NAMOR, a Tengerjáró (MLH028)

Cím: NAMOR, a Tengerjáró (MLH028)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): John Byrne, Bob Wiacek, Glynis Oliver, Brad Vancata
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2022.09.17.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Már több mint 80 éve annak, hogy a Tengerjáró először feltűnt, és ezzel kétségkívül ő a Marvel Univerzumának egyik „legöregebb” tagja.
A Marvel legendás alkotója, John Byrne ezúttal új vizekre úsztatta Namort.
Kreativitásának hála mi is elmerülhetünk Atlantisz bosszúálló fiának kalandjaiban, és felfedezhetjük, mitől is működik igazán a karaktere.
Miután Caleb és Carrie Alexander személyében új szövetségesekre tesz szert, Namor visszatér a felszíni világba, hogy onnan kelhessen Atlantisz védelmére.
A KÖTET TARTALMA: NAMOR THE SUB-MARINER 1-9.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

A tenger mindig is a nagy csodák forrása volt az emberiség számára. Hatalmas területe és látszólag végtelen mélysége elmondhatatlan misztériumok hordozója, amire az emberek évezredek óta izgatottsággal és félelemmel tekintenek. Neptunus, a Kraken, Atlantisz mesés elveszett városa… csak néhány a nagy kékséghez köthető mítoszok és legendák közül. Még manapság, a rendelkezésünkre álló modern technológia ellenére is többet tudunk a Holdról, mint az óceánok legmélyéről. A Marvel világának lakói számára azonban a mélység titkai jóval kézzelfoghatóbbak.
Ebben a világban tényleg létezik Atlantisz, amit kék bőrű vízi férfiak és nők laknak. Leghíresebb tagjuk Namor herceg, a Tengerjáró.
Namort 22 évvel a Marvel Univerzum hivatalos kezdete előtt teremtették, így lényegében ő az első Marvel-hős, habár debütálásakor végrehajtott tettei aligha nevezhetők heroikusnak, hiszen Atlantisz
forrófejű hercegeként megelőző csapások sorozatát mérte a felszíni világra. Ez a pusztító hadjárata vezetett a Marvel Mystery Comics 8. számának történelmi találkozásához, amikor is az eredeti Fáklya megpróbálta őt megállítani, amivel pedig megszületett az első Marvel-crossover. Amikor azonban Amerika belépett a második világháborúba, a Tengerjáró változtatott álláspontján. Ahogy a Marvel elődje, a Timely többi hőse, ő is a nácik ellen fordította haragját.
Namor ízig-vérig antihős, akinek történetét látszólagos ellentmondások tarkítják: az egyik percben még az emberiség barátja, a következőben már az ellensége. E konfliktus nagy része félreértésekből adódik, azok pedig rendszerint Namor viharos természetéből és forrófejűségéből. Neve atlantiszi nyelven Bosszúálló Fiút jelent, amit a Tengerjáró annyira komolyan vesz, hogy szinte rögeszméjévé vált.
Amikor azonban bosszúját helyes irányba tereli, nagy segítségére lehet az emberiségnek. Mint például John Byrne most következő, a 90-es évek elején kiadott Namor-sorozatában, ahol a Tengerjáró szuperképességű ökoharcossá válik. Saját vállalata, a Látnok Rt. vezérigazgatójaként tervezi megvédeni az óceánokat, legkevésbé sem etikusan viselkedő riválisai áskálódásainak köszönhetően azonban
a történet végül megtelik olyan ellenségekkel szemben vívott szupererejű összecsapásokkal, mint a Griff, a Marrs ikrek és a szörnyűséges Iszap!
Olvass hát tovább, és merülj el Namor, a Tengerjáró hihetetlen történetének mélységében.

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

  • Az Angyalok az X-Men ellen (NMK 118,119,120)