Heti Marvel 08/07-12

A Heti Marvel sorozat első 6 része, mely eredetileg még nem a KN-en jelent meg.

Heti Marvel 08/12

Pihentető hetünk van, egyetlen X-Men képregény kér figyelmet, és az is pont a Wolverine: Origins, ami minden ostobasága és borzalma ellenére bizony még mindig megy – akárcsak a Pókember-féle Brand New Day, ami egyszerűen nem akar véget érni, pedig már elkezdeni sem kellett volna. Plusz Thor, Captain America, és Captain Marvel, utóbbival pedig már kopogtat az ajtón a Secret Invasion.

Wolverine: Origins 23: Először is, nem kicsit hülyeség olyasmit írni a szó szerint halhatatlan Deadpoolról, hogy pillanatok múlva elhalálozik (eleve: pár döféstől? olyasvalaki, aki már lenyakazást is túlélt?). Másodszor, ennek az egész sztorinak nincs semmi értelme. Rozsomák és Deadpool szívatják egymást (illetve inkább utóbbi az előbbit) immár három rész óta, és nem úgy tűnik, hogy bármi érdemeleges kisül majd belőle a következő kettőben. Mégis, az egész szórakoztató. Ez pedig máris több, mint amit az Origins korábbi 20 részéről elmondhatunk, mert azoknak úgy nincs értelmük, hogy közben nem is szórakoztatóak. Én nem bánnám, ha Daniel Way innentől kezdve csak ilyen sztorikat írna, legalább nem barmolná szét még jobban Logan múltját. Ez persze csak vágyálom, mert már tudjuk, hogy Deadpool után egy Daken-sztori következik, Rozsomák fiának eredetével. Az ég oltalmazzon minket. (A pokol pedig rántsa magába Daniel Wayt).

Amazing Spider-Man 554: Ez most egy viszonylag tűrhető szám. Atyavilág ezt ki kell hangsúlyozni! Hát idáig jutottunk, hogy ha nem szar az aktuális Pókember, akkor az már teljesítmény. Azért azt az én, írói zsenialitást a jelek szerint csak korlátoltan befogadni képes elmémnek nem sikerült 100%-ig dekódolnia, hogy New York legjobbjainak hogy nem tűnik fel, hogy Peter Parker egyetlen szál zakóban, mezítláb sétál ki egy lángoló épületből, bár lehet, hogy ilyesmin ezen a szinten már nem illik fennakadni. Captain America 36: Brubaker folytatja a régi és az új Kapitány közti különbségek érzékeltetését. Bucky jól, de szokása szerint piszkos módszerekkel harcol (mikor döfött Rogers combon valakit?), és bár félig-meddig megmenti a napot, a tömegek érzelmeire nem tud úgy hatni, mint elődje, aki már csak megjelenésével is azonnal hatalmas tiszteletet vívott ki magának. Egy röhejesen szerencsés ablakon való kizuhanástól eltekintve ez újabb remek szám, a cliffhanger pedig érdekes lehetőségeket vet fel a Vörös Koponya további terveit tekintve.

Captain Marvel 4: Mindeddig, és ez már az utolsó előtti rész, egészen pofás az új Csodakaptiány-mini. Egy évtizedek óta halott karakter visszahozása mindig döcögős, de Brian Reed, a Ms. Marvel írója ügyesen keveri a lapokat, és a Secret Invasion közeledtével kijátssza a maga „Kik skrull-ügynökök a Marvel Univerzumban?”-kártyáját. Van itt bőven elég érdekes kérdés ahhoz, hogy okkal várjuk a befejezést, még akkor is, ha ennek a Kapitánynak a karaktere csak a köré szőtt rejtély miatt igazán érdekes – úgyhogy ebből vagy le lehet vonni egy-két következtetést, vagy Reed okosabb, mint amilyennek látszik, és minden szempontból erdőbe vezeti az olvasót. Akárhogy is, ez egyáltalán nem rossz, Lee Weeks pedig megbízhatóan kellemes képekkel támasztja alá a sztorit.

Thor 7: És íme az eheti győztes. J. Michael Straczynski egyre jobb munkát végez az asgardi Isten visszatérésével. Már az első sztori is egy roppant figyelemreméltó felvezetés volt, bár még nem hengerelt le igazán. Ez a hetedik rész viszont tele van jobbnál jobb ígéretekkel a jövőre nézve. Már Thor és Blake különválása is érdekes ötlet, de a sztori igazi ütőkártyája eddig Odin története: apa és fia, csata, teremtés, emberek, istenek, a születés és a halál körforgása. Fantasztikus, benne van minden, ami egy ilyen történettől elvárható, és külön öröm, hogy Straczynski továbbra is az „isteni” Thort írja, nem a Bosszú Angyalai tagot. Ami a rajzot illeti, ehhez a kétrészes sztorihoz Olivier Coipelt Marko Djurdjevic helyettesíti, és bár előbbivel sem volt baj, utóbbi az én szememnek realisztikusabb, szebb, sötétebb és részletgazdagabb. A sorozat jó úton jár afelé, hogy a Marvel egyik legjobbja legyen. Olvassa, aki csak teheti!

Oldalak: 1 2 3 4 5 6