Gergely, Berényi és Fazekas képregények évkönyvekben

Év végéhez közeledve itt az évkönyvek, kalendáriumok ideje. A Füles évkönyvben megszokhattuk, hogy van képregény (ezúttal kettő is), ráadásul néhány éve a Kincses Kalendárium is felelevenítette a régi hagyományt, Fazekas Attilával szövetségre lépve.

A 2010-es Füles évkönyben egy klasszikus kisregény és három novella feldolgozása szerepel. Az egymillió fontos bankjegy Mark Twain írása, az 50-es években film is készült belőle Gregory Peck főszereplésével, és most itt a képregény változat. A forgatókönyvet Kiss Ferenc írta, a rajzokat pedig Gergely László követte el. A 12 oldalas képtörténetben egy Angliában partra vetődött amerikai fiatalember lesz egy fogadás szerencsés „áldozata”.

Ugyancsak a Füles évkönyvben olvasható a Texasi történetek, amely több O. Henry novella egybegyúrásából született. A már nem annyira vad nyugaton három cowboy mesél arról, hogy milyen kiismerhetetlenek tudnak lenni a nők. A humoros, fordulatos képregényt Kiss Ferenc (íróként) és Berényi Béla (rajzolóként) hozta össze.

A 2010-es évre szóló Kincses Kalendáriumban pedig egy felturbózott újraközlés kapott helyet. A narancsos gyilkos egy vérbeli csavaros krimi. Fazekas Attila 6 oldalas képregénye korábban a Fülesben jelent meg, a mostani változat különlegessége, hogy színesben élvezhetjük.