Másodjára: Szegedi Képregénybörze

Fotókkal frissítve! Tavasszal ismét megrendezésre kerül a szegedi képregénybörze a Déri Miksa Ipari Szakközépiskolában. Ahogy legutóbb, idén is lesz kísérő kiállítás, valamint helyi közösségépítő kezdeményezések (közös bevásárlás stb.)

[toc]

Tér és idő

2013. március 23. (szombat) 09:00 – 14:00
Déri Miksa Ipari Szakközépiskola (6724 Szeged, Kálvária Tér 7.)
Megközelítés (3-as és 3F-es villamosok, valamint 13, 13A, 36, 90, 90F buszjáratokkal)
Részletes megközelítési javaslatok az iskola honlapján
Árusoknak nyitás 08:25-kor.

Beugró

Belépti díj: 250.- Ft/fő
Árusítási díj asztalonként:
+350.- Ft (A belépti díjon felül!).
A szerzői kiadású képregények és képregényes vonatkozású szaklapok, fanzine-ok alkotóinak +200.-Ft (a belépti díjon felül – ezt jelezni kell pénztárnál).
A szervező kéri, hogy lehetőség szerint a pénztárnál legyen aprópénz.

Részletes program

A szervező felhívása:

Nyilván, mint minden hasonló összejövetelen, itt is a képregények csere-beréjére, vételére és eladására kerül lehetőség.
Minden féle és fajtájú képregényt (legyen az akár „házi készítésű”, szerzői kiadású képregény vagy manga, ősrégi újságokból kigyűjtött képregények vagy nemrég megjelent képregénykötetek stb.) lehet árusítani, függetlenül attól, hogy mi a nyelvük (magyar, amerikai, japán stb.).
Nemcsak képregények jöhetnek számításba hanem képregényekhez kötődő dolgok is: poszterek, kártyák, játékfigurák, matricák, videokazetták, cd-k, dvd-k, playstation- és xbox-játékok, könyvek, ruházati dolgok és amit még el tudtok képzelni.
Akinek kevés képregényes dolga van, az a nem képregényes vonatkozású játékait is elhozhatja. A „hagyományos” értelemben vett játékok (pl.: társasjátékok, játékfigurák stb.) mellett szerepjáték-könyvek és -kártyák, számítógépes-, playstation-, xbox- játékok is színesíthetik a kínálatot. Természetesen a felsorolás nem teljes körű, így még sok más is számításba jöhet.
E mellett engedélyezett nem képregényes vonatkozású könyvek, cd-k, dvd-k árusítása is (a pornográf jellegűeket kivéve).
Csakis jogtiszta kiadványok képezhetik a csere, adás-vétel tárgyát!

Kiállítás:
A tavalyi, nagy sikerű, kiállításokat követően idén is pár érdekes témával próbáljuk meglepni a látogatókat.
A helyszín nagyságától függően kb. 2-3 kiállításra lehet számítani.
Az egyik a 2013-ban 75 éves jubileumát „ünneplő” Supermannel foglalkozik, a másik pedig „A képregény, mint anyagi érték” címet viseli majd.
A harmadik „téma” a képregény-rajongóknak ad tanácsot, hogy hogyan, s miként juthatnak hozzá képregényekhez Szegeden (írott, szöveges ismertető).
Ha időnk engedi, egy negyedik tematika is szóba jöhet (de ez tényleg csak akkor, ha az első 3 ismertetőjének elkészültét semmi sem veszélyezteti).
AMENNYIBEN a helyszín méretei megengedik, akkor „nyitunk” egy képregény-könyvtárat…s ott, ahol a kiállítás volt tavaly, kb. 500-1000 képregény megismerésére, olvasására nyílna lehetőség…
Belépti díj
Mivel a folyosó/terem bérlete pénzbe kerül, így sajnos belépti díjat kell szednünk.
A rendezvény 8:25 perckor nyit az árusok számára, ekkortól jöhetnek kirakodni a portékájukat.
9:00-tól 14:00-ig látogatható az esemény, a vendégeknek légkésőbb 14:00-kor kell elhagyniuk a helyszínt. Javaslom, hogy aki teheti, ne az utolsó pillanatban jöjjön, mert tavaly az utolsó fél órára már nem sok eladó maradt!
Az árusoknak a zárást követően (14:00) 20 percük van arra, hogy mindent összepakoljanak és távozzanak az iskolából (tehát 14:20-ig mindenki az épületen kívül kell, hogy legyen).
Aki árusítani szeretne, annak a belépti díjon felül még egy bizonyos összeget fizetnie kell, amelyért cserébe asztalt és székeket (2 darabot) kap és 5 órán át árusíthatja az eladásra kínált termékeit. Egy személy több asztalt is igényelhet!
Adott esetben, ha valakinek nagyon kevés „felesleges” áruja van, akkor egy baráttal, ismerőssel is összefoghat, s ketten-hárman is bérelhetnek egy asztalt.
Mint ahogy fentebb olvasható, a szerzői kiadású képregények és képregényes vonatkozású szaklapok, fanzine-ok szerzői kicsit olcsóbban bérelhetnek asztalt (a pénztárnál kérjük jelezze az, aki ilyen kedvezményre jogosult), így kívánjuk tiszteletünket kifejezni irántuk.
KÉRNÉM, HOGY AKI ÁRUSÍTANI SZERETNE, AZ JELEZZE NEKÜNK AZT A FENTI E-MAIL CÍMEN!

AJÁNDÉK-képregény:
Az utóbbi években, számos képregényes csere-bere során, elég sok sérült állapotú képregényhez jutottunk hozzá (kapcsok mentén gyengült vagy kiszakadt képregények, eltérő mértékben vagy teljesen hiányos, kopottas borítójú képújságok, irka-firkás, különféle helyeken tépett-szakadozott komikok, vagy hiányos dokumentációjú lapok). Szinte valamennyi újság hiánytalan belül, azaz gond nélkül végigolvasható a füzetben található történet.
Nos, mi ezeket a képújságokat, tavalyhoz hasonlóan, ismét odaajándékozzuk a látogatóinknak.
Megközelítőleg 100-150 darab magyar és külföldi újságról van szó, amelyekből minden vendég 1 darabot választhat magának a „készlet erejéig” (tehát az első 100-150 résztvevő, ha lesz ennyi, biztosan kap egy újságot, feltéve, ha talál olyat, ami érdekli és elveszi, az adott esetben ezután érkezőknek sajnos már nem tudunk képregényt biztosítani).
Hogy senki se érezze magát becsapva és tudja mire számítson: „kisebbeknek” (Donald kacsa) és „nagyobbaknak” szóló képregények (Pókember, Transformers stb.) egyaránt megtalálhatóak e 100-150 újság között.

PESTI KÉPREGÉNYBÖRZÉS BEVÁSÁRLÁS:
Nem tudom, hogy az egyes kiadók képviseltetni fogják-e magukat a szegedi börzén (írunk egy körlevelet az érdekelteknek, hogy mi az álláspontjuk)….
Az az ötlet merült fel bennünk, hogyha a többség nemleges választ ad és mi megyünk a pesti képregénybörzére (remélhetőleg semmi sem jön közbe) ott megpróbáljuk beszerezni nektek az akciós áron (vagy nem akciós áron) kínált képregényeket.
Tegyük fel, amint kihirdeti az X, Y vagy Z kiadó az akciós árait, lehet írni a megadott e-mail címünkre, hogy XYZ kiadványokból kéretik lehozni 1 példányt (vagy lehet akár több is) a szegedi börzére.
Szerzői kiadású, antikvár (például régi magyar Pókember, Sailor Moon stb.), magyar illetve külföldi képregényeket (pl.: Daredevil, Human Target stb.) is szívesen lehozunk…érdemes az ezzel kapcsolatos börzés hirdetéseket figyelni…vagy még azt tudjuk megígérni, hogy átnézzük az egyes eladók gyűjteményét…a keresett számokért.
A pontosabb egyeztetés végett vegyétek majd fel velünk a kapcsolatot a fenti e-mail címen….pl.: hány képregény kell, pontosan mely sorozat (pl.: Csodálatos Pókemberből volt 3 széria is), milyen állapotban, milyen borítóval stb.
Nyilván senkinek sem tudom megígérni, hogy akárcsak 1 újságot is megtalálunk…de hátha úgy hozza a sors, hogy ráakadunk valamire….
Hogy ne legyen senkinek sem lelkiismeret-furdalása, így az, akinek találunk/lehozunk valamilyen képregényt, bizonyos méltányos összegű (nem horror) díjjal beszállhat az útiköltségünkbe…

KÖZÖS RENDELÉS A KIADÓKTÓL/ONLINE KÉPREGÉNYBOLTBÓL:
Tavaly 2 kiadó a Fumax és a Kingpin (valamint a Nero Blanco Comix, amely személyesen is megjelent a rendezvényen) tisztelt meg bennünket azzal, hogy kedvezményes árakon lehetett megrendelni (megvásárolni) a kiadványaikat a szegedi börzére.
Idén is felvesszük velük a kapcsolatot, hogy mi az álláspontjuk ez ügyben.
Megpróbálunk tőlük valamilyen kedvezményes árat kérni a kiadványaikra (mint amilyen a pesti börzéken, fesztiválokon szokott lenni), s csoportosan lerendelnénk annyi példányt a képregényeikből, amennyi kellene.
Az elképzelés az, hogyha lenne olyan kiadó, amely ilyen lehetőséget adna nekünk, akkor kihirdetnénk, hogy mely képregényükre milyen ár vonatkozik.
Szabnánk egy határidőt, ameddig le lehet adni a megrendeléseket (szintén a fenti e-mail címre), majd összesítenénk azt.
Ezt a listát elküldjük a kiadóknak, akik leküldik a börzére a kért kiadványokat, s mi a börzén meg szétosztjuk a megrendelt dolgokat.
Ezen a lerendelésen kívül MI NEM TERVEZZÜK nagyobb példányszámban árusítani az egyes kiadók köteteit, tehát csak annyi kiadványt kérünk le, ahány darabot előre igényeltek, s amennyi biztosan elfogy.
E mellett a COMICSINVEST (www.comicsinvest.hu) online képregényboltból is megrendelhetjük azt, amire szükségetek van, s börzén átadjuk a megrendeléseteket.
A felmerülő szállítási költséget/postaköltséget elosztjuk egymás között, ami tavaly eléggé minimális volt, mert sokan rendeltetek…

Azt hiszem nagyjából minden lényeges témát érintettünk.
Megkérnénk mind az eladókat, mind pedig a látogatókat, hogy APRÓPÉNZT hozzanak magukkal, ha a belépti díjat, asztalpénzt kívánják kifizetni illetve, ha adott esetben vásárolni szeretnének valamit (pénzváltást nem tudunk biztosítani)!
Megkérnénk továbbá mindenkit, hogyha teheti, népszerűsítse, terjessze az esemény hírét!
Amennyiben vannak olyan ismerőseitek Szegeden vagy Csongrád megyében (de lakjanak akár a környező megyékben vagy távolabb, sőt akár a határon túl is), akiket adott esetben érdekelne ez a szegedi börze, kérjük nekik is szóljatok!

Minden további kérdést és javaslatot szívesen fogadunk a fent megadott elérhetőségeken!
Mindenkit sok szeretettel várunk!
(További információkat a hozzászólásokban, facebook-oldalon illetve e-mailben találhattok/kérhettek)

Ajánlott oldalak

A tavalyi börze híre + fotók
Az esemény facebook-oldala
Email: kepregenyborzeKUKACfreemailPONThu

Oldalak: 1 2