A FÉLELEM MAGA 2. rész (NMK #90)

Cím: A FÉLELEM MAGA 2. rész (NMK #90)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Matt Fraction, Stuart Immonen
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2021.06.17.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Kígyó a félelem árnyékát veti a Földre, és a Bosszúangyalok egyetlen reménye az Asgard erőivel való szövetség. Ám Odin magára hagyta a világot, és csak hatalmas áldozatok árán lehet
meggyőzni, hogy visszatérjen.
Vajon a bolygó hősei felkészültek, hogy megfizessék a béke árát, vagy a Kígyó tüze elemészti majd az egész világot?

A gyűjtemény a Fear Itself 4-7., és a Fear Itself 7.1: Captain America számokat tartalmazza.

Előszó:

Lángokban állnak a városok szerte a világon. A hősök elbuktak, az istenek pedig elhagyták Midgardot. Rettentő félelem uralkodik el az egész bolygón, megfosztva az emberiséget minden reménytől… Ebben a pusztításban és káoszban a Föld legnagyobb hősei is csak magukra számíthatnak.
A félelem maga eseményeinek felénél járva a rajongók alaposan meghökkentek. Amelyik olvasó bizonyosságot akart volna arra, hogy mennyire súlyos események zajlanak éppen, Bucky Barnes halála tökéletes példa volt. Az egykori Tél Katonája, aki Amerika Kapitány jelmezében a nemzet jelképévé vált, Skadi keze által bukott el a csatamezőn. Halála szimbolikus jelentőségű volt.
Most, e legsötétebb órákban, a Marvel hőseinek ismét bizonyítaniuk kell rátermettségüket egy legyőzhetetlennek tűnő ellenséggel szemben. A zajló küzdelemben, ahogy a tét is egyre nagyobbá válik, az alkotók igazán erős és érzelemdús pillanatokkal szolgálnak az olvasóknak. Immonen kivételes munkája füzetről füzetre egyre jobbá válik. Mindegy, hány szereplővel kell dolgoznia egy-egy jelenet során, játszi könnyedséggel kezeli őket, miközben fokozatosan készíti elő az utolsó felvonást, ami során a hősök szembenéznek ősi ellenfelükkel és annak egész seregével.
Járjatok hát utána, hogyan fogja felváltani a félelmet a remény, és miként szabadul fel a Föld a Kígyó rávetülő árnyéka alól.
„Jól van, rohadékok. Lássuk, ti mitől féltek!”

Előzmények:

Bizonytalanság és félelem hatalmasodott el a világon.
Bűn, a Vörös Koponya lánya kiszabadította a Mariana-árok mélyén bebörtönzött Kígyót. Egy titokzatos kalapács erővel ruházta fel Bűnt, így vált belőle Skadi, a Kígyó hírnöke.
Ezután hét pöröly hullt alá az égből, és csapódott be a világ különböző pontjain, amik a pusztítás és tombolás megállíthatatlan követeivé változtatták hordozóikat. Belőlük lettek a Méltók.
Miután Odin tudomást szerzett a Kígyó visszatértéről, az asgardiakkal az oldalán elhagyta a Földet, hogy felkészüljön a bolygó felégetésére, és ezzel együtt a Kígyó elpusztítására. Thor szembeszállt apjával, aki visszaküldte őt a Földre.
Bűn és serege egy villámháború során megtámadta Washingtont, és ezzel az Egyesült Államokat. Miközben Amerika Kapitány próbálta megállítani a tombolást, Skadi legyőzte és megölte őt.
Bucky Barnes tehát meghalt…

Előzetes: