HARCOS HÁRMAK: Kutyafuttában / A Marvel Harsonája KUTYAFUTTÁBAN A MARVEL HARSONÁJA (MLH019)

Cím: HARCOS HÁRMAK: Kutyafuttában / A Marvel Harsonája KUTYAFUTTÁBAN A MARVEL HARSONÁJA (MLH019)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Bill Willingham, Neil Edwards, Scott Hanna, Frank Martin, Alan Zelenetz, Charles Vess, Christie Scheele, Elaine Lee
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2022.05.14.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

A délceg Fandral, a zord Hogun és Volstagg, azaz Asgard Oroszlánja…
Ők a hatalmas Thor leghűségesebb szövetségesei. Ők a Harcos Hármak.
A Kutyafuttában című kalandjuk során a győzedelmes trió a vérengző mitológiai vadállat, a Fenris Farkas nyomába ered.
A Harcosok másik történetében pedig a három hős bejárja a Kilenc Birodalom legelképesztőbb helyszíneit, hogy egy kecske miatt szembenézzenek az északi mitológia különböző fenyegetéseivel és magával Lokival, a csalárdság Istenével.
A KÖTET TARTALMA: WARRIORS THREE 1-4. és MARVEL FANFARE 34-37.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

A norvég mitológiák gazdag szövetéből bármilyen író bátran meríthet inspirációt.
Thor mellett a norvég legendák szinte összes félistenének és istenének van megfelelője a Marvel Univerzumban, és akárcsak az Odinsarj, ők is az egyszerű emberek számára felfoghatatlan hatalommal bírnak.
Stan Lee és Jack Kirby izgalmas új narratívát faragott ezekből az ősi mesékből a The Mighty Thor oldalain, ahol azonban felbukkant három betolakodó, kiknek asgardi létezése kizárólag Lee-nek és Kirbynek köszönhető: Hogun, a Zord, Volstagg, a Terjedelmes és Fandral, a Délceg. Ezek a karakterek kétségkívül nagyobbak az átlag szereplőknél (főleg Volstagg…), és nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Harcos Hármak kalandjai könnyedebb hangvételűek az átlagos Marvel-történeteknél, minthogy a vásott komédia legalább akkora szerepet játszik bennük, mint a vagdalkozás és a csatározás. Az első sztorink, Bill Willingham és Neil Edwards Kutyafuttában című története ennek tökéletes példája: a hősök a norvég legendákból származó, rettegett Fenris farkast próbálják megállítani benne, miután az belekeveredik az A.I.M. nevű szuperterrorista-csapat világuralmi machinációiba.
Aztán jön egy klasszikus a Marvel Fanfare lapjairól, Charles Vess fantasyfestő és –rajzoló tollából. Ez a szokatlan négyrészes történet csodálatos egyvelege a gyönyörűen illusztrált bohózatnak és tündérmesének, megszórva egy csipetnyi shakespeare-i komédiával. A sztori egyszerűen annyira bohókás, hogy az nem is történhetne meg senki mással, csak a Harcos Hármakkal. És, mintegy kötelező jelleggel, kecskék is vannak benne. Tulajdonképpen mi ez az egész az asgardiakkal meg a kecskékkel…?
Némileg komikus kiállásuk ellenére a Harcos Hármak tagjai igazi hősök. Amióta csak először felbukkantak a Journey Into Mystery 119. számának lapjain, a hurráoptimista asgardi trió rendszeresen
feldobja jelenlétével Thor kalandjait. Ők az Odinsarj leghűbb barátai, és bármikor készek a segítségére sietni. Nevük éppúgy legenda New York City utcáin, mint Muspelheim tüzes vidékein.
Olvass hát tovább, ahogy magunk mögött hagyjuk Midgardot, és az istenek birodalma felé vesszük utunkat…

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok: