Thor: Újjászületés (NMK #06)

Cím: Thor: Újjászületés (NMK #06)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): J. Michael Straczynski, Olivier Coipel, Mark Morales, Laura Martin és Paul Mounts
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2018.03.15.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Visszatérve a hatalmas Marvel-hősök soraiba, az asgardi viharisten újra egyesült a halandó dr. Donald Blake alakjával. Együtt kell szembenézniük a misztikus északi királyság örökségével és a halhatatlan hősök felélesztésével – ám egy olyan világban, ahová talán nem akarnak visszatérni.

A gyűjtemény a Thor (3. széria) 1-6. számát tartalmazza.

Előzmények:

Az egykoron istenekként tisztelt büszke, harcias asgardi nép jóval a halandók világán túlról származott. Egy se volt híresebb közülük, mint Odin király fia, egy olyan harcos fejedelem, aki a Földre érkezvén egyszerre élte a sánta orvos dr. Donald Blake, illetve a Bosszúangyal Thor kettős életét.
Az asgardiak csakis egyvalamiben voltak biztosak, mégpedig a Ragnarök, vagyis mindenek alkonyának eljövetelében. Ebben jövendölték meg, hogy miként vesznek majd oda a királyságukkal együtt egy mindent elsöprő háborúban. Thor féltestvére, Loki aztán szándékosan rászabadította a Ragnarököt Asgardra és lakosságára, hogy így álljon bosszút az őt ért számtalan gyalázatért.
Ám mint Thor kiderítette, a Ragnarök nem a világ végével volt egyenlő, hanem az élet és újjászületés egy olyan ciklusának lezárultával, melyet a leírhatatlan hatalmat birtokló Árnyak Felett Ülők teremtettek.
Eme önjelölt istenek feletti istenek a Ragnarök erejéből táplálkoztak, ők ejtették az asgardiakat ebbe a sokezer éves csapdába, akik minden egyes alkalommal egyre gyengébben tértek vissza. Thor szembeszállt az Árnyak Felett Ülőkkel, majd egy hősies, önfeláldozó pillanatában elvágta a sors fonalát, és ezzel megtörte az asgardiakat rabul ejtő körforgást. Munkája végeztével az istenek mély álmába merült, hogy onnan csak akkor térjen vissza, amikor újfent szükség lesz rá…

Előzetes oldalak: