Filmhírcsomag v2 12.20

További X-Menek jönnek?

Nagyon bejött az X-Menek filmrevitele a Twentieth Century-Foxnak, ezért elkésztették Wolverine történetét szólóban (elképzelhető, hogy akár több is készül belőle), illetve 100 éve tervezik Magneto előtörténetét is tető alá hozni. Most kiszivárgott, hogy Gambit és Deadpool karaktere is önálló filmet kaphat, írj a Cinemablend. Egy korábban a stúdiónál dolgozó producer szívügyének tekinti az X-Men sorozatot és azt is elmondta, a Wolverine filmben feltűnő mindkét karakter szóló filmje egyelőre a hosszútávú tervek között szerepel. Az április végén bemutatásra kerülő filmben egyébként Deadpoolt Ryan Reynolds alakítja, Gambit figuráját pedig Taylor Kitsch. (mozinet.hu)

Megvan az X-Men: First Class írója

A Narancsvidék, illetve Chuck című sorozatok írója, Josh Schwartz kapta a 20th Century Fox legutóbb bejelentett X-Men filmjének írói feladatait. A First Class a mutánsok gyerekkorát mutatja be.
A Fox a hamarosan mozikba kerülő X-Men Origins: Wolverine és a tervezett Magneto filmekkel még nem tekinti befejezettnek a mutáns franchise-t. A sokak által biztosra vett negyedik X-Men film mellett zöld utat kapott a mutánsok fiatal korát bemutató First Class alcímű film is.
A 2006-ban elindított azonos című képregénysorozatot alapul vevő film már meg is kapta a saját íróját, méghozzá a Narancsvidék és Chuck nevezetű, nagyon sikeres sorozatokat jegyző Josh Schwartz személyében. A Fox hétpecsétes titokként őrzi a sztorit, de annyit már tudni, hogy az első pár füzetet dolgozza fel a film.
Az X-Men: First Class csapatába tartozik Jégember, Vadóc, Angyal, Kolosszus, Jubilee és Shadowcat, de felbukkan benne Küklopsz, Marvel Girl, Bestia és X-professzor is. (sg.hu)

Penge is visszatérhet

Bár alapjában véve mindhárom eddigi Penge-mozi sikeres volt (persze a Guillermo Del Toro által rendezett másodikra ültek be a legtöbben), a 3. rész után mégsem folytatódott a sorozat, köszönhetően a lesújtó kritikáknak, a negatív közönségreakciónak. Azonban lehet, hogy új nap virradt a vámpírokra.
A harmadik film rendezője, David S. Goyer egy, a ShockTillYouDrop.com-nak adott interjújában elmondta, hogy már ő is hallott pletykákat, miszerint a stúdió szeretné újrakezdeni a Blade, vagyis a Penge-sorozatot (jut eszünkbe, egy 13 részes Penge-tévésorozat is készült az ikonikus képregény-hős kalandjaiból), mégpedig másik főszereplő színésszel, vagyis nem Wesley Snipes-szal, ami nem is csoda, hiszen a színészt a 2004-es Penge: Szentháromság óta nem is láthattuk mozifilmben.
Goyer, miután a 3. részben felvezetett Nightstalkerek spinoffja sem valósult meg, bevallása szerint megcsömörlött és megfogadta, hogy több vámpírfilmet nem fog készíteni, azonban egy olvasmányélményének köszönhetően visszatért a vér iránti étvágya, s elhatározta, hogy mégsem számol le örökre a műfajjal. Más kérdés, hogy Goyer minimum 10 évet várna egy remake/reboot elkészítésével, de nem ő hozza meg a döntést. (sg.hu)

