Az Angyalok az X-Men ellen 3. (NMK #120)

Cím: Az Angyalok az X-Men ellen 3. (NMK #120)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Többen...
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 168 oldal
Megjelenés: 2022.07.28.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Főnix Ötök földi Paradicsommá alakították a világot, ám az úgynevezett utópiájuk rossz irányba fordul, amikor erejük sötét oldala egyre jobban elhatalmasodik rajtuk.
A K’un-Lun misztikus városában bujkáló Hopenak, Skarlát Boszorkánynak és a többi túlélő hősnek meg kell találnia a módját, hogy megállítsák őket, mielőtt a Főnix mindent elnyelő lángjai hamuvá perzselik a bolygót.

A gyűjtemény az Avengers Vs. X-Men 9-12. és az AVX Versus 5-6. számait tartalmazza.

Szerzők: Jason Aaron, Brian Michael Bendis, Ed Brubaker, Matt Fraction, Jonathan Hickman, Kathryn Immonen, John Romita Jr., Olivier Coipel, Adam Kubert, Stuart Immonen, Frank Cho, Scott Hanna, Mark Morales, John Dell, Wade von Grawbadger, Laura Martin, Jason Keith, Larry Molinar, Morry Hollowell, Jim Charalampidis, Justin Ponsor

Előszó:

A nagy események esetében íratlan szabály a Marvelnél, hogy nemcsak akciódúsnak és rendkívül szórakoztatónak kell lenniük, de következményekkel terhelteknek is.
A Káosz például örökre megváltoztatta a Föld legnagyobb hőseit, a Polgárháborúban a Regisztrációs Törvény megosztotta a világot, a Titkos invázió pedig Norman Osborn totalitárius sötét uralmát hozta magával. Az Angyalok az X-Men ellen sem kivétel. Mi több, a konfliktus természetéből és a harcoló felek tetteiből kifolyólag néhányan semmiképpen sem térhetnek vissza a status quóhoz.
Ahogy azt sejtheted, Az Angyalok az X-Men ellen esetében e következmények főleg a mutánsokat sújtják. Az X-Men státusa radikálisan megváltozott az utóbbi tíz évben. Bár a mutánsokat megvetéssel szemlélte a közvélemény, az X-Mennek akkoriban jól csengő hírneve volt a szuperhősközösségen belül. A csapatnak ez jót tett, a Marvelnél viszont sokan úgy érezték, hogy az X-Men kissé elpuhult és túlságosan összemelegedett a többi hőssel. A Mutánsvilág sokat tett a korábbi feszültségek felszításáért, és miután a csapat jobban elszigetelte magát a külvilágtól, a Törésvonal és más X-eposzok még kiszámíthatatlanabbá tették az X-Ment. Az Angyalok az X-Men ellen bizonyos szempontból a nyolc évvel korábbi Mutánsvilággal kezdődő koncepció lezárása. Az utolsó pár szám tematikailag visszacsatol ahhoz a sorozathoz, és végpontjáig kísér olyan motívumokat, amik az utóbbi években uralkodóvá váltak a Marvel Univerzumban — és nyugodtan mondhatjuk, hogy a mutánsokra most nagyobb veszedelemként tekintenek, mint valaha.
Az Angyalok az X-Men ellen lényegében a végzetünk elfogadásáról szól. Arról, hogy nem menekülhetünk a jövőnk elől, szembe kell néznünk vele. Hogy ez megváltást vagy elkárhozást hoz, az majd elválik, de Az Angyalok az X-Men ellen következményei még most, évekkel később is érezhetők a Marvel Univerzumban.
„A tűz és a testet öltött élet vagyok! Most és mindörökké… én vagyok a Főnix!”

Előzetes: