A hihetetlen HULK: Az elszabadult szörny (NMK #80)

Cím: A hihetetlen HULK: Az elszabadult szörny (NMK #80)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Stan Lee, Gary Friedrich, Archie Goodwin, Bill Everett, Roy Thomas, Marie Severin, Herb Trimpe, George Tuska , Frank Giacoia, Syd Shores, Irving Watanabe, Artie Simek, Sam Rosen
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2021.01.28.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Legyetek tanúi a történeteknek, amik legendássá tették a hihetetlen Hulkot.
Ebben a klasszikus, gamma-sugárzással átitatott meséket összegyűjtő kötetben a zöld góliát kénytelen szembenézni az Űrparazitával, Mandarinnal, a Hóhérral és sok más ellenséggel.
Ráadásul elolvashatjátok az egyik leghíresebb kalandot, amikor Hulk találkozik és megküzd a Nememberek hatalmas erejű királyával, Fekete Villámmal.
A gyűjtemény a Tales to Astonish 101., a The Incredible Hulk 102-108. és a The Incredible Hulk Annual 1. számát tartalmazza.

Előszó:

Az 1962-ben feltűnt Hulk — aki Frankenstein szörnye, valamint Dr. Jekyll és Mr. Hyde ötvözete, nyakon öntve klasszikus 60-as évekbeli pszeudo-atomtudománnyal — mára az egész világon jól ismert popkulturális ikonná vált. Mai népszerűségét tekintve furának tűnhet, hogy az első saját sorozata csak hat részt élt meg. Hulk azonban olyan karakter volt, aki nem tűnt el egykönnyen, és ez jól is volt így. A sorozat korai megszüntetésének ellenére Hulk a következő években a Marvel szinte összes népszerű sorozatában vendégszerepelt, végül visszatért a Tales to Astonish antológiasorozat egyik főszereplőjeként. Ebből nőtt ki aztán 1968-ban az ő nevét viselő második sorozata, amiből büszkén mutatjuk be az első néhány számot.
Ezalatt Hulk, akit a Marvel több nagy neve írt (Stan Lee, Gary Friedrich és Roy Thomas) és rajzolt (Marie Severin és Herb Trimpe), nagy iramot diktált. A nagyszabású történetekben az örök magányra ítélt Hulk bejárta a Marvel Univerzum minden szegletét. Útja során a Marvel olyan klasszikus gazembereivel találkozott, mint Mandarin és Rinó, ráadásul akadt pár új ellensége is, mint például a ravasz Űrparazita.
Azért is dicséretre méltó Hulk ezen időszaka, mert a ’60-as évek azon maroknyi füzeteinek egyike, amit női alkotó rajzolt. A csodálatos Marie Severin példaképe minden törekvő női képregény alkotónak. Ekkortájt ezt az ipart nagyrészt férfiak uralták, de Marie olyan alkotókkal versengett, mint Jack Kirby, Gene Colan és Wally Wood. Stan Lee egyszer azt mondta róla, hogy nem csak az egyik legjobb női rajzoló az iparban, hanem az egyik legjobb rajzoló.
A kötetet a Hihetetlen Hulk 1. évkönyvének egy látványos történetével zárjuk, ahol a jáde óriás a bámulatos Nememberekkel találkozik. A rémisztő Jim Steranko címlap (nos, 99%-ban Jim Steranko címlap – Hulk arcát Marie Severin újra rajzolta, mivel Stan Lee úgy érezte, az eredeti rajz talán túl vad lenne pár olvasónak) kétségtelenül az egyik legemlékezetesebb Hulk ábrázolás, amit a Marvel valaha kiadott.
Egy újabb tragikus útra indulunk Dr. Bruce Banner zaklatott életében. Tartsatok velünk!

Előzetes:VAN MÉG MÉG MIT OLVASNI: