Thor: Asgardi mesék (NMK #85)

Cím: Thor: Asgardi mesék (NMK #85)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Stan Lee, Jack Kirby, George Roussos, Don Heck, Paul Reinman, Chic Stone, Matt Milla
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2021.04.08.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Íme, bátor kalandorok, Asgard mesés birodalma, ezer mítosz és legenda hazája!
Oly mesék születtek itt, amik évszázadok óta lelkesítik és elbűvölik az emberiséget.
A Marvel nagyágyúinak, Stan Lee-nek és Jack Kirby-nek hála, most ti is felfedezhetitek ezeket a nagyszerű, és alkotóik összetéveszthetetlen stílusában előadott, hihetetlen regéket.

A gyűjtemény a Thor: Tales of Asgard 1-6. számokat tartalmazza.

Előszó:

Bár a viharisten korai kalandjainak jó része a Földön játszódott, skandináv mitológiával átszőtt gyökerei végig jelen voltak, főleg cselszövő mostohatestvére, Loki mesterkedései
révén. De a Journey Into Mystery 97. számától kezdve Lee és Kirby elkezdte kiaknázni a Thor mitikus történelmében rejlő lehetőségeket, kezdve egy nemes egyszerűséggel Asgardi meséknek hívott ötoldalas háttértörténettel.
A következő 49 részen át a páros ilyen rövid képregények segítségével töltötte meg élettel az ősi skandináv mítoszokat. Az olvasók megismerhették a Kilenc Birodalom megalakulásától kezdve a Ragnarök elkerülhetetlen végzetéig a mítoszok szinte minden részét, az összetéveszthetetlen Marvel stílusban elmesélve. Mialatt Hollywood olyan eposzi léptékű filmeket álmodott vászonra, mint
a Kleopátra és a Ben Hur, Lee és Kirby a képregényekben tette ugyanezt. A két alkotó nyilvánvalóan élvezte ezeket a történeteket. Lee briliáns találékonysággal írt narrációt és párbeszédeket, míg Kirby új szintre emelte egyébként is hihetetlen rajzstílusát, az asgardi legendák egyszerre voltak idegenek és ősiek.
Az ilyen nagyra becsült történetek megérdemlik, hogy a lehető legjobb módon jelenjenek meg. A ’60-as évek színezési lehetőségei elég korlátozottak voltak, és fényes papírra nyomtatva sokat veszítettek a minőségükből. A modern újranyomásokhoz rendbe rakták az oldalakat, de a színek akkor is tompák voltak. Végül az Asgardi mesék újraközléséhez a Marvel digitálisan újraszínezett minden egyes történetet, így finom effektusokkal és átmenetekkel tették látványosabbá Kirby munkáját. Az eredmény szemet gyönyörködtető.
Ím, keljünk át együtt a Szivárványhídon, és fedezzük fel Asgard ősi legendáit!

Előzetes: