Biblia Manga

A MangAttack különleges képregény kötetet jelentet meg: a Biblia Mangát. A cím alapján a stílus rajongói és „ellenzői” is felvonhatják a szemöldöküket, de érdemes félretenni a belelapozás idejére az előítéleteket (mondjuk máskor sem árt, ha nem csak a cím alapján ítél az ember).

A tartalmat tekintve nem érheti szó az (egy)ház elejét, hiszen a Canterbury érsek is elismerően beszélt róla (itt), illetve a rajz szempontjából sem mondható tucatmangának: a képek egy, az AD2000 kiadónál dolgozó grafikus keze alól kerültek ki.

A második oldalon egy terjedelmes interjúban olvashattok arról, mennyire nem volt könnyű feldolgozni a Bibliát, mit gondolnak a szerzők a mangáról, de a keresztény hit is szóba kerül, ami nem csak a képregényt, de a sötétbőrű angol képregényalkotók életét is átszövi.

Nem kevesebbre vállalkozott Siku, az angol rajzoló, mint hogy elkészítse a Biblia mangaváltozatát. Az egyéni stílusban megrajzolt kötet magába foglalja a teljes Ó- és az Újszövetséget. Nem csak a mangarajongóknak és a vallás iránt érdeklődőknek készült ez a könyv, hanem bárkinek, akit érdekel az újszerű feldolgozás.

Ár: 1990 forint
Terjedelem: 200 oldal
Tervezett megjelenés időpontja: 2008. október vége

Források és kapcsolódó honlapok:
A kiadó hivatalos honlapja
A képregény fórum témája

Oldalak: 1 2