Ultimate News #118

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Nem, semmi különös hírrel nem szolgálhatok, csak épp találtam egy képet, amit meg akartam osztani veletek. A sorozat 31. számának borítójának (Greg Land alkotása) „zombizált” változatát készítette el Al Rio rajzoló fekete-fehérben. Mutatom, remélem, tetszik:

ÚJRAGONDOLT KARAKTEREK

Még egy hölgyemény kimaradt az Ultimate Spider-Man fontosabb női karakterei közül ebben a szekcióban, pedig bizony Peter számára ő a legkedvesebb. Ki más is lehetne ez az illető, mint Mary Jane Watson! Övé most a főszerep:

Mary Jane Watson

1966-ban, két évvel azután, hogy megemlítették és hogy arc nélkül megmutatták az olvasóknak, végre teljes valójában is megjelent Mary Jane az Amazing Spider-Man 42. számában, és ezzel végérvényesen Peter Parker életének részévé vált. Míg Gwen földhözragadtabb, egyszerűbb természet volt, addig Mary Jane gondtalan és a fellegekben járó. Éveken át úgy tűnt, hogy ő és Peter sosem kerülnek majd közel egymáshoz. Ám Gwen halála mindent megváltoztatott, és felszínre tört MJ mélyebb, törődőbb természete. Így már jobban illett Peterhöz is, nem csoda hát, ha végül össze is házasodtak. Nemrég a One More Day során ugyan a házasságuk törlődött az univerzumból, de MJ még máig szerves része Pókember világának.

Az újvilági Mary Jane már gyerekkora óta Peter barátja volt, sőt: még abban a bizonyos sorsdöntő pillanatban is ott állt mögötte, amikor a fiút megcsípte a génmanipulált pók. Peter meglehetősen korán fel is fedi a lány előtt titkos énjét, és végül a két fiatal egymásba szeret. Kétszer ugyan már szakítottak, és megannyi egyéb nehézséggel is szembe kellett nézniük, de kettejük románca eddig mindent túlélt.

Az újvilági MJ a klasszikus Mary Jane és Gwen kombinációja. Kedves, kalandvágyó, mindig vidám, de emellett jó tanuló is, törődik a barátaival, és odafigyel mások érzéseire. A klasszikus Peter két szerelmének összevegyítése egyetlen személybe megalkotta az újvilági Peter tökéletes párját. Bendis egyik legnagyszerűbb húzása a sorozatban kétségkívül ő.

Egy újabb rövidke összefoglalón vagyunk hát túl. A kevés hírt sok-sok hozzászólással kompenzáljátok az Ultimate Marvel 4.0 fórumban, amitől biztos erőre kapok majd, hogy jövő hétre ennél jóval több hírrel és képpel szolgálhassak! Vagy nem. De hátha mégis. A jövő heti viszontlátásra!

Oldalak: 1 2