Megvan a Transformers 2-előzetes premierje

A Transformers 2 esetében is (egyelőre nincs magyar címe a Transformers: Revenge of The Fallen elnevezésű alkotásnak) nemcsak a filmet, hanem annak első bemutatóját is felfokozott várakozás kíséri.
Általában ezen nagyszabású filmeket a világpremierrel egy időben láthatjuk itthon, s hasonló a helyzet az előzetesekkel is, azonban meglehet, hogy a Transformers 2 trailerjét először csak az amerikaiak élvezheti, ugyanis a kora februárra kitűzött bemutatódátum kapcsán felmerült, hogy az amerikai foci bajnokság döntője, a Super Bowl közben legyen látható először a teljes T2-előzetes.
A rendező, Michael Bay, blogjában leírta, hogy visszatért az egyiptomi és jordániai forgatási helyszínekről (ahol természetesen remek élmény volt dolgozni) és a Transformers 2 kampánya 2009 első napjaiban fog kezdődni, amikor is ellephetik az utcákat az első teaser plakátok. Don Murphy producer azt fejtegette ezzel kapcsolatban, hogy a reklámok során a Karib-tenger kalózainak modelljét kívánják követni, miszerint a nagy várakozást kihasználva a lehető legtovább fogják húzni a nagy marketinglöketet, a kampány leginkább a premier előtti napokban lesz csúcsra járatva, mivel a filmet rengetegen várják, így szükségtelen a beetetésre sok dollárt elkölteni.
Bay azt is leírta, hogy az előzetes időpontja is megvan, februárban jönnek a képsorok, azonban az még valóban kérdéses, hogy hol lesznek láthatók először a nagy robotok. (sg.hu)

Jön a 3. Transformers-film?

Bár a Transformers: Revenge of The Fallen sikerét biztosra lehet venni, mint ahogy egy harmadik Transformers-epizód is borítékolható, általában a folytatások bejelentésével meg szokták várni az előző rész premierjét. Ezúttal is ez lesz a helyzet.
De, ha már az egész internet erről pletykál, akkor mi sem szeretnék kimaradni a körből, hátha még valaki nem hallotta volna a hírt, hogy egy, a minap kikerült németországi bemutatókat sorbaszedő listán a 2011. június 29-i dátum mellett a Transformers 3. részét tüntették fel.
Lehet, hogy egy belső infót tartalmazó lista került napvilágra, mint ahogy az is előfordulhat, hogy sima átverésről, esetleg szóbeszéd-generálásról van szó, de nem lett volna tiszta a lelkiismeretünk, ha szó nélkül elmegyünk a felfedezés mellett, amely akár még igazzá is válhat. Ki tudja? (sg.hu)

Feléled Dredd bíró?

A számtalan képregényfilm sikerét látván nem csoda, ha újabb és újabb hősök készülnek a mozis karrierre. Ezúttal a ’95-ben egyszer már elhasalt Dredd bíró száll újra a ringbe.
Az igazságosztó bíró Sylvester Stallone alakításában nem igazán találta meg közönségét, ráadásul magyar vonzata is volt a produkciónak. A produceri székben ugyanis Andy Vajna ült, akinek nevére nem a Dredd bíró miatt emlékeznek majd a filmítészek.
A Pókember, X-Men, Szellemlovas és többi képregény sikerét látván nem csak Hulk, de Dredd bíró is kedvet kapott a visszatérésre – legalábbis a legújabb fejlemények szerint. Mint kiderült, a jogokat birtokló Rebellion már 2002 óta próbálja összehozni az új részt és a Shorline Entertainment 2003-as beszállásával úgy tűnt, ez sikerül is.
Azóta csend és hullaszag lengte körül a Dredd bíró 2-t, ám a héten a bejelentették, hogy a Judge Dredd Movie Group, a Fox Searchlight és a DNA Film közös összefogásával elkezdődtek az előkészületek. Jó jel, hogy a 28 nappal később és Sunshine producerei, Allon Reich és Alex Garldan vették kezükbe a dolgok irányítását.
Jelen pillanatban sem a történetről sem pedig a folytatás-előzményfilm-újrakezdés kérdéskörről nem kaptunk érdemi információkat. (sg.hu)

Oldalak: 1 2