Filmhírcsomag v2 12.20

Újabb év telt el és remek képregények mellett nagyszerű képregényfilmekhez is volt szerencsénk. Jövőre már biztosan láthatjuk majd többek között Watchmen-t, G.I.Joe-t, Transformers-t, Whiteout-ot, Wolverine-t és Terminator-t. A hír folytatásában viszont egy kicsit távolabbra tekintünk. Szó esik a Hulk 3-ról, a Fables sorozatról, az Iron Man 2-ről, a további X-Men filmekről és a Judge Dredd valamint a Blade esetleges folytatásairól…

Mesehősök jönnek az ABC-re

Sorozatot készít az ABC a DC Comics Fables (magyarul Fabulák) című képregényéből, már ha minden jól alakul persze. A berendelés egyelőre pilotra szól, de ún, put pilot kitélellel, ami annyit tesz, hogy ha a sorozat bevezető részét nem mutatják be, jelentős összegű kártérítést kell fizessenek – ezt csak abban az esetben vállalják be a networkök, ha nagyon biztosak abban, hogy amit kapnak, az megfelelő minőségű lesz.
A sorozat alapjául szolgáló képregény Bill Willingham munkája, és arról szól, hogy az összes ismert mesehős és legendás hős New Yorkban tengeti az életét, emberalakban. A sorozat várhatóan a képregények első darabjaira épül majd, a központi figura a megjavult farkas lesz a Piroska és a farkasból, aki a mesealakok rendőreként funkcionál, és egyik ügye pont Hófehérke partipi*a tesója, Piroska meggyilkolása lesz. Nem ez az első alkalom, hogy egy network tévé megpróbálja képernyőre vinni az első hallásra érdekesnek tűnő ötletet: a 2006/07-es évadban az NBC érdeklődött iránta, de nem lett semmi a dologból. A mostani próbálkozás mögött a Six Degrees két alkotója, Stu Zicherman ls Raven Metzner áll majd. (comment.blog.hu)

Megvan Hulk ellenfele?

Bár A hihetetlen Hulk nem váltotta meg a világot, azt azért el kell ismerni, hogy az Ang Lee féle első résznél jobban sikerült. Eddig nem tűnt úgy, hogy a Marvel folytatni szeretné másodszor is elhasalt franchise-át, ám a héten mégis szó esett a dologról.
Aki látta az Edward Norton és Liv Tyler főszereplésével készült A hihetetlen Hulk című filmet, annak – és persze a képregény rajongóinak – bizonyára ismerős a Banner „segítségére” siető tudós, Dr. Samuel Sterns neve. A férfi megszállottja lett Hulknak és egy baleset során bekerült szervezetébe a „hős” vére.
Már ekkor láthattuk az átváltozás kezdetét, ám a rendező végül Abomination és Hulk összecsapására koncentrált. A sztorit nem ismerőknek eláruljuk, hogy a dokiból lett végül Hulk másik halálos ellenfele, a Leader, aki – a jelek szerint – a végül mégis elkészülő harmadik rész főgonosza lesz. Legalábbis az őt alakító színész, Tim Blake Nelson szerint. „Ez a terv. Nekem legalábbis ezt mondták. De hogy ez pontosan mikor történik meg, azt nem tudom. Ha ismerném a részleteket vagy tudnék bármit is, elárulnám. Csak annyit hallottam, hogy dolgoznak rajta.”
Korábban Edward Norton nyilatkozta, hogy nem biztos, hogy részt venne egy harmadik Hulk-filmben, így nem elképzelhetetlen, hogy ismét új hőst köszönthetünk majd. (sg.hu)

Új karakterek a Vasember 2-ben

A Marvel univerzumából két karakter is feltűnhet A Vasember folytatásában, írja a Cinemablend. Egyikük a hipnotikus képességekkel bíró Natasha Romanoff alias Fekete Özvegy és Sólyomszem a.k.a. Clint Barton, aki zseniálisan bánik az íjakkal. Tony Stark apjának szerepét lehetséges, hogy átveszi Tim Robbins, aki visszaemlékezés formájában jelenne meg és valamilyen formában megismertetne bennünket Amerika Kapitánnyal, ezzel is előkészítve az Avengers filmet, amelyben a föbb Marvel szuperhősök együtt szerepelnének. (mozinet.hu)

Szuperhősök légiója érkezik

Ha már a mozivásznon egymást tapossák a sikeresebbnél sikeresebb szuperhősök, akkor a tévésorozatok sem maradhatnak le – mindössze 3 olyan volt idén, ahol a nézők képregényalapú izgalmakat élhettek át.
A legrégebben futó képregény-adaptáció a tévében jelenleg a Smallville, hiszen az ifjú Superman kalandjai már a 8. évadot tapossa és a rajongók legnagyobb örömére, az Igazság Ligájának összeállása és jó pár DC-s szuprerhős megjelenése után újabb nagy csapat tűnik fel Kansas-ben.
Természetesen a Szuperhősök Légiójáról (Legion of Superheroes) van szó, melynek egyszer majd Superman is tagja lesz. A 30. században élő légió általában időutazás segítségével kerül korunkba, nem lesz így ez másképp a Smallville január 15-i epizódjában sem, amikor is fel fognak tűnni sokak kedvencei: Saturn Girl, Cosmo Boy és Lightning Ladd. (sg.hu)

Képregényadaptáció lesz az Oldboy

Will Smith egy interjúban kifejtette, miszerint az Oldboy amerikai változata a tervek szerint nem Chan Wook-park filmjét, hanem az alapjául szolgáló képregényt dolgozza fel. Hogy mi a különbség, azt csak ő tudja.
Korábban már beszámoltunk az örömhírről (?), miszerint Hollywood Chan Wook-park kultikus Oldboy-a is feldolgozásra kerül. A remake jogait a DreamWorks szerezte meg, a rendezésre Steven Spielberg vállalkozott, a főszerepet Will Smith alakítja. Természetesen a hír megosztotta a filmrajongók millióit, mire Smith egy megnyugtatónak szánt nyilatkozatot tett legújabb filmjének bemutatóján.
Elmondása szerint ugyanis ők nem a filmet dolgozzák fel, hanem az Oldboy képregényt. Ehhez hozzátennénk, hogy már az eredeti film is ez alapján készült, szóval végül ez teljesen mindegy. Spielberg is megerősítette, hogy cége a képregény jogait vásárolta meg, nem pedig a filmét.
Akit érdekel, itt ismerheti meg a füzetek történetét és utána összehasonlíthatja a koreai film cselekményével. (sg.hu)

He-Man feltámadóban

Közel két év után a He-Man and the Masters of the Universe végre újra életjelet adott magáról. A Warner Bros. ugyanis bejelentette, hogy a filmet a Kung-Fu Panda direktora, John Stevenson rendezi majd.
Talán emlékszik még valaki, hogy több mint két évvel ezelőtt foglalkoztunk utoljára a Mattel játékgyártó egyik legsikeresebb akciófigurájával. Az akkori forgalmazó, a Fox épp azt jelentette be, hogy a projekt egyszerűen nem akar összeállni és ezért visszaadják a jogokat a tulajdonosnak. Pedig anno John Woo neve is szerepelt a stábban, mint producer, de ez sem volt elég.
Nos, a He-Man and the Masters of the Universe tetemre hívása végül elmaradt, hiszen a héten a jogok új tulajdonosa, a Warner Bros. bejelentette, miszerint leszerződtette a Kung-Fu Panda direktorát a rendezői posztra. A hírek szerint maga John Stevenson sétált be az új producer, Joel Silver irodájába előadni elképzeléseit a filmről, mire meg is kapta a projektet.
A frissen kinevezett direktor Justin Marks forgatókönyvéből dolgozhat, melynek részleteit nem ismerni. (sg.hu)

Oldalak: 1 2