KomiXérum #48

Pókemberes szép napot mindenkinek! Úgy hozta a sors, hogy a legújabb KomiXérum túlcsordulóan bővelkedik Pókemberes ismertetőkben, amiért vélhetően nem fogtok megdobálni engem. Azért van itt más is, de mivel egész jó időszaka van most a Pókos képregényeknek, fura lett volna nem említést tenni róluk. Mi pedig vészesen közeledünk teljesen mellékesen az ötvenedik KomiXérum felé! Jó olvasgatást! ;)

Amazing Spider-man #634

Történet: Joe Kelly
Rajz: Michael Lark
(Marvel)

[toc]Elkezdődött hát a Grim Hunt, amelyet már jó sok héttel, de inkább hónappal korábban elkezdtek nekünk csepegtetni. Azóta több-kevesebb sikerrel tettek meg mindent azért, hogy Parker amúgy sem rózsaszín és tökéletes élete összeomoljon, és egy megtört, betegségtől és gyengeségtől gyötört Pókember legyen a támadások célpontja, ahogy azt egy nagyobb szabású ellenfél fellépése előtt illik.
Minden őt ért támadás gyengített rajta, elvesztett néhány barátot, megküzdött a szokásos nemezisekkel, de most valami más jön. Valami sokkal veszedelmesebb, amiből remélem mi, olvasók fogunk a legjobban kijönni.
Az előzményekben feltűnt a most nagy balhét csapó Kravinoff család, a régi és legendás történetben szereplő Kraven, a vadász családja, és éhesebb a bosszúra, mint valaha. Madame Web-et és Mattie Franklint elrabolták, hogy jelen füzetben felhasználhassák mocskos céljuk elérése érdekében. Az új ellen egyik veszedelmes és kislányos arcú, csendes gyilkos kinézetű tagja, Ana Kraven kavarta eddig a legtöbbet, de az már most látszik, hogy az alkotók a sokszoros önismétlést elkerülendő valami mással próbálkoznak, és a családi összetartás fenyegető erejét próbálják meg kiaknázni. Merthogy Kravenékkel kapcsolatban a család szó vagy ezerszer elhangzott eddig, és bár erre is biztos volt példa a régmúlt Póktörténeteiben, azért mégiscsak különleges hangulatot kölcsönöz: egy egész család, akik gonoszak, sőt bosszút forralnak nem is akármilyen fordulatokkal kedvenc Pókunk ellen!
A legújabb Amazingből (ami egyébként ugyanazon a héten jelent meg, mint a sorozat eggyel korábbi tagja, elvégre megpróbálnak még nagyobb felhajtást keríteni a Grim Hunt köré) már látszik, hogy fordulatokban bővelkedni fog a sztori, ami azért sem baj, mert a címet olvasók már korán sincsenek annyian, mint teszem azt egy évtizeddel ezelőtt. A Kraven-család nem csak Pókembert akarja, hanem az összes pókszerű hőssel kezdeni szeretne valamit, és ennek folyományaként például magát Kaine-t is kiugrasztják a bokorból néhány elég vitatható jelenet közepette.
Kaine egyébként az új számban is szerepel, a füzet elején ő indítja el az egész őrületes cselekményt, ami aztán csak fokozódik. Pókember most már nyíltan, szemtől szembe is kénytelen megmérkőzni a Kraven-család két tagjával, de egyelőre még csak körvonalazódik az orosz család igazi célja. Van itt kérem szépen meglepetésvendég, akit szinte senki nem várna, emberáldozat, halottak felélesztése, és rengeteg, de rengeteg jól elhelyezett fordulat, no meg para, feszültség olyan mértékben, amit nem mostanában láthattunk az Amazing-ben. Persze lehet még ezt is fokozni, de ne legyünk telhetetlenek.
Ennek a füzetnek van eleje, van íve, tökéletesen fel van építve, ami még bizakodásra adhat okot, az pedig a Daredevil-szerű szorongás Pókember részéről.
Az Amazing új száma végre minden pókrajongó igényét képes kielégíteni, és bár a Kraven téma újbóli előhurcolászásának befogadása jelenthet néhányunknak gondot, az alkotók azért igyekeztek kárpótolni minket. No meg két melléktörténettel, melyből egyet DeMatteis, egyet pedig Stan Lee írt. Soha rosszabb Pók-füzetet!
Fdave

Amazing Spider-man Presents: Black Cat #1

Történet: Jen Van Meter
Rajz: Javier Pulido
(Marvel)

Pókember fő címében, az Amazing Spider-man-ben már elkezdődött az új, nagyszabású történet, a Grim Hunt, és a Marvel fejesei fontosnak érezték, hogy egy Fekete Macska tie-innel is feldobják az amúgy is elég bizakodó hangulatunkat.
Nem hinném, hogy bárkit meglepek azzal, hogy Fekete Macs a legszexibb Marvel-hősnő (szerintem?), ezért szinte kötelezően kellett írnom valamit az új, saját minisorozatának nyitányáról. A Grim Hunt-ban szereplő Kravinoff család orosz illetősége az, amiből végülis kidomborodik a jelen mini története, de szerencsére az egész füzet képes egymagában is megállni, és vélhetően az egész minisorozat hasonló értékeket lesz képes felmutatni.
Maga a történet annyiban érdekes, hogy végre ismét elemében láthatjuk kedvenc tolvajnőnket, egy sor olyan jelenetet pakoltak bele a készítők, amit jutalomjátéknak szokás hívni, és tényleg: ha három betöréses-lopásos jelenet nincs gyors egymásutánban a füzetben, akkor egy sem. A negatívumok sajnos többen vannak, de nem szabad elfelejteni, hogy a mini nem megváltani jött a világot, és egy könnyed szórakozásnak bőven megteszi.
Valaki(k) elkezdik ellopkodni az orosz műkincseket, és megpróbálják Fekete Macskára hárítani a felelősséget. Ami ugye azért sem nehéz, mert hősnőnk nem veti meg a műkincseket, illetve híre megy néhány tettének a sajtóban. Aztán innentől kezdetét veszi a versenyfutás, Felicia Hardynak „tisztára” kell mosnia magát, és ennek az egyik legjobb módszere az, ha előbb lopja el titokzatos ellenfelénél a műkincseket.
Igazi békebeli kis sztori ez, semmilyen meglepő fordulattal, ám kellően jó tempóval és nagyon sok és jó akciódús jelenettel. Pókember idekeverése sajnos elkerülhetetlen volt, a füzet elején még nem is annyira fura a jelenléte, de például a kettejük közti „konfrontáció” levezénylése, illetve Parker néhány megnyilvánulása nem egészen tükrözi az igazi Pókember egyéniségét, de hát annyi baj legyen.
A sztori vegyességét viszont egy dolog a jó kategóriába billentheti, és ez a rajz. Javier Pulido kellemes hatvanas évekbeli hangulatot teremt figuráival, háttereivel, bőven az egyik legjobb Pókemberhez kötethő rajzoló jelenleg. Persze hibái neki is akadnak, például egyes jeleneteknél nem egyértelmű, hogy pontosan ki is csinál mit, de Felicia Hardy őrületesen szexi a kezei alatt, és ez a fontos. A markáns színek pedig csak fokozzák ezt az érzetet, Pulido telitalálat volt a minihez.
Ha a további három rész hasonló lesz, mint ez az egy volt, akkor igazán nincs mitől félnünk. Felicia Hardy, szeretünk téged!
Fdave

Oldalak: 1 2