Ostrom (NMK #59)

Cím: Ostrom (NMK #59)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Brian Michael Bendis, Olivier Coipel, Michael Lark, Mark Morales, Stefano Gaudiano, Laura Martin, Matt Hollingsworth
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.03.26.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Marvel Univerzum a szupergonoszok irányítása alá került. A Titkos Invázió megrázó eseményei után Norman Osbornt kinevezik a S.H.I.E.L.D. helyett létrehozott békefenntartó erő, a H.A.M.M.E.R. élére. Az őrület határán álló egykori Zöld Manó új ellenségben látja hatalmának veszélyeztetőjét: Asgard mennyei városában.

A gyűjtemény a Siege 1-4. és a Siege: The Cabal számokat tartalmazza.

Előszó:

Az elmúlt évtized a Marvel Univerzum történetének egyik legsűrűbb időszaka volt. A Bosszúangyalokat teljesen újraszervezték; a Bosszú Angyalai: Káosz című történet szörnyű eseményei után az M-nap gyakorlatilag megsemmisítette a mutáns populációt, míg a Szuperhumán Regisztrációs Törvény hősöket fordított egymás ellen. A közelmúltban Hulk elpusztította fél New York-ot, és felfedte a világ előtt a titokban szervezkedő hősök egy csoportját, az Illuminátust. Végül pedig a közvélemény hősökbe vetett ingatag bizalmát tovább rontotta a Skrullok titkos inváziója.
A bizalmatlanság és paranoia ezen kaotikus pillanataiban Norman Osborn vette kezébe az irányítást. A S.H.I.E.L.D. helyett működésbe lépő H.A.M.M.E.R. élére állt, és sötét uralma alá vonta a szuperhumán közösséget. A világ a feje tetejére fordult. A közvélemény a régi gonosztevőket tekinti hősöknek, a valódi hősök pedig a körözési listák élére kerültek.
Ahogy a mondás szól, mindig hajnal előtt a legnagyobb a sötétség, és ez a Marvel Univerzumban sincs másképp. Az Ostrom jelentheti e kaotikus korszak végét. Harcba hívták a széthullott és elkeseredett szuperhumán közösséget. Elérkezett a pont, amikor a hősöknek félre kell tenniük nézeteltéréseiket, amik éket vertek közéjük az utóbbi években, és szövetségre kell lépniük egy szebb világért.
Bizonyos értelemben az Ostrom a befejező része egy epikus történetnek, ami hét évvel korábban kezdődött a Bosszú Angyalai: Káosz eseményei után. Joe Quesada főszerkesztő felügyelete alatt olyan alkotók, mint például Brian Michael Bendis, Mark Millar, Greg Pak, Olivier Coipel, Steve McNiven, John Romita Jr. hozták létre a Marvel Univerzum legőrültebb történetét. A hősök elbuktak, míg mások újjászülettek. Néhányan megújultak, mások visszatértek hagyományosabb karakterükhöz. Ez a gyökeres változások időszaka, amelytől a Marvel Univerzum egy lenyűgöző, izgalmas hely minden olvasó számára. Senki sem sejthette, mi fog történni.
Olvasd el a képregényt, hogy tanúja legyél annak, ahogy Norman Osborn sötét uralma elbukik, és beköszönt a hősök új korszaka.

Előzmények:

A Szuperhumán Regisztrációs Törvény elfogadását, és az emiatt kitörő Polgárháború eseményeit követően szakadék alakult ki az amerikai szuperhős közösségen belül. A szuperhősök népszerűsége a közvélemény szemében történelmi mélypontra süllyedt, így a kormány újraindította a Mennydörgők-programot, ami a szuperhősök elkapásáért felelt. Tony Starkot, a világ számára Vasemberként ismert szuperhőst nevezik ki a S.H.I.E.L.D. kormányzati ügynökség vezetőjének, míg az elméletileg jó útra tért gazembert, Norman Osbornt (aki korábban a pszichopata Zöld Manóként ténykedett) egy új csapat, a Mennydörgők vezetőjévé tették.
A Polgárháború következményeként a Hatalmas Thor visszatért a Földre. Megmentette Asgard mennyei fellegvárát, ami azóta néhány centivel Oklahoma földje felett lebeg. Nem sokkal később kiderült, hogy az alakváltó idegen faj, a Skrullok beszivárogtak a Föld legnagyobb hősei közé.
A földi szuperhősök és a Skrullok közötti pokoli harc utolsó pillanataiban Norman Osborn — tudván mi forog kockán —, megölte a Skrull királynőt, és ezt egy országos csatorna is közvetítette. Osborn
azonnal médiakedvenccé vált, a közvélemény szemében ő lett a bolygó megmentője, az idegen invázió leverője. Starkból bűnbakot csináltak, és mivel tétlenkedett és nem tudta leverni a titkos inváziót, így Osbornt nevezték ki a H.A.M.M.E.R. élére, ami átvette a S.H.I.E.L.D. szerepét. Ezáltal Osborn lett Amerika szabadságának új védelmezője.
Osborn Vashazafi néven saját páncélt tervezett magának Tony Stark technológiájával, és megalapította a Sötét Bosszúangyalokat, minek tagjai főként a Mennydörgők, Osborn jó útra tért szupergonosz bandájából kerültek ki. Köztük van Robert Reynolds is, az Őrszem. Reynolds az őrület határán valami sűrű sötétséget hordoz a lelkében… Egy teremtményt, amit csak Árnynak neveznek.
A Bosszúangyalok legádázabb ellenségeiből álló titkos társasággal az oldalán Osborn markában tartja az egész Marvel Univerzumot. Asgard lebegő városa az egyetlen akadály, ami a gonosztevők uralmának útjában áll…
Az istenek azonban nem adják fel harc nélkül. Thor féltestvérével, Lokival, a csínytevés istenével az oldalán, Osbornnak már csak Asgard ellen kell megvívnia a döntő háborút…

Előzetes: