel: igen, Joe Quesada is megerősítette, hogy az Ultimate Wolverine vs. Hulk be fog fejeződni, hamarosan az utolsó szám is elkészül, és színre fog lépni egy vadiúj szereplő, Amazon is a mini oldalain. Hurrá! Alant egy képet is láthattok egyébiránt az említett hölgyeményről.

Na és akkor az Ultimatum. Azt ugye már tudjuk, hogy három sorozat, az Ultimate X-Men, az Ultimate Fantastic Four és még az Ultimate Spider-Man is véget érnek majd az esemény során. Mindhárom sorozat kap majd egy amolyan búcsúszámot Requiem alcímmel (az Ultimate Spider-Man kettőt is). A rajzolókról már tudni, hogy az Ultimate X-Men: Requiem művésze Ben Oliver lesz, az Ultimate Fantastic Four: Requiem-é Tyler Kirkham, míg az Ultimate Spider-Man: Requiem-et együtt fogják alkotni az eddigi két rajzoló, Stuart Immonen és Mark Bagley rajzai. Bagley tehát visszatér, ha még csak rövid időre is! Habár nem olyan igazi visszatérés ez, hiszen olyan oldalakat, képeket fognak felhasználni tőle, amelyeket még jóval korábban alkotott, azelőtt, hogy átigazolt volna a DC-hez. Az írók kiléte pedig talán nem meglepetés senkinek: Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man: Requiem), Aron E. Coleite (Ultimate X-Men: Requiem) és Joe Pokaski (Ultimate Fantastic Four: Requiem). Mindhármukkal olvashattok interjúkat is a további oldalakon!

Na de az újvilági Pókembertől nem kell ám búcsút mondanunk! Ahogy sejteni lehetett, a sorozat újraindul, új 1. számmal… és új rajzolóval. Szóval aki még mindig nem szokta meg Immonen stílusát, az most már ne is erőlködjön, és inkább az új rajzolóra „gyúrjon”: az úr David Lafuente lesz, az Ultimate Spider-Man Annual 3. számának rajzolója. Mivel az író, Brian Michael Bendis már eddig is állandóan csak szuperlatívuszokban beszélt róla, talán nem meglepő, hogy rá esett a választás. Reméljük, legalább annyira népszerű lesz majd, mint Immonen lett Bagley távozása után. Bendis még hozzátett annyit az újrainduláshoz, hogy némi idő telik majd el a mostani sorozat vége és az új sorozat indulása között a képregényben, lesz sok új szereplő, és talán már valaki más lesz Pókember maszkja alatt is.

Ja igen, és ha már az Újvilág ezentúl… hm, „Újabbvilág” lesz, akkor ugye úgy illik, hogy új címe is legyen a sorozatoknak. Ne csak „Ultimate”, az annyira tré… Legyen inkább… „Ultimate Comics”! Igen, nem Ultimate Spider-Man, hanem Ultimate Comics Spider-Man lesz ezentúl az újrainduló képregény címe, és Mark Millar új sorozata sem simán Ultimate Avengers lesz, hanem Ultimate Comics Avengers. Huh. Hát, hogy ez miért jó így, azt én meg nem mondom nektek… Összesen egyébként négy sorozatból fog állni az Újvilág az újraindulások után. Ebből eddig csak háromról tudunk ugye (Spider-Man, Avengers és New Ultimates), így lehet találgatni, mi lesz a negyedik.

Várjunk… Akkor ezen analógiát követve a New Ultimates teljes címe… Ultimate Comics New Ultimates lesz?! Jézusúristen, remélem, nem!

Na de haladjunk. Lerántották még a leplet az Ultimate Avengers… vagyis az Ultimate Comics Avengers első sztorijának rajzolójáról is: Carlos Pachecóra esett a választás, aki eddig a DC-nél ténykedett, például legutóbb a kiadó nagy eseményén, a Final Crisis-en is. Ráadásul Pacheco rögtön exkluzív szerződést is kötött új munkahelyén. Alant a fekete-fehér, motorozó Amerika Kapitány egyébiránt az ő alkotása már.

Nos, mit mondhatnék még? Talán azt, hogy egy rajongó feltette azt a bizonyos kérdést Quesadának, Bendisnek és a többi fejesnek, ami már régóta foglalkoztat minden hardcore újvilági olvasót: hogyan ölhette meg Hulk Peter Parker szüleit, amikor még később is tettek róluk említést, mikor ugye Peter már bőven nem csecsemő? A válasz nem is lehetne körmönfontabb: Bendis szerint Peter szülei az Ultimate Origins 4. számában történtek során csak elájultak, de nem haltak meg. Ah! Hát így már mindjárt más! Igaz, hogy teljesen úgy volt beállítva, mintha meghaltak volna, de hát nyilván mi láttuk rosszul. Csúnya mi!

Ja, és egy még jobb kérdés is elhangzott: mi történt Fátummal a zombik világában? Hazakerült onnan, vagy mi? Ha igen, hogyan jutott haza? Erre síri csend és pár vicces beszólás volt csak a válasz a Marvel fejeseinek részéről, majd beismerték, hogy ezt ők sem tudják megmagyarázni… Aú.

Zárásként pedig mutatom akkor az eddigi hírekkel kapcsolatos képeket, vázlatokat. Jó nézegetést hozzájuk!Oldalak: 1 2 3 4 5 6