JEAN GREY: X-Men Kezdetek / Eljön a Tegnap (MLH011)

Cím: JEAN GREY: X-Men Kezdetek / Eljön a Tegnap (MLH011)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Sean McKeever, Mike Mayhew, Brian Michael Bendis, Stuart Immonen, Wade von Grawbadger, Marte Gracia
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2022.01.22.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Legyél tanúja hogyan indult az első X-lány, a lenyűgöző Jean Grey pályafutása! A kötet átvezet téged Jean kalandjain a Charles Xavierrel való első találkozásától addig a napig, amikor a kifürkészhetetlen jövőbe érkezve a lány szembesül sorsával. A képregényalkotók nagyjai, Brian Michael Bendis, Sean McKeever, Stuart Immonen és Mike Mayhew most modern formában mutatják be Jeant, aki már több mint fél évszazada tartja izgalomban a rajongókat.
A KÖTET TARTALMA: X-Men Origins: Jean Grey + All-New X-Men 1-5.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Jean Grey szinte mitikus státuszba emelkedett az X-Men-rajongók körében, főleg a Főnixszel való kapcsolatának köszönhetően. De élete már azelőtt is távol esett a normalitástól, hogy először összeakadt volna az említett kozmikus entitással.
Xavier első öt mutáns tanulójának egyikeként (és Polaris érkezéséig az egyetlen lányként), Jean kezdettől fogva szerves része volt az X-Men mitológiájának. A csapat első megjelenésekor Jean az új csaj a Xavier Iskolában, és rögtön mélyvízbe kerül négy zabolátlan tinédzser fiú társaságában, akik mind az ő figyelmére áhítoznak. Jean kicsit sem jön zavarba, sőt telekinézise segítségével olyan stílusosan és kecsesen teszi helyre hencegő osztálytársait, hogy arra Audrey Hepburn is büszke lett volna.
Bár Jean olyan ellenségekkel szemben is képes állni a sarat, mint Magneto, Buldózer vagy az Őrök, kijelenthető, hogy a kezdeti években kicsit megszenvedte a csapat kötelező női tagjának szerepét. Azóta azonban rengeteg író mélyítette el az említett időszakban némileg még felszínes karakterét. Mint amikor utólag megindokolták, hogy az első X-Men-történetekben miért nem tudta még használni a telepatikus képességeit. Erre először a Bizarre Adventures 27-ben tettek említést: fiatalkorának egy tragikus eseményéről van szó, aminek köszönhetően pszichés képességei kontrollálhatatlanul dühöngtek. Első történetünk, az X-Men kezdetek: Jean Grey erre az incidensre koncentrál, valamint arra, hogy milyen hatással volt az X-Menben betöltött szerepére a csapat első éveiben.
Bár Jean (vigyázat, spoiler – már bocs!) látszólag meghalt a 2003-as New X-Men 150-ben, a Marvel írói sosem hagyták, hogy egy olyan apróság, mint a halál, meggátolja őket remek karakterekkel teli nagyszerű történetek elmesélésében. Az Egészen új X-Men című sorozatában Brian Michael Bendis furfangos megoldást talált a fiatal Jean Grey visszahozására a Marvel Univerzumba, és ezzel egyben átformálta a figura általános megítélését a rajongók körében. Az Eljön a tegnap során Jean Grey és társai kénytelenek gyorsan felnőni, amikor szembetalálják magukat egy olyan
rémálomszerű jövővel, amilyet korábban elképzelni sem tudtak.
Jean egy nap majd isteni hatalomra tesz szert… De ez már egy másik történet. Jean Grey most még egyszerűen csak Csodalány, egy tinihős, aki minden erejével harcol X professzor álma, a mutáns egyenlőség megvalósulásáért, és közben fogalma sincs, miféle szörnyű dolgokat tartogat számára a sors.

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok: