Képregény Info 2009/12

Izgalmas nemzetközi pályázatok a legújabb Képregény Infóban. Többek között.

Pályázati hírek

– Pályázati felhívás érkezett Szerbiából a Belgrádban szeptember 24. és 27. között megrendezendő 7th International Comics Showroom alkalmából. Augusztus 20-ig lehet maximum 4 oldalas, angol nyelvű képregényekkel pályázni. Részletek a www.skc.org.rs honlapon olvashatók.

– Harmadszor hirdet képregénypályázatot az 1944-es Varsói Felkelés évfordulójához kapcsolódva a Muzeum Powstania Warszawskiego, és most először külföldi résztvevőket is meghívnak a versenyre. A feladat 4-10 oldalas képregény készítése a varsói felkelés témájában. A verseny szponzora a lengyel posta, a lengyelországi Egmont kiadó, a Gazeta Wyborcza és a Gildia képregényes portál. A nyertes művekből kiállítás és kiadvány készül. Az első három helyezett pénzdíjban részesül (bruttó 2000, 1200 ill. 800 eurónak megfelelő összeg), a döntősök ajándékokat kapnak. Leadási határidő 2009. október 3. A részletes kiírás és tovább információk a http://konkurskomiksowy.1944.pl/ honlapon olvashatók lengyel, angol és francia nyelven. Ugyanitt megtekinthető az előző pályázat alapján készült kötet anyaga is.

– A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Írószövetséggel és a Magyar Képregénykiadók Szövetségével közösen pályázatot katonai témájú művek készítésére. Irodalmi művekkel immár 44. alkalommal, képregényekkel azonban most először lehet pályázni. A képregénypályázatról az 5. Magyar Képregényfesztivál keretében tájékoztatást tartanak a HM és az MKSZ illetékes képviselői. A teljes kiírás megtalálható a www.kepregeny.info honlapon. A zsűri tagjai: Bayer Antal (MKSZ), Cserkuti Dávid (Magyar Képregény Akadémia), Kocsi László alezredes (HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály) és Vujity Tvrtko riporter.

– Pályázatot hirdet az Űrvilág.hu “A műholdas helymeghatározás szerepe mindennapjainkban” címmel. Maximum 12 oldalas műveket várnak 2009. november 20-ig. A pályázat teljes kiírása az Űrvilág honlapján olvasható (www.urvilag.hu/kepregenypalyazat).