The Dark Knight

[Galen] Az elsõ Nolan-féle Batman két éve hatalmas siker volt, most pedig már a folytatás, a The Dark Knight jeleneteit próbálják a színészek. Igaz, ezt sem a rendezõtõl tudjuk – Christopher Nolan a teljes titoktartás híve…

A napokban mutatták be a hazai mozik Christopher Nolan legújabb filmjét, A tökéletes trükk-öt Hugh Jackman, Christian Bale és Michael Caine fõszereplésével – Caine, Nolan és Bale azonban már a 2005-ös Batman: Kezdõdik! folytatására készül. A második rész címe The Dark Knight (A sötét lovag) lesz és 2008 júliusában kerül majd a mozikba.

A címadás érdekessége, hogy a Batman-képregények kezdetben szintén ezen a címen jelentek meg, késõbb kapta csak a fõhõs a Denevérember-nevet. (???) Sokak szerint Nolan ezzel is szándékosan az eredeti képregény világáig nyúl vissza és hanyagolja az 1989-es, Tim Burton-féle Batman-nel útnak indított mozifilm-szériát. Jó példa erre a rémisztõ kacajú Joker figurája, akit Burton filmjében Jack Nicholson játszott, most viszont, a The Dark Knight-ban Christian Bale Batmanje újra megküzd Jokerrel, akit ezúttal az ausztrál Heath Ledger alakít majd.

Az új film elõkészületeirõl nem sok infó szivárgott ki egyelõre. Ezért izgalmas hír, hogy Army Archerd veterán hollywoodi tudósító mégis szerencsével járt, amikor londoni lakásán hívta fel Michael Caine-t, aki Batman idõs inasát, Alfredet játssza Nolan sorozatában, Caine ugyanis elejtett egy-két szót a forgatás elõkészületeirõl.

„Már két hete próbálunk,” árulta el a hetvenhárom éves színész, aki A mesterdetektív remake-je után rögtön Alfred szerepében tér vissza a kamerák elé. „Imádom ezt a munkát”, áradozott Caine, bár utána gyorsan hozzátette, „még akkor is, ha Christopher Nolan sosem hagyja nálam a forgatókönyvet. Csak akkor nézhetek bele, ha õ is ott van mellettem.”

A hatalmas titkolózás ellenére Caine annyit azért elárult a riporternek, hogy Nolan Hongkongban, Londonban, Los Angelesben és Baltimore-ban forgatja majd A sötét lovag-ot. „Baltimore! Ki tudja, mi a csuda történik majd Batmannel Baltimore-ban?”, tûnõdött a telefonban Michael Caine. A Batman On Film nevû blog szerzõi közben kiderítették, hogy nem az amerikai nagyvárosról, hanem az írországi Baltimore-ról eshetett szó a forgatókönyvben és a festõi városka környéke valószínûleg egy batmobilos üldözéses jelenet helyszíne lesz majd.

Maga Nolan egyelõre mélyen hallgat a Batman-folytatásról. Egy ír lapnak adott interjúban nemrég elárulta, miért tartja fontosnak a forgatások körüli teljes hírzárlatot: „azt hiszem, olyan korban élünk, amikor túl sok infó szivárog ki túl korán egy-egy filmrõl. Pedig a filmkészítés nagyon hasonlít egy bûvésztrükkhöz: mindennek készen kell állnia arra a pillanatra, amikor a nézõ elé állunk vele. Egy regényírót például sose nyaggatnak azzal, hogy olvasson fel fejezeteket a készülõ könyvébõl. A film ráadaásul vizuális mûfaj – mindent elronthatunk, ha túl sok mindent mutatunk meg a nézõknek túl korán.”

A The Dark Knight 2008. július 18-án kerül az amerikai mozikba.

Forrás: origo.hu

The Dark Knight

[ninja+Gambit03] A hivatalos bejelentés szerint Batman: The Dark Knight lesz a címe a Christopher Nolan rendezésében készülõ második Batman-epizódnak, a Batman: Kezdõdik! folytatásának. A sötét lovagban Christian Bale ismét felölti bõregér gúnyáját, és már biztosan az Oscar-jelölt Heath Ledger alakítja ellenségét, Joker-t.
(tovább…)