Ultimate News #108

Sziasztok, rajongó társaim! Ismét megérkezett köreitekbe az Ultimate News, immár 108. alkalommal, megannyi extra nyalánksággal! Ezen a héten nem egy, hanem rögtön két különszámot is be tudok nektek mutatni, természetesen kritikákkal együtt: megjelent az Ultimate Spider-Man Annual 3. és az Ultimate Captain America Annual 1. száma! Bizony ám! Érdemes tehát velem tartani, de higgyétek el, hogy ez még semmi! Két interjút is lefordítottam nektek mára, egyet Brian Michael Bendisszel az Ultimate Spider-Man Annual 3. számáról, egyet pedig Joe Pokaskival, aki hamarosan az Ultimate Fantastic Four-ban debütál új történetével – melyből már előzetes oldalakat is mutatok. Aztán persze jön még pár infó az Ultimatum-ról, az új Marvel Spotlight: Ultimatum című kiadványról, egy háttér, előzetes oldalak, egy újabb alternatív borító, végül kockáról kockára végigszaladunk az Ultimate Spider-Man 127. számán is. Örültök? Naná, hogy örültök!

Ez pedig már a 108. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Juhú.

INTERJÚ 1. – BRIAN MICHAEL BENDIS

Újabb interjú következik az Újvilág egyik atyjával, Brian Michael Bendisszel, hiszen már úgyis rég kapták őt mikrofonvégre. A téma ezúttal pedig mi más is lehetne, mint a frissiben megjelent Ultimate Spider-Man Annual 3. száma – amelyről természetesen a következő oldalon még fogok szólni. De most: jöjjön a riport!

Miért pont az első szexuális élményt választottad a különszám témájának?
Sokat dicsértek már a sorozat valószerűsége, valamint Peter és Mary Jane kapcsolatának hű ábrázolása miatt. És ha már tényleg valószerű képregényt írok, akkor ez a téma benne kell legyen. A tinédzserek szerelmi életének a szex is a velejárója.

Könnyű volt engedélyt kapnod a sztorira?
Egyáltalán nem, éveken át harcoltam érte, főleg azért, mert a kiadó legnépszerűbb karakterét, Pókembert érinti. Korábban egy napilapnál dolgoztam, és ott megtanultam, hogy a szex, politika és vallás témáját mindenáron kerülni kell, ha nem akarunk dühös olvasók ezreivel szembenézni. De Peter és Mary Jane kapcsolata már elérte azt a pontot, ahol muszáj erről beszélni. A szerkesztők persze állandóan lehurrogtak, hogy nem lenne helyes egy ilyen történetet írnom, de aztán valahogy csak ráéreztek ők is, hogy eljött ennek az ideje. Meg aztán, nézzük csak meg a The Ultimates 3. kötetében Wanda és Pietro kapcsolatát! Ezek után tényleg olyan durva lenne két tini, akik a szerelmüket próbálják kifejezni egymás iránt? Ugyan.

Pókember történelmében mikor voltak hasonlóan felkavaró sztorik?
Például az Amazing Spider-Man-ben a drogfüggőség témája még annak idején. Az sem tetszett sok-sok embernek, be is akarták tiltani. Ám Stan Lee igenis megírta a történetet, mert úgy érezte, meg kell írnia. Hasonlóan éreztem én is. Tudom, furán hangozhat ez, de tényleg szeretném, ha a karaktereim boldogok lennének, ha működne a kapcsolatuk. Még akkor is, ha néha direkt nehézségeket állítok eléjük. Szerintem igazi ajándék ez a különszám, amelyben végre Peter és Mary Jane egymáséi lehettek.

Hogy vált be az új rajzoló, David Lafuente?
Elképesztő munkát végzett! Eddig még csak pár számot rajzolt meg a Patsy Walker: Hellcat című sorozatból, de én egyből felfigyeltem rá. Az európai rajzstílusa mesteri, tökéletes választás volt ehhez a különszámhoz. Nagyon örülök, hogy meg tudtam őt szerezni. Már most tervezem a következő történetemet vele, mert egyszerűen nem csúszhat ki ez a fickó a kezeim közül. Napjaink egyik legnagyobb tehetsége.

És a különszám főgonosza?
Ó igen, végre színre lép Mysterio! Sokban különbözik az eredeti változattól, és könnyen lehet, hogy ő lesz Pókember életében a következő nagy ellenség… A Vezér börtönben csücsül, a Zöld Manó halott, úgyhogy az Ultimatum-mal ideje, hogy megérkezzen a következő főgonosz, Mysterio! Azt elárulom, hogy NINCS akváriumfeje. Már nagyon régóta terveztem az újvilági debütálását, és valami egészen mást akartam csinálni, mint amilyen az eredeti. Már megy egy ideje ez a sorozat, sok-sok szereplő újvilági változatát láthattuk, de őt nagyon tartogattam, mert nagy durranásnak szántam. Egészen egyedire sikeredett, de mégis megvan benne Steve Ditko Mysteriójának a hangulata is. Az Ultimatum után gyakori szereplője lesz a sorozatnak.

Köszönjük, Brian!

INTERJÚ 2. – JOE POKASKI

Bizony, Joe Pokaski, aki az Ultimate X4 Annual-okon is dolgozott már Aron E. Coleite-tal, és szintén a Hősök című tévésorozat társírói közül érkezett a Marvelhez Jeph Loeb közbenjárásával. Joe Pokaski, aki az 58. számmal ebben a hónapban átveszi az Ultimate Fantastic Four írását, hogy elhozza nekünk a sorozat utolsó történetét (erről bővebben a következő oldalon)… Nézzük, mi mindent tudott meg tőle a kíváncsi riporter!

Miről fog szólni a történeted, Joe?
Egy fontos szereplő komoly bajba kerül, és csak egyetlen doki van, aki segíthet rajta! Egy doki, aki a föld alatt él… és a neve dr. Molekevic, a Vakondember! Várjunk csak… Most lelőttem a poént?

Jól tudom, hogy a Lény lesz a főszereplő?
Igen, kicsit megismerjük a kedvesebb, érzékenyebb oldalát. Mindig is ő volt a kedvenc karakterem. Ahogy Pókembernél, úgy nála is a külseje és a belseje tökéletes összhangban, mégis ellentétben állnak egymással. A nagy, izomagyú szereplők rengetegében kevés olyat találni, aki annyira emberi és szeretetre méltó, mint Ben. Már Stan Leenél is így volt, és azóta is a legemberibb sztorik főszereplője. Az Újvilágban mindez még inkább igaz rá. Itt nem tesztpilóta, csak egy főiskolás kölyök, aki összehaverkodott egy zsenivel. Ez is fontos kérdés egyébként: mi Reed és Ben barátságának a titka? Az 58. számban próbálom kicsit körüljárni ezt a kérdést.

Mennyit egyeztettél Jeph Loebbel, az Ultimatum írójával?
Természetesen sokat. Megegyeztünk, hogy az Ultimatum során Reed, Sue és Johnny mással lesznek elfoglalva, így nekem maradt Ben. A katasztrófa során a csapat több értelemben is szétszakad majd, és az a terv, hogy egy emberrel kezdjük újra az egészet. Aztán jön a második, a harmadik és a negyedik tag, újra összeáll az F4, hogy legyőzzék a rájuk leselkedő veszélyeket… majd a végén érkezik a meglepetés, amire senki sem számít.

Milyen szorosan kapcsolódik a történeted az Ultimatum-hoz?
Nagyon szorosan. Az Ultimatum mindent megváltoztató nyitó eseményével indítok, ami alapjaiban rengeti meg az F4-et. Aztán ahogy haladunk, egybeolvad a két sorozat, plusz az Ultimate Spider-Man és az Ultimate X-Men is, és az összes sztori együtt ad majd egy nagy egészet. Ben utolsó jelenete az Ultimatum 2. számában lesz az első jelenete az Ultimate Fantastic Four 58. számában.

Mennyire hasonlít ez a munka a tévés karrieredhez?
Ahogy a Hősök esetében, itt is több írónak kell összedolgoznia, ami nem egy könnyű meló. Állandóan egyeztetni kell, minden részletre odafigyelni, de a végeredmény miatt megéri. Azoknak, akik minden újvilági sorozatot olvasnak, olyan összetett és megrázó képregényes élményben részük, mint még azelőtt soha!

Még elárulhatsz pár apróságot?
Hatalmas megtiszteltetés volt ez a munka nekem, mert imádom az F4-et. Az Ultimate Fantastic Four első számait olvasgatva mintha újra gyerek lettem volna, visszatért az ifjúságom. Csak remélni merem, hogy a rövidke kis sztorim méltó lesz az eddigi 57 számhoz, főleg Mark Millar és Brian Michael Bendis mesés kezdetéhez. Ugye emlékeztek: a legelső szám Reed születésével nyitott. Az 58. szám nyitójelenete pedig Bené lesz…

Köszönjük, Joe!

Oldalak: 1 2 3 4 5