Fenegyerek: A harag hangja (NMK #99)

Cím: Fenegyerek: A harag hangja (NMK #99)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Mark Waid, Paolo Rivera, Marcos Martin, Joe Rivera, Javier Rodriguez, Muntsa Vicente
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 152 oldal
Megjelenés: 2021.10.07.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

Miután oda-vissza megjárta a poklot, Fenegyerek visszatér, hogy kiteljesítse az életét, ahogy még soha korábban.
Habár szupererejű gonosztevők egészen új légióját kell elintéznie, a rettenthetetlen ördög azt teszi, amit eddig is: megvédi New York utcáit… ám ezúttal mosolyog hozzá!

A gyűjtemény a Daredevil (3. széria) 1-6. számait tartalmazza.*

*A kötet hátlapján tévesen 4. széria szerepel.

Előszó:

Frank Miller Fenegyereke meghatározó jelentőséggel bírt, és a következő 30 évben a sorozat összes írójára és rajzolójára hatással volt. A kocka el lett vetve. A Fenegyerek egy sötét, komor hangvételű képregénnyé vált, tele aljas bűnözőkkel, és a bűnt, a bűnhődést, a büntetést érintő morális dilemmákkal. A Fenegyereket tágra nyílt szemmel olvastad, és időnként pillantottál gyorsan körbe, hogy lásd, mi ólálkodik az árnyékokban.
Aztán 2011-ben a Marvel meglepően új irányba indult a karakterrel, és minden megváltozott. Az Árnyékzóna eseményei után, ami során Matt Murdock mélypontra jutott, egy új kreatív csapat került a sorozat élére. A rajzoló az a Paolo Rivera lett, akinek csillaga határozottan felemelkedőben volt a Joe Quesadával közös, nagy visszhangot kiváltó Pókember: Egy pillanat az időben után. Kétség sem férhetett hozzá, hogy Rivera képes hozni, amire a félelem nélküli embernek szüksége van. De az író személye döbbentette csak meg igazán az embereket, aki nem volt más, mint Mark Waid. Waid persze rendkívüli író, akinek jól megérdemelt helye van a képregényipar ikonjai között. Történetmesélési stílusa azonban nem igazán illett ahhoz, amit az olvasók a Fenegyerektől vártak volna. Waid munkásságára a természetes optimizmus és a humor jellemző, könnyedebb történeteket ír, mint legtöbb kollégája (bár ahogy az Unthinkable vagy az Authoritative Action során kiderült, Waid szükség esetén nagyon is képes gyomorforgató kegyetlenséggel tragédiába és szerencsétlenségbe taszítani hőseit). A rajongók kíváncsian várták, mihez kezd egy hagyományosan „sötét” karakterrel.
A válasz egyszerű: ellazítja. Nem drámailag, hanem úgy általában a főhős karakterét illetően. Waid ismét optimistát faragott Matt Murdockból, aki teljes szívével hitt az „igazság ügynöke” szerepben, viseljen akár jelmezt, akár öltönyt. Túlélte a legrosszabbat, amivel az élet meggyötörhette, és most lendülettel a lábában, mosollyal a száján újjászületett. A rettenthetetlen ördög teljes kört zárt be: ismét az a kalandor akrobata lett, aki a korai éveiben volt, nem pedig Miller komor, bűntudatos igazságbajnoka.
A sorozat természetesen óriási sikert aratott, az utóbbi évtizedek néhány legélvezetesebb Fenegyerek-sztoriját szállította. Az olvasók tömegével vetették rá magukat. 180 fokos fordulatot tenni egy ilyen bebetonozott esztétikájú karakterrel komoly hazárdjáték, de mint látni fogod, a Marvel, Waid és Rivera abszolút győztesen jöttek ki belőle.

Előzetes: