Ultimate Universe News #56

Egy kis technikai szünet után ismét Ultimate Universe News! Mégiscsak úgy volt illő, hogy az 56. kiadást erre a hétre toljam, nem? Remélem, mindenki érti, miért, aki nem, az meg nézzen utána a történelemkönyvekben. Na, de lássuk, mi vár rátok ma! ULTIMATE SPIDER-MAN téren egy új, állandó rajzolót köszönthetünk a címnél Sara Pichelli kisasszony személyében, akivel rögtön hoztam is nektek egy interjút. Utána ítélkezhettek a Tainted Love című sztoriról, majd mutatom a januári szám előzetesét is (a Fekete Macska visszatér!). Az ULTIMATE AVENGERS részlegben is kaptok majd egy januári előzetest, míg a NEW ULTIMATES szekcióban a hétre esedékes 4. számból mutatok pár oldalt. Aztán jönnek a MINISOROZATOK, nem is akármilyen hírekkel! Egy vadiúj miniről számolhatok majd be nektek két olyan népszerű alkotótól, mint Jason Aaron és Ron Garney, aztán megtekinthetitek még az Ultimate Doom 2. számának előzetesét is. Végezetül az e heti főszereplőnk, az Ultimate Thor kap reflektorfényt, hiszen megérkezett végre az 1. szám, amelyet szépen, hosszasan ki is elemzek nektek. Ja, és már a sorozatzáró 4. számról is lesz egy előzetes! Ennyire elkényeztetlek titeket.

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

INTERJÚ: SARA PICHELLI

Örömhír lehet az Ultimate Spider-Man olvasóinak és David Lafuente gyűlölőinek, hogy mostantól még gyakrabban fogja leváltani Lafuentét hosszabb-rövidebb időre valaki más – egy igen tehetséges női rajzoló, Sara Pichelli személyében! Már az e hónapban esedékes 15. számot is ő rajzolja majd, és a közeljövőben több fejezetet is át fog venni, amíg Lafuente készül a folytatásra. Így tehát a női nem is aktívan képviseli majd magát ezentúl az Újvilág alkotói között, és máris itt van nektek egy interjú a hölggyel, hogy lássátok, ő maga mit gondol a munkáról.

Sara, akkor mondhatjuk, hogy te vagy David Lafuente utódja?
Igen is, meg nem is. David fantasztikus rajzoló, és mindenkit megnyugtatok, hogy nem távozik a címtől, csupán mivel nem tudja tartani a havi tempót egyéb teendői mellett, ezért segítség kell neki. Így viszont több fejezet jelenhet majd meg a sorozatból egy évben, ahogy régen, Mark Bagley idejében, és elérhetjük az évi 14-16 számot is. Daviddel tehát mostantól együtt, vállvetve dolgozunk majd. Nagyon örülök, hogy amikor elkészítettem a 15. szám próbarajzait, rám esett a szerkesztőség és Brian Michael Bendis választása – állítólag már-már elérem Bagley tempóját is, ami hatalmas dicséret. David most fejezte be szerintem élete eddigi legjobb munkáját a legutóbbi fejezettel, én pedig már a 150., jubileumi szám borítójánál is segédkezhettem. Egy ilyen nagy képregénnyel nagy felelősség is jár! Pókembert rajzolni nem kis munka, és úgy érzem, ez lehet életem nagy áttörése.

Hogyan állsz neki a sorozat rajzainak általában?
A főbb szereplőink ugye tinédzserek. Peter egy tizenéves srác, aki próbál megbirkózni a rá nehezedő felelősséggel, de ugyanakkor ott vannak a magánéleti gondjai is: barátnők, család, barátok, iskola, ilyesmik. Ahogy a körülötte lévő őrületben szeretne többé-kevésbé normális életet élni, azzal szerintem sokan együtt tudnak érezni, és bárki közel érezheti őt magához. Szeretném, ha Brian csodásan megalkotott Peteréhez én is adhatnék egy keveset a rajzaimmal. Peter igazi tinédzser: ahogy beszél, ahogy mondja a vicceket, ahogy kezeli az élete problémáit, az mind-mind nagyon valószerűnek hat. Sokat gondolkoztam azon, hogyan ábrázoljam Peter mozgását, az arckifejezéseit, ahogy ül, ahogy áll, ahogy MJ vagy Gwen mellett viselkedik… Mindez nem kevés munka, de nagyon élvezem! Azt szeretném, ha az olvasók ránézve azt éreznék, hogy ez akár velük is megtörténhetne.

Mennyire hasonlít majd a stílusod Lafuentééhez?
Nyughatatlan vagyok, és mindig új, váratlan dolgokkal kísérletezem. Fejezetről fejezetre változtatok néha a rajzaimon, és igenis minden egyes számban kipróbálok valami újat. És igen: van, ami bejön, és van, ami nem. Még egyelőre nem tudnám megmondani, milyen lesz az én saját Ultimate Spider-Man stílusom, de remélem, az olvasóknak tetszeni fog! Csak ne lenne az a rengeteg vonal a jelmezén…

Mit várhatunk a sorozattól a közeljövőben?
Hamarosan érkezik a jubileumi 150. szám, amelyen egyszerre több rajzoló is dolgozik. A történet szerint a S.H.I.E.L.D. igazgatója, Carol Danvers gondolkodik majd azon, mi legyen az ifjú Pókember sorsa. Nick Fury egyik problémás „örökségének” látja őt, és az alakváltók ügye után nem engedheti meg neki, hogy továbbra is kedve szerint tegye, amit jónak lát. A Különítménytől kér majd tanácsot, hogy mi legyen vele, és a tagok mind a saját nézőpontjuk szerint válaszolnak majd neki. Mindegyikük mondandóját egy-egy különböző rajzoló eleveníti majd meg az oldalakon.

Köszönjük, Sara!

(Forrás: http://www.comicbookresources.com, http://www.newsarama.com, http://marvel.com)

ÍTÉLET: ULTIMATE SPIDER-MAN #9-14

Hiába, az Újvilág újraindulása óta is igaz, hogy az Ultimate Spider-Man pörög a leggyorsabban az összes cím közül. Ez így volt mindig, és így is lesz szerintem, amíg Bendis írja a sorozatot. Ennek köszönhető, hogy immár harmadszor ítélkezhetünk egy sztori felett, amióta újraindult a képregény, míg több más sorozatnál az első történetet sem zárták még le (igaz, Mr. Loeb?). A legutóbbi kétrészes szösszenet után a Bendis-Lafuente páros most ismét egy nagyobb lélegzetvételű, hatrészes sztorit alkotott nekünk, melynek a címe Tainted Love volt, és többek között tartalmazta Kitty átállását a „Sötét Oldalra”, valamint két új gonosztevő színre lépését. Nézzük a részleteket:

TAINTED LOVE (#9-14)
Megjelent:
2010. április – 2010. szeptember
Írta és rajzolta: Brian Michael Bendis – David Lafuente


Csúcspont: Összességében ez egy átlagos, a Bendis-színvonalnak megfelelő sztori volt, aminek a csúcspontja szerintem a két új alakváltó, a „Kaméleonok” megalkotása volt. Érdekes, kegyetlen gonosztevők, akik tényleg rendesen elütnek az eredeti Kaméleontól (már csak azért is, mert ketten vannak), és elég rejtélyesek lettek ahhoz, hogy várjam a visszatérésüket. Nem igazán tudtuk meg, kik ők, hogy honnan származik az erejük, vagy úgy egyáltalán bármit, csak hogy gátlástalan bűnözők, akik csakis arra hajtanak, hogy könnyen és gyorsan meggazdagodjanak. Szépen össze lett rakva, ahogy lerombolták Peter szuperhősi karrierjét és magánéletét, és ahogy kis híján megölték Jamesont, még azt is bizonyították, hogy a gyilkosságtól sem riadnak vissza. Nyilvánvalóan több lehetőség rejlik még ebben a testvérpárban, és biztosra veszem, hogy Bendisnek is vannak még velük tervei. Ja, és ha már itt tartunk, annak is örültem, hogy végre viszontláthattuk Jamesont és a Hírharsona teljes szerkesztőségét – de az, hogy már JJJ is tudja, hogy Peter a Pókember… hát, még nem tudom eldönteni, hogy ez izgalmas vagy unalmas húzás-e. Meglátjuk.

Mélypont: Először is: szerintem ez minimum 2-3 sztori volt, nem egy. Még mindig nem értem, hogyan kapcsolódik az első két fejezet a többi négyhez, hiszen a Póknő és Fáklya románcának, valamint Kitty bekattanásának végül semmi köze nem volt az alakváltókhoz. Problémás tehát egyetlen egészként kezelni ezt a történetet – legalábbis én így látom. A Póknő is csak úgy lógott a levegőben (höhö, értitek) az első fejezetben, de igazán sok szerepe nem volt. Ami pedig Kittyt illeti, nem örülök, hogy mostantól a kedvencemre gonoszként kell tekintenem, annak meg végképp nem, hogy ismét összejött azzal a bugyuta Konggal, de ez megint csak személyes vélemény. Mégis, a legmélyebb mélypont talán Gwen és Peter szakítása volt. Na, ENNEK aztán végképp nem volt semmi értelme, és nem látom be, miért akadt ki Gwen Peterre, amikor ugye az alakváltó smacizott MJ-vel, nem ő. Szerencsétlen srác végre hazaér, erre Gwen ki van rá akadva. Nem tudom felfogni, mire volt ez jó, és a Peter-Kitty szakításnál is borzalmasabb volt ez a mostani. Bendis egyszerűen képtelen megtartani a srácot bármilyen barátnő mellett, és mindig visszalöki MJ felé. Argh!!! De negatívumként kell még sajnos megemlítenem a rajzokat is (amik talán csak kicsit lettek jobbak az első történetéinél), valamint hogy az első sorozat elején volt már egy nagyon hasonló sztorink egy hasonló bűnözővel, aki felvette Pókember szerepét. Milyen kár.

Sztori:
Rajz:

Nem értetek egyet velem? Helyes, akkor ítélkezzetek ti is! Hadd lássam, TI hogyan vélekedtek a Tainted Love című sztoriról!

[poll id=”202″]

ELŐZETES

Nem árulok zsákbamacskát: hozom a Fekete Macskát! Igen, igen, igen, alant láthatjátok a rég nem látott cicust a januári 152. szám lélegzetelállító Campbell-borítóján! Végre visszatér tehát hosszú-hosszú idő után Felicia, de hogy ezúttal hogyan forgatja majd fel kedvenc falmászónk életét, arra 2011 első hónapjáig még várnunk kell. Addig is itt az előzetes!

ULTIMATE SPIDER-MAN #152
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Sara Pichelli
Borító: J. Scott Campbell
Várható megjelenés: 2011. január 26.

KI NE HAGYJÁTOK EZT A RAJONGÓK ÉS A KRITIKUSOK ÁLTAL IS MAGASZTALT SOROZATOT! A Fekete Macska visszatér!! Vajon milyen titkot rejteget Mysterio a Vezér múltjából, amely egy egész New Yorkot átszelő bandaháborút indít majd el? És mi köze az egészhez szegény Peter Parkernek? De ha már szóba került Peter, kezdetét veszi végre a délutáni szuperhős-képzése is!! Az első tanára pedig… Vasember!!

A magam részéről erre a számra már CSAK a borító miatt is érdemes befektetni!

Oldalak: 1 2 3