Az Angyalok az X-Men ellen 1. (NMK #118)

Cím: Az Angyalok az X-Men ellen 1. (NMK #118)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Többen...
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 192 oldal
Megjelenés: 2022.06.30.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Főnix Erő az űrön át száguld a Föld felé, készen arra, hogy egyesüljön új gazdatestével, Hope-pal, akit a Mutáns Messiásnak tartanak. Az X-Men a kihalás szélén álló fajuk újjászületésének lehetőségét látja a Főnixben, míg a Bosszú Angyalai egy világszintű fenyegetést, ami kiirthatja az egész emberiséget. A két csapat közti tárgyalások kudarcot vallottak, a frontvonalakat meghúzták. Nem maradt más út… csak a harc.

A gyűjtemény az Avengers Vs. X-Men 0-4. és az AVX Versus 1-2. számait tartalmazza.

Szerzők: Jason Aaron, Brian Michael Bendis, Ed Brubaker, Matt Fraction, Jonathan Hickman, Kathryn Immonen, John Romita Jr., Olivier Coipel, Adam Kubert, Stuart Immonen, Frank Cho, Scott Hanna, Mark Morales, John Dell, Wade von Grawbadger, Laura Martin, Jason Keith, Larry Molinar, Morry Hollowell, Jim Charalampidis, Justin Ponsor

Előszó:

Amióta csak először felbukkant az X-Men 101-ben, a Főnix Erő óriási hatással van a Marvel mutánsaira. Az univerzum nyers, kreatív erejének manifesztációjaként felfoghatatlan mértékben hordozza magában a halál és az újjászületés potenciálját. Mindazoknak, akik valaha megérezték az érintését, örökre megváltozott az életük.
Amikor kiderült, hogy a Főnix Erő visszatér a Földre, az olvasók rögtön tudták, hogy valami nagyszabású van készülőben. A mutánsoknak sosem volt könnyű helyzetük a Marvel Univerzumban, de az M-nap eseményei óta az emberi evolúció következő lépcsőfokáról a kihalás szélére sodródtak. Haldokló fajjá váltak. Most pedig eljött a megtestesült életerő, hogy új gazdatestet találjon — Hope Summers személyében —, és újjáélessze a mutáns fajt.
Küklopsznak és az X-Mennek ez egy új aranykor kezdetét jelentette, amiben a Föld végre minden faj számára békés, toleráns utópiává fejlődhet.
Sajnos azonban nem mindenki osztotta a nézeteiket. A Föld hősei túlságosan is jól tudták, miféle pusztításra képes a Főnix Erő – és nem sokan bíztak abban, hogy egy tinilány képes lesz ezt az erőt teljesen önzetlen módon használni. Az M-nap óta az X-Men és a Bosszúangyalok kapcsolata eleve feszült volt, ezzel pedig forráspontra jutott.
Az Angyalok az X-Men ellen egy eposzi léptékű összecsapás — nem is lehet másmilyen, hiszen a bolygó két legnagyobb szuperhős-csapata esik benne egymásnak. És ami azt illeti, túlságosan sok harc ez, hogy elférjen egyetlen sorozatban. A fősztori olyannyira sűrű, hogy a Marvel készített hozzá egy társsorozatot AVX Versus címen — ez kibővíti a fősorozatban látott különböző csatajeleneteket, és kiemeli az egy az egy elleni küzdelmeket. Hogy minél több őrületes hős vs. hős akcióval töltsük fel az egyes köteteket, az AVX Versus releváns számait beszúrtuk Az Angyalok az X-Men ellen fősorozat számai után.
Lapozz és légy tanúja, ahogy a Bosszú Angyalai és az X-Men háborúba mennek…

Előzmények:

A Főnix egy kozmikus természeti erő, aminek nyomában élet és halál jár. Évekkel ezelőtt Jean Grey a Főnix gazdatestévé vált, de korrumpálta őt az entitás hihetetlen ereje, és végül kénytelen volt az életét adni azért, hogy megállítsa.
A mutáns faj, ami elvileg az emberi evolúció következő lépcsőfoka, a kihalás szélére került Skarlát Boszorkány, vagyis Wanda Maximoff tettei miatt. Miután Wanda idegösszeomlást kapott, megtámadta a Bosszú Angyalait, majd egy mutáns utópiává formálta át a valóságot. Őrülete végső jeleként olyan bűbájt vetett, ami csaknem minden mutánst megfosztott a különleges képességeitől, így kevesebb mint 200 mutáns maradt a bolygón, akiben továbbra is aktív volt az X-gén.
Később kiderült, hogy e tettei során mindvégig a gonosz Fátum Doktor befolyása alatt állt. Bár a Föld hőseinek többsége megbocsátott neki, sokan még mindig nem bíznak benne.
A Skarlát Boszorkány bűbája óta mindössze egy mutáns született – Hope, akit mutáns messiásnak kiáltottak ki, és akit a Kábel nevű mutáns katona magával vitt a jövőbe, hogy megvédje őt.
15 évnyi időutazás után Hope visszatért a jelenbe, és csatlakozott az X-Menhez.
Az X-Men azonban ekkorra két rivális frakcióvá szakadt. Rozsomák rossz szemmel nézte Küklopsz egyre militánsabb elképzeléseit, és visszatért Westchesterbe, hogy újranyissa Xavier iskoláját. Hope úgy döntött, Küklopsz csapatával marad az Utópia nevű szigetükön.

Előzetes: