X-MEN: Az atom gyermekei (MLH016)

Cím: X-MEN: Az atom gyermekei (MLH016)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Joe Casey, Steve Rude, Andrew Pepoy, Paul Mounts, Stan Lee, Jack Kirby, Paul Reinman
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 192 oldal
Megjelenés: 2022.04.02.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A Charles Xavier professzor által létrehozott X-Men olyan mutáns tinik csoportja, akiket rendkívüli képességekkel áldott meg az élet, ám emiatt teljesen kilógnak az átlagemberek közül. A céljuk megtanulni uralni a képességeiket, hogy aztán megvédhessenek más mutánsokat és megállíthassák azokat, akik gonosz célra használják adottságukat.
Ebben a kötetben elviszünk téged oda, ahol minden kezdődött. Kövesd végig, miként szervezte meg Xavier professzor Fred Duncan FBI ügynök segítségével az első osztályát. Miközben próbálja felkészíteni a fiatalokat, a világban egyre erősödnek a mutánsellenes hangok, és egyre veszélyesebb lesz a Homo Superior egyedének lenni.
A KÖTET TARTALMA: CHILDREN OF THE ATOM 1-6. és X-MEN (1. széria) 1.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Az X-Men ma kétségkívül az egyik legnagyobb franchise a Marvel kezében. Az Amazing X-Mentől az X-Factorig a Marvel mutánsainak krónikája minden hónapban sorozatok egész garmadájában folytatódik. Az elmúlt 50 évben a mutáns faj veszélyek és katasztrófák kavalkádját élte túl — a teljes kihalással is többször szembe kellett nézniük. Bigottság és zsarnokság viharain küzdötték keresztül magukat, látták a legrosszabbat, amire az emberiség képes, mégis bármikor készen állnak rá, hogy kockára tegyék életüket egy világért, mely féli és gyűlöli őket.
Az egész mindössze öt diákkal kezdődött — Küklopsszal, Bestiával, Jégemberrel, Angyallal és Csodalánnyal —, valamint igazgatójukkal, Charles Xavier professzorral és az ő békés ember/mutáns-együttélésről szőtt egyszerű álmával. Az „első osztály”, ami 1963-ban mutatkozott be az X-Men 1-ben, az X-Men máig alakuló kalandjainak központi magjává vált. Ezek az első számok fektették le az alapokat, mindazokat az irányelveket, amik mentén a mai írók is dolgoznak. És már ekkor egyértelműen látszott, hogy az X-Men küzdelme metaforája az elnyomás elleni harcnak, legyen az az elnyomás akár faji, szexuális vagy bármilyen más alapú. Az eredeti X-Men-sorozat sajnos csak 7 évig futott, és végül a 66. számmal törölték. De amikor visszatért az 1975-ös Giant Size X-Men 1-ben egy teljesen új, nemzetközi színezetű csapattal, megkezdődött a mutáns faj rakétaszerű felemelkedése a képregényes szupersztárság sztratoszférájába.
Nem veszett azonban feledésbe az eredeti X-Men sem. Sok író tért vissza azokhoz a kezdeti évekhez, hogy új történeteket meséljen el, és betömködje a csapat korai éveinek eseményeiben tátongó lyukakat. Joe Casey és Steve Rude X-Men: Az atom gyermekei című minisorozata ennek egyik tökéletes példája, bemutatja ugyanis, hogyan állt össze az a bizonyos eredeti osztály. Prezentál egy világot, melyet máris beszennyezett a mutánsellenes hisztéria, és melyben a korrupt hatalmasságok a saját sötét érdekükben ármánykodnak a mutánsok ellen. Tehát egy olyan világot, amelynek nagy szüksége van az X-Menre.
A modern Marvel Univerzumban az X-Mennek ez az eredeti öt tagja szinte felismerhetetlenné fejlődött. Van, aki már nincs velünk, van, akinek teljesen megváltozott a külseje, mások pedig sokkal sötétebb útra léptek. De akkor is ők az eredetiek. Ők harcoltak meg először az olyan nagy ellenségekkel, mint Magneto, Buldózer és a borzalmas, mutánsvadász Őrök, ők álltak ki először a mutánsok jogaiért, és ők követték elsőként Xavier álmát, bármilyen veszéllyel kellett is mindehhez szembenézniük.
Úgyhogy olvass csak tovább, és fedezd fel e különös tinédzserek titkos történetét…

Előzetes oldalak :

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

  • Teljesen új X-Men: Eljön a tegnap (MLH 11.)
Az X-Men 1. száma változatlan formában megjelent a Képkocka kiadó gondozásában önálló ajándék-füzetként:  X-Men #1: A szenzációs első szám