DC 2009/02

Batman halott. Ez nem vidám hír, ám azt mondom, mégis tartsatok velem, és olvassátok el, hogyan és miért! A DC Comics nagy eseménye, a Final Crisis végéhez közeleg, és mivel ez nem tűr halasztást, a Heti DC (haveroknak ezentúl csak DC – a közvetlenség jegyében) kivételesen egy alig egy napos képregénnyel is foglalkozik. Ám ne szaladjunk előre, inkább tekintsük át, mit találtok ebben az összefoglalóban. Dan Didioval és a DC Nemzettel nyitunk, méghozzá a Faces of Evil (a Gonosz Arcai) jegyében. Ehhez kapcsolódóan elolvashattok három kritikát: Secret Six #5, Detective Comics #852 és Faces of Evil: Solomon Grundy. Elővesszük a DC rosszgyerekét, a Trinityt, és felzárkózunk ismét: Trinity #29-33. Plusz két további remek képregény kerül terítékre, a Black Lightning: Year One #1 és a Justice League of America #28. Emellett láthattok egy izgalmas videót a Watchmen film készítésének egyes fázisairól, Eredettörténet rovatunkban a Justice Society of America-t vizsgáljuk, és persze ezúttal is háttérképekkel búcsúzom. Na vágjunk bele hamarjában!

DC NEMZET

„Ha olvastátok ezt a felületet az utóbbi hetekben, tudhatjátok, hogy nem is lehetnénk izgatottabbak 2009-et illetően. Hatalmas változásokat tartogatunk Batman, Superman, a JLA, Flash és Wonder Woman olvasók számára, és persze a közelgő Blackest Night esemény is rátok vár. Újévi fogadalmunk, hogy kibővítjük a DC Univerzumot új ötletekkel és karakterekkel, és higgyétek el, nem is tudjátok, milyen komolyan gondoljuk. 2010-re a DC Univerzum egy egészen új hely lesz, az odavezető út pedig epikus. Megszakítjuk a DC Univerzumban tett kalandozásaink tervezett menetét, hogy beszámoljunk a hirtelen jött gonoszáradatról a címeinkben. Vágjunk is bele: amint a Faces of Evil (A Gonosz arcai) elindul, észrevehettek néhány érdekes borítót a polcokon ebben a hónapban. Ez az ötlet még akkor jött, mikor az „Anti-motivációs” posztereink futottak, melyek a soron következő sztorikból adtak ízelítőt. A gonoszok annyira szerves részét képzeik a DC Univerzumnak, így úgy tűnt, volna értelme bemutatni az ő nézőpontjukból az eseményeket, melyek megváltoztatják univerzumunkat. A Faces of Evil számtalan kulcsfontosságú rosszfiú visszatérését, és számos hosszú távú sztori kezdetét nyújtja. Például kaptok egy kétrészes Hush vs. Macskanő mesét Paul Dinitől a Batman és a Detective Comics lapjain, egy új veszély fenyegeti a JLA-t, a Green Lanternebn a Vörös Lámpások tombolnak, anarchia a Robinban, Superwoman érkezése a Supergirlben, egy Black Adam sztori kezdete a JSA-ban, és Lex Luthor is megérkezett az Action Comicsba. A futó címek mellett, melyeket bevontunk a Faces of Evilbe, van négy one-shotunk is, melyek reflektorfénybe helyezik azokat a gonoszokat, akik főszerepet játszanak az idei történeteinkben, köztük Prometheus, Solomon Grundy, egy teljesen új Kobra és Deathstroke. Ezek a srácok szörnyű bosszúra készülnek hőseink ellen idén. Garantálom, igazi borzalmakkal néztek majd szembe a Deathstroke-os számban, amikor is felépül a halálközeli élményből, melyet a Last Will and Testament-ben élt át. Izgalmas dolgoknak nézünk elébe, szóval nehogy kihagyjatok bármit is a Faces of Evilből. Alább olvashatjátok ezt a praktikus menüsort, élvezzétek a gonoszt, hamarosan találkozunk!

Folyt. Köv.

D.D.”

Íme hát, amiről Dan apánk beszélt, a Faces of Evil checklist (kattintsatok rá, tanulmányozzátok). Ebben a Heti DC-ben három tie-inről is olvashattok (Secret Six, Solomon Grundy és Detective Comics), ha a kicsit tovább lapoztok.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6