Könyvek & Képek a Napfényműteremből: Kép/regények

A Libri Kiadói Csoport és a Mai Manó Ház közös programsorozatot indít Könyvek & Képek a Napfényműteremből címmel. Havonta egyszer olyan beszélgetőestet szerveznek, melyen egy-egy izgalmas, népszerű és fontos témát közelítenek meg a Libri Kiadói Csoport újonnan megjelent könyvein és kortárs fotóművészek alkotásain keresztül.

Az első alkalom témája: Kép/regények – A hétköznapok hősei vs szuperhősök

A sorozat házigazdája Lovász László (műsorvezető, producer, Dumaszínház), az est vendégei Dr. Maksa Gyula és Esterházy Marcell lesznek.

Időpont: 2020. január 15., 18:00–19:30
Helyszín: Mai Manó Ház, H-1065 Budapest, Nagymező utca 20.

Részletek az esemény Facebook oldalán.

Kapcsolódó könyvek:
Ari Folman–David Polonsky: Anne Frank naplója – képregény;
Art Spiegelman: A teljes Maus;
Marjane Satrapi: Persepolis;
Minden ami Marvel

Az est tematikájában szereplő könyvek 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Napfényműteremben. A könyvklubra belépőjegyet kell váltani (ennek ára 2500 Ft, amely tartalmazza a beszélgetésen való részvételt, egy pohár bort és látogatható vele a Mai Manó Ház aktuális kiállítása (2020. január 19-ig Nobuyoshi Araki: Érzelmes utazás) is. Jegyek előzetesen és aznap este is válthatók a Mai Manó Ház jegypénztárában (1065, Budapest, Nagymező u. 20.).

A vendégek:

Dr. Maksa Gyula
Dr. Maksa Gyula a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének docense, médianarratológiával foglalkozik. Kutatásának egyik
középpontjában a képregénynek, mint médiumnak a vizsgálata áll.

Esterházy Marcell
Esterházy Marcell 2003-ban diplomázott a Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszékén. Tanult a marseille-i Képzőművészeti Egyetemen, majd 2014-től az MKE Doktori Iskola doktorandusza volt. A Lucien és Rudolf Hervé-díj különdíjasa, Stúdió-díjas, 2015-ben jelölték az Európai Fotóhónap Arendt-díjára. Sokféle médiumban alkot, munkáiban jellemzően saját emlékeivel, illetve a családi és más talált archívumok anyagaival dolgozik.