A Bosszú Titkos Angyalai: Mars mentőakció (NMK #81)

Cím: A Bosszú Titkos Angyalai: Mars mentőakció (NMK #81)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Ed Brubaker, Mike Deodato Jr., Will Conrad, David Aja, Michael Lark, Stefano Gaudiano, Rainier Beredo, José Villarrubia
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2021.02.11.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A szuperbűnözők szintet léptek, és valakinek fel kell venni velük a harcot!
Steve Rogers összehív egy új csapatot, a Bosszú Titkos Angyalait, akik fedett akciók keretében igyekeznek megmenteni a világot a katasztrófától.
Részint kémek, részint szuperhősök ők, de legfőképp olyan Angyalok, amilyet még nem látott a világ.
A gyűjtemény a Secret Avengers 1-5. számát tartalmazza.

Előszó:

Minden más csapatot figyelembe véve, a Marvel univerzumán belül a közönség leginkább a Bosszú Angyalaival azonosítja a szuperhősöket. Ők az egység és bátorság szimbólumai, ők mutatnak irányt, és ők azok, akik elűzik a világot romlásba döntő gonoszt. Rendkívüli ellenfeleikkel vívott eposzi csatáikat a nyilvánosság szinte testközelből követheti, míg nevükről és tetteikről legendákat zengenek.
De nem minden szupergonosz annyira segítőkész, hogy előre felfedje alattomos terveit. Ezek az esetek pedig olykor más megközelítést kívánnak: 2010-ben Ed Brubaker író és Mike Deodato rajzoló megalkották az ilyen ügyekre specializálódott tökéletes csapatot – a Bosszú Titkos Angyalait!
Brubaker a nagy népszerűségnek örvendő Amerika Kapitány sorozattal minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a szuperhősök és a kémkedés témájának igazi szakértője. Ezt a tudását ezúttal egy csapat-képregénynél kamatoztatta, ami viszont nem jelentett kevésbé grandiózus végeredményt. Habár a Bosszú Titkos Angyalai papíron egy a színfalak mögött tevékenykedő csapat lett, olykor hasonlóan pusztító fenyegetésekkel kell megbirkózniuk, mint korábban az eredeti Bosszú Angyalainak.
A képregény története nem sokkal az Ostrom eseményei után játszódik, és immáron Steve Rogers a S.H.I.E.L.D. vezetője. Ezt nézve nem meglepő, hogy az elhárító- és hírszerző szervezet, valamint Nick Fury is szerves részét képezi a sztorinak, amivel Brubaker saját bevallása szerint Jim Steranko hatvanas években futott, legendás Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. képregényének hangulatát akarta megidézni (amit hamarosan te is a kezedben tarthatsz majd, kedves Olvasó!).
A kémkedés tematikáját és a kozmikus fenyegetéseket kombinálva, Brubaker és Deodato egészen új szintre emelte a Föld legnagyobb hőseit. A Bosszú Angyalai névhez kapcsolódva nem könnyű egy új címet sikerre vinni, de a Bosszú Titkos Angyalaival sikerült egy remek csapatot megalkotni, akik a színfalak mögött küzdenek a legalattomosabb módokon támadó ellenfeleikkel.
„A láthatatlan veszélyben az a legnehezebb… hogy megtaláld, mielőtt valódi problémává válna.”

Előzmények:

Norman Osborn Sötét Korának hivatalosan vége. Asgard ellen vívott botrányos háborúját követően a világ is megtudta végre, miféle szörnyeteg is ő. Saját biztonsági alakulatát, a H.A.M.M.E.R.-t feloszlatták, helyette pedig ismét létrehozták a S.H.I.E.L.D.-et, az élén az egykori Amerika Kapitánnyal, Steve Rogers-szel.
Hogy a Bosszú Angyalait segítse, Steve kidolgozta egy újabb felállítandó csapat tervét, a Bosszú Titkos Angyalait, ami kifejezetten diszkrét megoldást igénylő bevetésekre lett kitalálva. A csapat tagjai a következők:
VALKŰR – Egykor Brünhildaként is ismerték. Ahogy minden asgardi harcos istennő, ő is jóval erősebb az átlagembereknél, és immunis szinte minden földi betegségre.
FEKETE ÖZVEGY – Natasha Romanova egykori KGB-s kém, jelenleg a S.H.I.E.L.D. legjobb ügynöke. A kémkedésben és közelharcban szerzett tapasztalatait a Bosszú Angyalai tagjaként is kamatoztatja.
BESTIA – Ideje egy részében X-man, a fennmaradó időben pedig Bosszúangyal. Dr. Henry McCoy világhírű tudós, szakterülete a biokémia és a genetika. Majomszerű képességei emberfeletti erővel és ügyességgel párosulnak.
NOVA – A Nova Osztag, egy intergalaktikus rendfenntartó szervezet utolsó képviselője. Richard Rider jelenleg egyedüli hordozója a Nova erőnek és a Világelmének – utóbbi egy óriási adatbázis, ami a Nova Osztag információit gyűjti egybe.
SHARON CARTER – A S.H.I.E.L.D. ügynökeként számos alkalommal küzdött Amerika Kapitány oldalán, hogy az A.I.M., a Hidra, vagy a Vörös Koponya támadásait semlegesítsék. Az évek során a két hős közelebb került egymáshoz, jelenleg kapcsolatban vannak.
HOLDLOVAG – Az egyiptomi holdistenség, Khonshu inkarnációja. Marc Spector arra használja az erejét, hogy az igazságtalanság ellen küzdjön, és bosszút álljon azokon, akik felbőszítették az istenét.
HANGYA – Eric O’Grady , egy sokadrangú S.H.I.E.L.D. ügynök ellopta Hank Pym Hangya-kosztümét, hogy kisebb bűncselekményekben vegyen részt. Tagja volt Norman Osborn Mennydörgők csapatának, de jelenleg próbál jó útra térni, és hőssé válni.
HADIGÉP – James Rhodes ezredes birtokolja a Gyorsreagálású Elhárító Rohampáncélt, ismertebb nevén Hadigépet. Ez a kifejezetten harcra tervezett szerkezet olyan fokú tűzerővel bír , hogy viselőjét
egyszemélyes hadsereggé alakítja.

Előzetes: