Ultimate Universe News #43

Vuvuzelás szép keddet mindenkinek! Itt az Ultimate Universe News 43. kiadása, jól látjátok, és máris belevágunk a közepébe mindenféle időhúzás nélkül. Az ULTIMATE SPIDER-MAN szekcióval nyitok persze szokás szerint, amiben egy interjút olvashattok majd Bendis mesterrel úgy általában az Újvilágról, Pókemberről, valamint a jelenleg zajló újvilági trilógiáról. Szóval lesz szó benne mindenről, na. Az ULTIMATE AVENGERS részlegben egy előzetest láthattok, hiszen fénysebességgel érkezik nemsokára a 2. kötet 4. száma, majd a hozzá képest kissé cammogva megérkezett Ultimate X 3. számát mutatom be és elemzem – de öregem, megérte rá várni most is! Sajnos az utolsó oldalon a búcsú nem lesz vidám, mert a májusi eladási adatokat ismertetem, amelyek egyszerűen tragikusak… De ez van, el kell fogadnunk. Szipp.

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

INTERJÚ: BRIAN MICHAEL BENDIS

Mindenféle jóság és finomság a legfrissebb Bendis-interjúban! Bizony ám, BMB ismét elhint ezt-azt ebben a kis szösszenetben, amelyben nemcsak az Ultimate Spider-Man lesz ám a téma, hanem az új trilógia is, amelynek a második felvonása jövő hónapban indul Ultimate Mystery címen. Csak győzzük kivárni! Azért ne aggódjatok, legalább pár fekete-fehér előzetest kaptok majd az interjú közben.

Brian, amikor nemrég újraindítottátok az Újvilágot, milyen célokat tűztetek ki magatok elé?
Sokfélét. Nekem személy szerint őrülten fontos az Újvilág, imádom, és imádtam a hatalmas sikereket, amiket elért. Amikor elindult, senki sem gondolta volna, hogy még tíz évvel később is menni fog, és tessék, itt vagyunk. Egy évtized alatt rengeteg minden változhat, de az Újvilág megmaradt, és ez már önmagában is óriási teljesítmény. De beszélgettünk Jeph Loebbel és Joe Quesadával az Újvilág jövőjéről, és rájöttünk, hogy ez az univerzum most ott tart, mint a klasszikus Marvel-világ a 60-as évek végén: minden és mindenki a helyére került, de hogyan tovább? A klasszikus Marvel-univerzum király és feledhetetlen történetekkel tartotta fenn a színvonalat, összeeresztettek pár csapatot és szereplőt, és minden címet egyetlen nagy világgá kovácsoltak össze. A 70-es évekre pedig már egészen más jellege volt a sorozatoknak, mint azelőtt, és ez így volt jó. Nekünk is valami ilyesmi kellett az Ultimatum után. Rendben, megvolt a nagy crossover sztori, de mi legyen utána? Ami engem illet, én végre lehetőséget kaptam, hogy megírjam azokat a történeteket, amelyeket oly régóta terveztem, de nem volt rájuk lehetőségem, amíg nem értünk el egy bizonyos pontig az Ultimate Spider-Man sztorijában. Most viszont eljött az én időm, és megteremthettem egy fiatal szuperhősökkel teli Parker-házat. Olyan Pókember-történeteket akartam, amelyek mások minden eddigi Pókember-sztorihoz képest, de mégis érződik rajtuk az a klasszikus Póki-jelleg. Még mindig Pókember a főszereplő. Még mindig Peter Parker van a középpontban, de már olyan történetekben, amelyekhez még csak hasonlót sem olvashatott korábban sehol senki. Szóval én így állok hozzá ehhez az egészhez. Ja, és visszakaptuk Mark Millart is, aminek nagyon örülök, annak ellenére, hogy elmebeteg a fickó.

És most már az Újvilág más irányba fog haladni?
Eddig ugye főként arról szóltak a történetek, hogy megjelentek a klasszikus szereplők újvilági változatai és megírtuk a klasszikus történetek újvilági verzióit. Mindenki valami régi elemet írt át újjá, modernné, de szerintem mindig is azok működtek a legjobban az Újvilágban, amelyek teljesen újak voltak, és nem voltak alapjai a klasszikus univerzumban. Egy példa az Ultimate Spider-Man-ből Kitty Pryde megjelenése a sorozatban, valamint a kapcsolata Peterrel. Az teljesen új és váratlan fordulat volt. És persze Mark is hasonló elemeket írt a The Ultimates első két kötetében. Úgyhogy igen, mostantól nem a régi szereplők és sztorik „újvilágiasítása” lesz a fő szempont, hanem a vadonatúj történetek kidolgozása. Képzeljük csak el, milyen lenne, ha egy nap eredetileg újvilági karakterek különböző változatai kezdenének felbukkanni a klasszikus univerzumban! Ki gondolta volna például, hogy az Ultimate Enemy végén Ben Grimm teljesen átváltozik? Minden új, új, új.

Akkor minden terv szerint halad?
Igen, persze, még a halálokat is előre megbeszéltük és átrágtuk. Mondjuk akad pár karakter, akit hiányolni fogok, például a Fenegyereket, mert őt nagyon szerettem, de ez is hozzátartozik a változáshoz. Legalább írhattam neki egy szép búcsújelenetet, szóval ennyi vigaszom van. Az Ultimatum alatt amúgy is nagyon élveztem a történetet, mert letartóztattam ugyan May nénit, de jól tudtam, hogy nem lesz bent sokáig, mert jön az árhullám! Sokat kuncogtam ezen magamban. Durva egy jelenet volt a hatalmas szökőár, ami New Yorkot sújtotta, és hirtelen minden más eltörpült mellette. Drámai jelenetek kellettek, amiket aztán elmos egy még drámaibb katasztrófa, és ilyen volt May néni letartóztatása. Ha nem jön az árhullám, mi lett volna? Börtönben marad?

Most is valami nagyobb esemény felé haladtok egyébként?
Mark csak annyit kért, hogy hagyjuk egyedül dolgozni, és mi így is teszünk. Jeph és én viszont haladunk valamerre, igen, egy közös cél felé. De még nagyon-nagyon korai lenne erről beszélni, csak nemrég indultak a sorozatok, és pár még csak néhány számot élt meg a kéthavi megjelenési ütemmel. Hagyni kell egy kis időt nekik – főleg az Ultimate X-nek, ami szerintem most Jeph legjobb sorozata. Abban egyébként az Ultimate Spider-Man olvasói láthatnak majd pár nekik ismerős elemet. Viszont azt megígérhetem, hogy annyit nem kell majd várni, mint annak idején a The Ultimates első két kötete miatt, most gyorsabban fog pörögni minden!

Oké, és mi a helyzet Ben Grimm átalakulásával tehát?
Igen, a kőteste valójában csak egy báb volt, amiben a valódi átváltozása végbement. És nem, a végén nem változik vissza kőtestűvé, mintha mi sem történt volna, mert olyat már láttunk, az nem lenne új. Nem, Ben ilyen marad, a „köves korszakának” vége.

Reed pedig tényleg meghalt?
Izgalmas kérdés!

Valóban… De van még sok szereplő most a trilógiádban, mint Nick Fury.
Csak ne áruljátok el Marknak, hogy őt is bevettem! Megölne! Hehe. A lényeg, hogy a trilógiám nem egy klasszikus értelemben vett esemény. Olyasmi inkább, mint Warren Ellis Gah Lak Tus-sztorija. Szerepel benne több fontosabb figura is, de azok is, akik már jó ideje nem bukkantak fel sehol. Például az egykori Fantasztikus Négyes tagjai. Mindenképp meg szerettem volna mutatni, mi történt mostanság Sue-val és Bennel. Meg aztán ott van még Mahr Vehl Kapitány is, aki nemsokára szintén szerepet kap, meg jön majd nyilván az egész mögött álló Ellenség, egy új főgonosz. Még most sem hiszem el, hogy rábólintottak arra, ki legyen az, de belementek. Hatalmas meglepetés lesz a kiléte! Az Újvilág minden hőse megpróbálja majd legyőzni a legyőzhetetlent a személyében.

És végül várható egy újrainduló Ultimate Fantastic Four is?
A történetem végén valami egészen másféle csapat alakul ki, és Johnny is marad az Ultimate Spider-Man szereplője, úgyhogy nem. A Négyes egykori tagjai már egyáltalán nem fognak hasonlítani régi önmagukra a trilógia lezárása után. Nem lesz többé Ultimate Fantastic Four és Ultimate X-Men, hiszen szinte minden egykori tag halott, vagy más úton jár már. Reed például halott, Ben pedig Lila Ben lett!

Mi várható az Ultimate Spider-Man jövőjében?
Peter és lakótársai kalandjai folytatódnak! És persze minden a feje tetejére áll most, hogy valaki átvette Peter helyét… Ez az új, Kaméleon-szerű karakter teljesen tönkrevágja majd szegény kölyök életét. Nehéz idők várnak tehát Peter Parkerre. Nem mondom, hogy az új ellenség a Kaméleon újragondolt változata, de igen, a klasszikus gonoszok közül hozzá áll a legközelebb. Szegény Mary Jane, szegény Gwen, szegény mindenki, ha ő elkezd majd ténykedni Peterként… És mi lesz, ha rájön, hogy ő valójában Pókember?

Esetleg mondhatsz valamit a távolabbi jövőről is?
Az biztos, hogy ez a sztori gyökeres változásokat hoz majd Peter életében. Minden megváltozik: hogy kiben bízhat, hogy mit gondol a világ Pókemberről, hogy mit gondolnak róla az emberek, hogy egyáltalán milyen lesz ezután Peter Parkernek lenni. És már most nagyon várom a 16. számot, ami összesítve az előző sorozat számaival a 150. Ultimate Spider-Man lesz! Nagy bulit írok arra a számra, lesz benne minden, és hatalmas változások Peter számára. Ráadásul a fejezethez David Lafuente mellé több vendégrajzoló is beugrik majd!

Sok sikert előre is, Brian!

ELŐZETES

Öregem, muszáj önmagamat ismételnem: hihetetlenül felpörgött ez a sorozat! Még csak múlt héten elemeztem a 3. számot, most meg már a héten megjelenő 4. számból mutathatok előzetest! Hát van ilyen, emberek? Ilyen van?

ULTIMATE AVENGERS 2 #4
Várható megjelenés: 2010. június 23.


Hűhű, a Megtorló és a Szellemlovas egymásnak esnek! Vajon ki kerekedik felül a másikon? Az előzetes alapján a Szellemlovas áll nyerésre, de a Megtorlónak még ott vannak a csapattársai is… akiket utál. Hm…

Oldalak: 1 2 3