Titkos Invázió (NMK #55)

Cím: Titkos Invázió (NMK #55)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Brian Michael Bendis, Leinil Francis Yu, Mark Morales, Laura Martin, Emily Warren
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 224 oldal
Megjelenés: 2020.01.30.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

Az alakváltó földönkívüli skrullok titokban beszivárogtak a Föld minden egyes szuperhőscsoportjába. A céljuk: totális megszállás!
A bolygó hősei összefognak a támadókkal szemben, ám mennyi esélyük lehet így, miközben bármelyikük titokban az ellenség sorába tartozhat? Mivel bárkiről bármikor kiderülhet, hogy egy ártó szándékú idegen, a hősök súlyos kérdéssel szembesülnek: kiben bízhatnak?

A gyűjtemény a Secret Invasion 1-8. számát tartalmazza.

Előszó:

A skrullok a Marvel-univerzum egyik legnagyobb múltra visszatekintő földönkívülifaja, elvégre már 1962-ben felbukkantak a Fantastic Four 2. számában. Az alakváltó képességüknek hála könnyedén zavart keltenek bárhol, ami lassan félszáz éve komoly fejfájást okoz a Marvel hőseinek. Mégis a 2008-as Titkos invázióig kellett várnunk, hogy egy minden addigit felülmúló terv keretében az egész Föld leigázását tűzzék célul maguk elé.
A szuperhősök polgárháborúját követően a köpenyes társadalmat velejéig áthatotta a bizalmatlanság légköre, ám a valódi paranoia még váratott magára. Az események gyújtópontját az egy évvel korábbi
New Avengers 31. száma jelentette, ahol egy izgalmas csavar keretében a föld legnagyobb hősei felfedezték, miszerint egy skrull vette át Elektra helyét. Másfelől Brian Michael Bendis szemében ez a történet már jóval korábbról indult; több különböző címben évek óta apró jelek egész sokaságát szórta el. (Ha nem hiszitek, csapjátok fel A Bosszú Angyalai: Káosz című köteteteket: észreveszitek-e az oda nem illő skrullokat a kreekkel való összecsapásban?) Ez a sztori szó szerint több éves előkészítő munka eredménye.
A skrull imposztor jelenléte önmagában is elég sokkolóan hatott az olvasókra, hát még amikor a szerkesztőség elhintette, miszerint nem Elektra volt az egyetlen olyan hős vagy gaztevő, akinek átvették a helyét! Az esemény hirdetéseiben skrullszerűeken ábrázolták az ismert szereplőket, alatta a „Kiben bízhatsz?” szlogennel. Mindenki vad találgatásba kezdett. A rajongók nagyítóval nézték át a korábbi kiadványokat, hátha találnak valami oda nem illő részletet vagy egy feltűnően szokatlan jelenetet, ami egy földönkívüli-hasonmásra utal. Mindenki gyanússá vált, hősöktől gaztevőkön át a civilekig. A zöld veszedelem bárhol ott rejtőzhetett.
Végül megérte ez a szövevényes felvezetés? Ó, de még mennyire! Leinil Francis Yu rajzaitól, különösen a Central Park-béli végső nagy ütközet egyes lélegzetállító, poszterszerű jeleneteitől teljesen leesett az állunk. Ha ehhez hozzátesszük a végig bizonytalanságban tartó cselekményvezetést, akkor beláthatjuk, hogy a Titkos invázióban megtalálható egy igazi kasszasiker minden egyes szükséges eleme.
Na jó, de tényleg, kiben bízhatunk? Nos, ha tudni szeretnéd, ahhoz lapoznod kell…

Előzmények:

Az eredetileg a Skrullos bolygóról származó alakváltó skrullok a XX. század elején léptek először kapcsolatba az emberiséggel, amikor felfedeztek egy térgörbületet, ami a trónvilágukról
egyenesen a Naprendszerbe vezetett.
Az azóta eltelt időszakban számos alkalommal csaptak össze a földi szuperhősökkel, ám amikor a bolygófaló Galactus elpusztította a Skrullost, az addig egységes birodalom számos hadakozó uradalomra szakadt. Nemrég azonban feltűnt egy új vallási vezető, Veranke királynő, aki alatt számos addig acsarkodó törzsből egy erőteljes fanatikus hadsereg kovácsolódott.
A szuperhősök polgárháborúját követően pattanásig feszült a hangulat a Marvel jelmezeseinek körében. Ugyan a legtöbb hős végül alávetette magát a regisztrációs törvénynek, akadnak még ellenálló csoportosulások.
Nemrég az Új Bosszúangyalok az Ezüst Szamuráj otthonába, a Jasida-várba utaztak, hogy kimentsék a japán alvilágot szemmel tartó beépített ügynöküket, az időközben fogságba esett Visszhangot, ám ott szinte rögtön rajtuk ütött az Elektra vezette Kéz klán. A kialakuló véres összecsapásnak Visszhang rizikós kísérlete vetett véget: azt remélte, ha megöli Elektrát, azzal megállítja a látszólag végeláthatatlan nindzsaáradatot. Ám ekkor a holttest hirtelen visszaváltozott az eredeti alakjába, és kiderült, hogy végig egy alakváltó skrull volt.
Ezután egyre több olyan jel tűnt fel, miszerint a skrullok sok más egyéb helyre is beszivárogtak, így a hősök egyre bizonytalanabbak abban, hogy egyáltalán kiben bízhatnak…

Előzetes: