Vasököl: Colleen Wing nyomában (NMK #100)

Cím: Vasököl: Colleen Wing nyomában (NMK #100)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Chris Claremont, John Byrne, Al McWilliams, Frank Chiaramonte, Michele Wolfman, Janice Cohen, Don Wardield, Phil Rache, Bonnie Wilford
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2021.10.21.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Danny Rand csak néhány hónapja van New Yorkban, de máris számos szövetségest szerzett, és még annál is több ellenséget. Amikor ismeretlen erők elrabolják az egyik közeli barátját, Colleen Winget, Danny egy eposzba illő utazásra indul, hogy kiszabadítsa.
De mikor Angar, az elmeirányító, Radion, az atomember és a Handzsár az útjába kerül, a misztikus harcművészetek mestere kénytelen a saját életéért is küzdeni!

A gyűjtemény a Marvel Premiere 25. és az Iron Fist 1-7. számát tartalmazza.

Előszó:

1974-re Amerikán eluralkodott a kung fu láz, így nem csoda, hogy az Ötletek Háza szerkesztőségének kapuját is berúgta egy pörgőrúgással, aminek hatására olyan képregények jelentek meg, mint a The Deadly Hands of Kung Fu, és jelen kötetünk tárgya, a Vasököl. Ha megnézzük Danny Rand történetét, ami szerint egy K’un-Lun nevű misztikus városban felnevelnek egy külföldit, aki aztán hazatér New Yorkba, hogy bosszút álljon szülei haláláért, akkor elmondhatjuk, hogy a Marvel jól nyúlt a klasszikus harcművészeti alkotások toposzaihoz.
Vasököl a Marvel Premiere 15. részében debütált, és az ezt követő részeket sok különböző író készítette el. A 23. számra azonban a sorozat kapott egy állandó írót, Chris Claremontot, aki aztán a Marvel egyik leghíresebb alkotójává vált. Két szám után Claremont meggyőzte az akkori főszerkesztőt, Roy Thomast, hogy szerezzék meg a sorozathoz a pályakezdő kanadai rajzolót, aki nagyon szeretett
volna egy Marvel sorozaton dolgozni: az azóta legendássá vált John Byrne-t.
Az egész oldalas rajzoktól, amik füzetről füzetre egyre stílusosabbak lettek, a csodásan megkoreografált, izgalmas harcjelenetekig, minden oldalon csak úgy árad a nyers erő Vasökölből. Byrne rajzaival szintet lépett a sorozat, és Vasököl örök helyet kapott a Marvel hősei között. Bizonyos értelemben a karakter története összecseng a rajzolóéval, hiszen a fiatal harcos a küldetések során ébred rá valódi hivatására, hogy hőssé váljon. Ez pedig fordulópont volt a főszereplő számára mind az alkotói minőség terén, mind a történetek szempontjából, amik során a karakter felfedezhette önmagát.
A korábbi kötetek, mint A Főnix halála és a Marvel Összjáték esetében már láthattátok, milyen nagyszerűen működött együtt Byrne és Claremont párosa, de most azt is megmutatjuk, hogyan kezdődött a közös karrierjük! „Hű… Erre még nem gondoltam. Szuperhős… Azt hiszem, az vagyok.”

Előzmények:

Wendell Rand megszállottan kutatott K’un-Lun misztikus városa után, így útnak indult a Himalájába feleségével, Heatherrel, a fiával, Dannyvel és az üzlettársával, Harold Meachummal. Az
utazás alatt az áruló Meachum meggyilkolta Randet, de a felesége és a fia el tudott szökni Meachum elől, és végül meg is találták a mesés várost, amit kerestek. Ám, amikor már éppen el érték volna a menedék kapuját, Heathert megölte egy farkasfalka.
Az elárvult Danny Randet K’un-Lunban nevelték fel, és Lei Kung, a Mennydörgő igazi harcost faragott belőle. Amikor elég idős lett, Danny vállalta az ősi próbatételt, és bebizonyította rátermettségét, amikor legyőzte Su-Laot, a halhatatlan sárkányt. Miután a sárkánygyík szívéig fúrta öklét, Danny megkapta a V asököl erejét.
Danny New Yorkba utazott, hogy bosszút álljon Harold Meachumon, de rájött, hogy ő akkorra már csak egy vénember volt, akinek még a lábait is amputálták. Így már nem akarta megölni Meachumot, de egy ismeretlen nindzsa meggyilkolta az öregembert, és gyanúba keverte Randet.
Wing professzor, a lánya, Colleen és a lány barátnője, Misty K night magándetektív segítségével Randnek sikerült tisztára mosni a ne vét, azóta pedig Colleen és Danny jó barátokká váltak.
Nemrég Vasökölnek sikerült meghiúsítania az Azir halwani hercegnő elleni merényletet, amit az ádáz hadúr, Kán tervelt ki. Kán féktelen haragra gerjedt, hogy a hős közbelépett, ezért bosszút esküdött, és olyasvalakire készül lecsapni, akit az ifjú harcművész igazán szeret.

Előzetes: