Filmhírcsomag v2 7.5

Batman II-III, Hellboy III-IV, Wanted II, Punisher II, 300 II…

Christian Bale nem akar Robint a Batman-filmekbe

„Ha a következő Batman-filmbe beleírják Robint, odaláncolom magam valamihez, és nem veszek részt a munkában” – nyilatkozta a Denevérembert alakító színész a Starpulse-nak. A Dark Knightot Amerikában július 18-ától, nálunk augusztus 7-étől vetítik a mozik. A trilógia harmadik része körül egyelőre nagy a titkolózás. (cinematrix)


Megvan Batman új ellensége?

Figyelem, spoiler következik! Egérrel jelöld ki a „láthatatlan” szöveget, ha el akarod olvasni!

Gary Oldman egy interjúban elárulta, hogy Heath Ledger sajnálatos halála nem akadályozhatja meg egy harmadik Batman-film elkészítését, hiszen nem fontos Jokert szerepeltetni benne, mikor ott van még Rébusz is.
Persze azért Kétarcot se felejtsük el. És máris beficcen egy déja vu, hiszen anno a Mindörökké Batmanben is együtt szerepeltek, akkor még Tommy Lee Jones és Jim Carrey prezentálásában. Azt már azért előre leszögezhetjük, hogy Christopher Nolan tuti átalakítja a két karaktert és bizonyára jobban hasonlít majd a képregényben szereplő gonosztevőkre, mint a filmben vihogó dilisekre.
És máris felbukkan egy név is, mely talán nem is annyira pletyka. Rébusz szerepére Jim Carrey mellett Robin Williams is esélyes volt, ám végül kiesett a kosárból. Most – a pletykák szerint – viszont megkapja a lehetőséget a bizonyításra az idős színész. A The Dark Knightból időközben megjelent egy újabb előzetes is, mely fent látható. A premier július 18-án esedékes.
Időközben Christian Bale kijelentette, hogy amíg ő alakítja a Denevérembert, addig nem tűr meg maga mellett semmilyen Robint. A Batman és Robint elnézve ezt nem is bánjuk. (sg.hu)

Gary Oldman kikotyogta ki lesz Batman ellensége a The Dark Knight után következő Batman-moziban. „Akár új színész is játszhatná Jokert, ezt Katie Holmesszal is megcsinálták – mondta először, majd kibökte. – De talán nem is lesz szükségünk Jokerre, hiszen ott lesz nekünk Riddler.” Riddler karaktere a rosszemlékű Mindörökké Batmanben már megjelent, akkor ezt a szerepet Jim Carrey játszotta. (cinematrix)


Batman – egyebek

„In memory of our friends Heath Ledger&Conway Wicklife” – így ajánlották a kollégák a forgatás alatt elhunytaknak a Batman legújabb részét a főcímben. (cinematrix)

Véres kártyalapokból kirakott, Joker-vigyorú Batman díszeleg az új Dark Knight plakáton. A filmet Amerikában július 18-án, nálunk majdnem egy hónap késéssel, augusztus 7-én mutatják be. (cinematrix)


Nem lesz negyedik Hellboy

Trilógiává bővíti a Hellboy-filmeket Guillermo del Toro rendező, de ennél tovább nem kíván menni. – Ennyi történet van ebben a karakterben, bűn lenne tovább nyúzni szegényt – magyarázza del Toro. – Az első részben még éppen csak bemutattuk Hellboyt, a mostani, második, Hellboy II – Az Aranyhadsereg című részben mélyebbre ásunk a jellemében, a harmadik rész pedig lezárja a nagy utazást.
A rendező azt is elárulta, hogy míg a hamarosan látható második részben a titokzatos Aranyhadsereg ellen harcol a Pokolból szalajtott hős, a trilógia záródarabjában a nácik ellen fog harcolni. (Hellboy II: The Golden Army – hazai bemutató: 2008. augusztus 21.) (sg.hu)


301

Folytatást kaphat a 300, a spártaiak thermophülai csatáját elbeszélő véres-belezős képregényfilm. Mark Canton és Gianni Nunnari producerek a képregény eredeti szerzőjével, Frank Millerrel akarják megíratni az új sztorit, amit majd Zack Snyder rendezne. Miller jelenleg saját képregényfilmjén, a Spiriten dolgozik, amit idén karácsonykor mutatnak be a mozik, Snyder Watchmenjét pedig jövő márciusban láthatjuk. (cinematrix)


Robert Rodriguez újraálmodja a Vörös Szonját

Robert Rodriguez elkészíti a Vörös Szonját Rose McGowannel, a Tarantinóval közösen jegyzett Grindhouseból ismert színésznővel, Marilyn Manson valamikori barátnőjével. 2010-ben mutatják be várhatóan a harcosnőről szóló mozit. (cinematrix)

ÁMDE: Rodriguez dobta a géppuskalábú táncosnőt?

Állítólag véget ért Robert Rodriguez és Rose McGowan románca, így nem a Terrorbolygó sztárja domborít majd a Barbarella és a Vörös Sonja remake-jében. A Universal stúdió korábban pont azért utasította el az 1968-as Barbarella remake-jének finanszírozását, mert nem tartották elég jó színésznőnek McGowant, Rodriguez szerint viszont a 100 millió dolláros költségvetésen akadtak ki a stúdió vezetői. Most több helyen is olvashatók olyan pletykák, hogy talán Jessica Alba kapná meg a 2009-re elkészülő Barbarella és a 2010-re beharangozott Vörös Sonja főszerepét (vele a rendező már dolgozott együtt a Sin City forgatásán).

Rose McGowan tavaly, a Terrorbolygó forgatásán csábította el a rendezőt. Rodriguez addig mintaférjnek számított (16 éve élt házasságban Elizabeth Avellannal), furanevű gyerekei (Rocket, Racer, Rebel, Rogue és Rhiannon) kedvéért készítette el a Cápasrác és Lávalány kalandjait, Rebel a Terrorbolygóban is szerepet kapott. Rodriguez és McGowan a tavalyi cannes-i filmfesztiválon mutatkoztak először nyilvánosan, októberben a színésznő már a rendezőtől kapott gyémántgyűrűt villogtatta a sajtónak. (cinematrix)


Tervezőasztalon a Wanted 2

Még be sem mutatták az amerikai mozik az Angelina Jolie nevével fémjelzett képregényfilmet, a készítők máris a Wanted folytatását tervezgetik.
Legalábbis az eredeti képregényt készítő Mark Millar ezt állította. Közben azt is elárulta, hogy a nézők teljesen meg fognak lepődni majd azon, hogy mennyire nem különbözik szinte semmiben a képregény és a film. Szinte kockáról kockára ugyanazt az élményt kapják, mint olvasás közben.
Ráadásul Millar nagyon is bízik a sikerben. A fórumon azt is bejelentette, hogy a készítők már azt kérdezgetik tőle, melyik történetet tudja elképzelni, mint folytatást. Természetesen ez a lehetőség nagyon is bevételfüggő, ám Millar saját állítása szerint a film nagyot kaszál majd, szóval nem látja akadályát a folytatás(ok)nak.
A Wanted az orosz Timur Bekmambetov első amerikai filmje, melyben rögtön Angelina Jolie-val és Morgan Freeman-nel dolgozhatott együtt. A bemutató a héten volt, az első eredményeket vasárnap tudjuk meg. (sg.hu)


Új Punisher: War Journal poszterek

Filmhírcsomag

[sg.hu] Pár apróság a nagy zöld behemótról, a bûnös városról és a DC szuperhõscsapatáról…
(tovább…)

Filmhírcsomag

Hulk visszatér? Naná! Folytatódik a Star Wars? Egyértelmûen! Még be sem mutatták, de már a következõ bevetésre készül a Ghost Rider? Mi az hogy! Mi a helyzet Flash-el és Wonder Woman-nel? Még pihennek… És újra lesz munkájuk a Szellemírtóknak? Ha az ektoplazma is úgy akarja!
(tovább…)