Netes Sajtókörkép #35

Rusznyák Csaba legutóbbi visszatekintő-összefoglaló cikkének apropója az a szomorú tény, hogy Geoff Johns távozik, sőt már távozott is a Green Lantern franchise éléről. A DC fenegyerekének nagyszabású történetívéről a Könyvesblogon olvashatunk.

A május végén lezajlott helsinki Nemzetközi Képregénykonferenciáról tudósít Bayer Antal saját blogján, ahol az Egri csillagok képregényadaptációkról írt tanulmányát is elolvashatjuk. Kifejezetten ajánlott.

Képregényturisták bárhol: az internet tele van Bécset, Párizst, illetve a nagyobb amerikai városokat képregényes szemmel vizslató turisták (vagy tőzsgyökeres lakók) cikkeivel, Mustabasic Damir (szegedi képregénybörze szervezője) jóvoltából immáron a Szegedre látogatók is előre tájékozódhatnak. Hölgyeim és uraim, a hónap cikkét olvassák!

Geoff Johns utolsó Green Lantern füzete, női X-men debütálása és Scott Snyder legújabb sorozata a GeexKomix 60. kiadásában.

Napi félreérthető figyelemfelkeltésünk következik: Mi köze a Trónok harcának Pókemberhez? Katt a Geekz-re.

Ugyancsak a Geekz-en folytatódik a Panelprogram sorozat, ami ezúttal egy korai Superman-képregénnyel foglalkozik.

Pádár Ádám (5Panels) a Hollywood Hírügynökség szerkesztőjét, Szirmai Gergőt interjúvolta meg képregényekről, képregényfilmekről.

Bayer Antal vitaindítónak szánt írása a digitális képregényekről az MKSZ blogján.

Recenziók:
Lénárd László: A munka gyümölcse (MKSZ blog)
Lénárd László: Koli (MKSZ Blog)
Lénárd László: Gépjárómű #2 (kepregeny.net)
Galamb Zoltán: Tiszavirágzás (ekultura.hu)
Galgóczi Tamás: Berserk #6 (ekultura.hu)
Szabó Dominik: Vasember – Gyilkológép (ekultura.hu)
Bayer Antal: Vasember – Gyilkológép (MKSZ Blog)