Batman: HUSH #1/b – Apróságok

[mano] Folytatódjon hát a Batman: HUSH elsõ kötet második rész apróságainak összeállítása tele kérdésekkel: hova tûntek a macskák, mi Jim Lee eredeti neve és milyen kocsit vezet a Playboy Wayne…

Az elsõ kötet második részében feltûnik Bruce hû komornyikja, akit valószínûleg senkinek sem kell bemutatni. A Vadásznõ is ismerõs lehet, hiszen annak idején két részes Batman-nel közös története megjelent magyarul is. Láthatjuk a Denevérbarlang egy szegletét, és „hallhatjuk” Orákulum hangját is:
Superman & Batman #16-17 Törvényszegõk és A kígyóverem
Superman & Batman #4 – Denevérbarlang adatlap
Superman & Batman #5 – Alfred Pennyworth adatlap
Superman & Batman #16 – Helena Bertinelli (Vadásznõ) adatlap
Superman & Batman #55 – Barbara Gordon (Batgirl, Orákulum) adatlap

Érdekességek a második részbõl:

3. oldal: Ezen a fejpánton Jim Lee születési neve olvasható. A Jim Lee nevet csak 12 évesen vette fel. Ha valaki el tudja olvasni, megtudhatja, hogy nevezték õt a szülei! ;) (És nem, nem rokona Stan Lee-nek! ;))

5. oldal: A Vadásznõ lábánál lévõ fecnin olvasható felirat Scott DUNbier nevébõl szórmazik, aki a WildStorm egyik igazgatója.

15. oldal 1. panel: Bruce Wayne álbalesetéhez egy Porsche-t használt fel Dick Grayson (Robin I./Nightwing), mely a 911 és 993 modellekre hasonlít.

15. oldal 5. panel: „Nagy szerencsém volt, hiszen ezt a kórházat csak felhasználtam, nem nekem kellett megterveznem.” – mondja Lee.
A következõ Apróságokból kiderül kinek a mûve a kórház.

16. oldal: Aki behatóan, tövirõl hegyire ismeri Batman múltját, annak nem okoz gondot, hogy felismerje Dr Shondra Kinsolving-ot. Õ volt az, aki egyszer már megmentette Bruce Wayne-t, amikor Bane eltörte Batman gerincét. (Lásd a Knightfall sorozatot.)

17-20. oldal: A Bruce és Tommy által játszott játék leginkább a Stratego-ra hasonlít, de ez nem az! Mégpedig azért nem, mert Jim Lee sosem játszott vele! ;)
A visszaemlékezõs oldalakat egyébként Lee vízfestékkel festette meg, majd PhotoShop-pal manipulálta.

20. oldal 1. panel: A fiatal Bruce ugyanabban a pózban terül el, és játssza meg a vesztes halálát, mint amilyenben Batman földet ér, miután jópár emeletnyit zuhant az elõzõ rész végén!

20. oldal: Lee, Martha és Thomas Wayne kinézetét a GEN13 egyik alkotójáról, Alé Garza-ról és feleségérõl mintázta.

22. oldal: „Jeph-hel az utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy az újságcikkek mégse a szokásos bla bla bla blabla bla bla szöveggel legyenek megtöltve.” – mondja Lee.
A titokzatos idegen pedig Arisztotelész idézetével zárja ezt az epizódot: „Azért indítunk háborút, hogy békében élhessünk.” Érdekes, hogy egy hõs ellen indul a háború, nemde?

Folytatódjék a sor a Batman #609 borítójának galériájával. A második rész, az elsõhöz hasonlóan sikeresnek bizonyult, de ennek csak az elsõvel volt egybevont, azaz „Double Feature” újrakiadása:


Batman #609 borító, 1. Kiadás
Batman igazán bajba került, élet és halál között lebeg. Két nõ között õrlõdik. Méregcsók virágai körbefonják és megbéklyózzák Batman-t, a vastag növényen pedig ott tanyázik két cica, akiket hiába is keresünk a történetben, nem fognak szerepelni, hiszen csak szimbolizálja, hogy a Macskanõt is irányítja Ivy. Selinánál viszont ott egy szál rózsa, ami a Macska és a Denevér szerelmi szálára utal.


Batman #609 borító feliratok nélkül


Batman #609 borító, Jim Lee rajza tussal kihúzva


Batman #608-609 „Double feature” borító.


Batman #608-609 borító feliratok nélkül


Batman #608-609 borító, Jim Lee rajza tussal kihúzva

Végezetül egy kis monitordíszítés: a Batman #609 alapján nem készült hivatalos háttér, de hogy a témától ne nagyon rugaszkodjunk el, íme Jim Lee hivatalos DC/Batman figurája tapétára mázolva:


[800×600] [1024×768] [1280×1024] [1600×1200]

Kapcsolódó fórum.

Folytatás hamarosan…

A Batman: HUSH megvásárolható a jobb könyvesboltokban!