Ultimate News #106

Ultimatum

Azt hiszem, talán a The Ultimates 3 előtt volt akkora reklámkampánya egy újvilági sorozatnak, mint most az Ultimatum esetében, így… Várjunk csak… Ezt a szöveget már elsütöttem a múlt héten is, nem? Kár, pedig erre a hétre is igaz lenne, hiszen megint valóságos hírdömping érkezett a Marveltől az Újvilág nagy eseményéről. Ahogy egy bölcs ember mondta egyszer, kezdjük a legelején, és tekintsétek meg a jobb oldalt látható alternatív borítót David Finch-től a mini 1. számához. Fehér alapon egy máshonnan kiemelt kép – szokásos alternatív borítós megoldás, de attól még szép.

Második körben jöjjön egy kis összefoglaló a Marvel honlapjáról az Ultimatum főbb gonosztevőiről – akik talán ezúttal nem is lesznek mind annyira gonoszak. És aki az ismertetőket kommentálja: maga Jeph Loeb, az esemény írója.

Magneto
Az Ultimate Origins számaiban megismerhettük Magneto titkoktól terhes múltját, amely Loeb szerint kulcsfontosságú lesz majd az Ultimatum során. Nemrég pedig, a The Ultimates 3. kötetében, mindkét gyermekét, a Skarlát Boszorkányt és Higanyszálat is megölték, amiért éktelen haragra gerjedt. Azt már most tudjuk, hogy az Ultimatum elején ő lesz a főgonosz, de vajon ez így marad a történet végéig is?

Loeb: „Egy olyan férfiról beszélünk, aki elvesztette mindkét gyermekét, és a világ iránt érzett gyűlölete most mindent felemészt. De mind tudjuk, hogy mennyire összetett figura is Magneto, így ezúttal is többről lesz itt szó, mint egyszerű bosszúról. És ez lesz az Ultimatum kiindulópontja. A barátsága Charles Xavierrel szintén fontos elem volt az Ultimate Origins során, és itt is nagy hangsúly kerül majd erre. Az újvilági Magneto sokkal inkább álmodozó, szemben a klasszikus változattal. A kapcsolata Charlesszal meghatározó szerepet tölt majd be, és mindkettejük sorsa gyökeresen megváltozik majd az Ultimatum eseményei alatt. Többet erről nem árulhatok el.”

Fátum Doktor
Ugyan Magneto üzent hadat a világnak a The Ultimates 3 végén, de megtudtuk, hogy valójában Fátum Doktor irányított mindent a háttérből. Az ő szerepe is tehát kulcsfontosságú lesz az Ultimatum számaiban.

Loeb: „Ami a legérdekesebb Fátumban, hogy minden tettét az egója hajtja. Ezúttal is úgy tekint magára, mint a mindent és mindenkit irányító manipulátor, aki kézben tartja az eseményeket. Ám ezúttal könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét azzal, hogy feldühítette Magnetót. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a klasszikussal szemben az újvilági Fátum jóval fiatalabb és tapasztalatlanabb. Sokkal könnyebben és gyakrabban vét hibákat.”

Namor
Az Újvilág Torpedójának múltja nagyban eltér eredetijétől: 9000 évre bebörtönözték atlantiszi fajtársai a sorozatos bűntetteiért. Mostanság mintha a javulás útjára lépett volna, hiszen a Fantasztikus Négyest is kisegítette a Salemi Hetes ellen (főleg persze azért, mert tetszik neki Sue), míg a jövőben láthattuk a Fantasztikus Négyes tagjaként is. Hogy ezúttal milyen szerepet tölt majd be, az még bizonytalan.

Loeb: „Ő szerintem minden olvasót meg fog lepni. Esélye lesz rá, hogy igazi hőssé váljon, de kérdéses, hogy meg akarja-e majd ragadni ezt az esélyt.”

Hulk
Az Újvilág egyik legveszélyesebb lénye, aki már számtalan alkalommal okozott óriási károkat, de nem egyszer hősként is helytállt már. Sokszor a teljes Különítmény is alig bírt vele, de amikor képes uralkodni magán, akkor még Loki seregeivel is szembeszáll társaiért. Vajon az Ultimatum során kinek az oldalán áll majd?

Loeb: „Imádom Hulkot, és ez erősen meg fog majd látszódni az Ultimatum oldalain is. És hogy milyen szerepe lesz majd az eseményekben? El se hinnétek, ha elmondanám! Olyasmit tervezek vele, amit korábban még soha, senki nem lépett meg! És mindebben szerepet kap majd… egy vörös Hulk is!” (Istenem, ne! Miért, miért, miért??? – Maniac)

Kecsegtető, nemde? Már leszámítva a vörös Hulkot… Oké, haladjunk, és harmadik körben tekintsétek meg e heti utolsó, de talán legszebb hátterünket háromféle felbontásban ezen a linken, ni! Az Ultimatum 2. számának borítójából készült ez a szépség, rajta a Különítmény összes tagjával.

Most pedig jöjjön az, amire szerintem már mind nagyon-nagyon vártatok… előzetes oldalak az 1. számból! Igaz, még szöveg nélkül, de David Finch rajzaiban talán így még jobban is tudtok majd gyönyörködni. Egy gyors újvilági körképet láthatunk benne, a végén megspékelve egy laza kis apokaliptikus özönvízzel. Pazar!


És ezzel még mindig nincs ám vége! A Marvel közzétett egy hangulatos kis videót az Ultimatum-hoz, amelyben a szemfüles nézők újabb, még eddig be nem mutatott képeket, oldalakat pillanthatnak meg. De elég a szóból, kezdődjön a minimozi!

Oldalak: 1 2 3 4 5