Ultimate News #104

MARVEL TOP 10

Marveléknél újabb kis házi Top 10-et dobtak össze, amit aztán közzétettek a honlapjukon. Ezúttal az írók, szerkesztők, rajzolók tíz kedvenc újvilági gonosztevőjét hozták nyilvánosságra. Máris mutatom a listát:

10. Kraven
Első megjelenés: Ultimate Spider-Man #16 – A Csodálatos Pókember #17 (2. sorozat)
Eltérés az eredetitől: Genetikailag módosították a testét, hogy még inkább állatszerű legyen a megjelenése és ereje.
Miért került a listára: Az Újvilág egyik legérdekesebb figurája, aki drámai eltéréseket mutat eredetijétől. Ez itt már nem az a barbár vadász, akit Stan Lee és Steve Ditko megalkotott, hanem egy valóságshow sztárja, aki állandóan a hírnevet és a dicsőséget hajhássza. Hangosan ugat, de alig harap. Kraven az Újvilág briliáns újragondolásainak egyike, aki rengeteg lehetőséget hordoz magában.
Legemlékezetesebb tett: Amikor kihívja élő adásban Pókembert egy párbajra.

9. Doktor Octopus
Első megjelenés: Ultimate Spider-Man #2 – A Csodálatos Pókember #3 (2. sorozat)
Eltérés az eredetitől: Több klónt is készített Pókemberből.
Miért került a listára: Sokkal több ő, mint egyszerűen Pókember másik nagy ellensége a Zöld Manó mellett. Már a kezdetektől szerves része az újvilági Pókember életének, nem kis mértékben azért, mert Norman Osborn egyik munkatársa volt. Fizikai ereje jóval nagyobb, mint eredetijének, és anélkül is képes irányítani a fémet, hogy az a testéhez lenne csatlakoztatva.
Legemlékezetesebb tett: Amikor ébredése után bosszúhadjáratba kezd Justin Hammer ellen.

8. Venom
Első megjelenés: Ultimate Spider-Man #33 – A Csodálatos Pókember #34 (2. sorozat)
Eltérés az eredetitől: Eddie Brock és Peter Parker gyerekkori jóbarátok voltak szüleik révén.
Miért került a listára: Pókember és Venom a klasszikus univerzumban is nagy ellenségek, de az Újvilágban kettejük harca sokkal személyesebb. Eddie és Peter korábbi barátsága, valamint szüleik szerepe a Ruha elkészítésében még inkább kiélezi a két fiú között húzódó feszültséget. Az alaktalan, fekete massza, ami régen Eddie Brock volt, valóban Peter egyik legszörnyűbb rémálma.
Legemlékezetesebb tett: A Venom-sztori kezdete!

7. A Testvériség
Első megjelenés: Ultimate X-Men #1 – Újvilág: X-Men #1
Eltérés az eredetitől: Egy ideig Küklopsz és Rozsomák is tagok voltak.
Miért kerültek a listára: Az újvilági Testvériség nem rendelkezik állandó tagokkal, de még állandó céllal sem. Folyamatosan változik, átalakul, fejlődik, és akármilyen formában, de kemény ellenfelei az X-Mennek. Olykor még az is előfordult, hogy a két csapat között laza barátság alakult ki, és sokan, mint például Küklopsz vagy Vadóc, a legkényesebb pillanatokban álltak át egyik oldalról a másikra.
Legemlékezetesebb tett: Amikor Magneto visszatér, és újjászervezi a csapatot olyan tagokkal, mint az Alkotó és a Többszörös Ember.

6. Fátum Doktor
Első megjelenés: Ultimate Fantastic Four #2 – Újvilág: Fantasztikus Négyes #2
Eltérés az eredetitől: Victor Van Damme okozta azt a balesetet, ami őt és a Fantasztikus Négyes tagjait is átváltoztatta.
Miért került a listára: Sok olyan elem megvan benne, ami a klasszikusban is: ő Latvéria uralkodója, a zsenialitása megegyezik Reed Richardséval, Fátumbotokat készít, és a jelleme lenéző és elviselhetetlen – ám az újvilági Fátumban ennél sokkal több is rejlik. Az ősei között van maga Drakula, az elmét irányító tetoválásokat készít, és még egy zombitámadást is túl tud élni. Nagy és gonosz. Vérbeli ellenség.
Legemlékezetesebb tett: Amikor visszatér, és bosszút áll a Fantasztikus Négyesen, felhasználva azok zombi változatait is.

5. Vezér
Első megjelenés: Ultimate Spider-Man #8 – A Csodálatos Pókember #9 (2. sorozat)
Eltérés az eredetitől: Szerelmi szál fűzte a korrupt rendőrnőhöz, Jeanne De Wolfe-hoz.
Miért került a listára: A Vezér nem egy átlagos gonosztevő, de nem ám. Ugyan gyakran okozza vesztét saját arroganciája, mégis az Újvilág egyik legveszélyesebb gonosza. Van azonban egy kedvesebb oldala is, amit a haldokló felesége mellett ismerhettünk meg. Ennek ellenére nem ajánlatos az útjába kerülni, ha dühös.
Legemlékezetesebb tett: Amikor kijátssza az ellene szövetkező Lovagokat.

4. Fekete Özvegy
Első megjelenés: Ultimate Marvel Team-Up #14
Eltérés az eredetitől: Nevét számos, korán elhunyt férjéről kapta.
Miért került a listára: Az eredetije se semmi, de az újvilági változat minden tekintetben lekörözi. Először mind hősként tekintettünk rá, és nem is sejtettük, hogy miféle árulásra készül. A megjátszott románca Tony Starkkal szintén érdekes volt, és a tetteit a Különítmény legtöbb tagja a mai napig nem heverte ki.
Legemlékezetesebb tett: Amikor még hősként csatlakozik a Különítményhez.

3. Magneto
Első megjelenés: Ultimate X-Men #1 – Újvilág: X-Men #1
Eltérés az eredetitől: Fiatalon ő szabadította ki Rozsomákot a fogságból.
Miért került a listára: A Mágnesesség Ura nem piskóta. Amikor összeveszett Charles Xavierrel, átdöfött egy karót annak gerincén, és ezzel örök életére tolószékbe kényszerítette. Amikor a Vadföldről elűzték, egy lebegő hegyet hozott létre népének, a legkisebb megerőltetés nélkül. Még Thort is simán kenterbe verte!
Legemlékezetesebb tett: Amikor Magneto miatt az X-Men és a Különítmény is egymásnak esnek.

2. Zöld Manó
Első megjelenés: Ultimate Spider-Man #1 – A Csodálatos Pókember #1 (2. sorozat)
Eltérés az eredetitől: Norman Osborn vegyszerének köszönhetően lett Peterből Pókember.
Miért került a listára: Pókember legnagyobb ellensége az Újvilágban még halálosabb! Átváltozott egy hatalmas, zöld szörnyeteggé, teljesen elhatárolódva ezzel eredetijétől. A kapcsolata Peter Parkerrel is egészen más, szinte fiaként tekint rá, a „teremtményére”. Még a saját fiát sem kímélte, őt is átváltoztatta Vészmanóvá! Hidegszívű gyilkos.
Legemlékezetesebb tett: Amikor visszatér a halálból, hogy még inkább megkeserítse Peter Parker életét.

1. Loki
Első megjelenés: The Ultimates 2 #1
Eltérés az eredetitől: Felvette egy átlagos ember alakját, hogy úgy manipulálja a teljes Különítményt.
Miért került a listára: Sokáig még azt sem tudtuk, tényleg létezik-e, vagy csak Thor beteg elméjének szülötte. Az őt körüllengő rejtély az Újvilág egyik legérdekesebb, legveszélyesebb gonosztevőjévé tette, aki valóban a megtévesztés és bajkeverés ura. Még az olvasók sem tudták jó ideig, hogy ki is ő, és ugyan végül legyőzték, de a visszatérése szinte garantált.
Legemlékezetesebb tett: Amikor a manipulálásának köszönhetően letartóztatják magát Amerika Kapitányt.

Nohát, egészen sűrűre sikeredett az e heti összefoglaló. Már csak a búcsú van hátra, és persze az, hogy ne feledkezzetek meg az Ultimate Marvel 4.0 fórumról sem. Nos akkor: egy hét múlva ugyanúgy, ugyanitt! Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3