Ultimate Universe News #4

Negyedik alkalommal is Ultimate Universe News! Tíz újvilági rajongó közül kilenc ezt ajánlja, a tizedik pedig nem tud olvasni! Nyálcsorgatva várjátok már az e heti menüt, biztos vagyok benne, így már mondom is a tartalmat, mielőtt nagyon elázna a billentyűzetetek: Az ULTIMATE SPIDER-MAN szekcióé lesz most ismét a főszerep, hiszen megjelent az Ultimate Spider-Man 2. száma a tengerentúlon. Egy rövid bemutató után egy hosszabb elemzésnek vetem majd alá a kiadványt, amelyben megpróbálok minden fontosabb szereplőre és történésre kitérni. Aztán jön egy rövidebb ULTIMATE AVENGERS részleg, amelyben a várva várt 2. számból láthattok már előzetes oldalakat. Ki ne hagyjátok! No, remélem, ennyi elég lesz nektek a hétre, mert mással jelenleg nem szolgálhatok. De ne legyünk telhetetlenek, nem igaz? Inkább essünk neki az összefoglalónak!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÚJ MEGJELENÉS

Már itt is a 2. szám! Egy hónapot sem kellett várnunk a vadiúj Ultimate Spider-Man folytatására, máris belevethetjük magunkat Peter, Gwen, Mary Jane, Kitty és a többiek kalandos életébe! Lesz itt kérem romantika, tinidráma, Mysterio, új fejlemények, mutánstörvény, valamint teljesen új, máshol még nem látott gonosztevők harca Pókemberrel! Akinek az 1. szám bejött (és miért ne jött volna?), annak természetesen a folytatás is kihagyhatatlan. Bendis és Lafuente most is beleadnak apait-anyait!

ULTIMATE SPIDER-MAN #2
Fejezetcím: The New World According to Peter Parker (2. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borító: David Lafuente

Az előző szám megrázó fordulatai itt folytatódnak és teljesednek ki, a sokkoló második fejezetben!! Ki lehet Mysterio?? Miért ölte meg a Vezért?? És mi történt Johnny Stormmal?!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Terítéken a 2. szám! Mint legutóbb, most is végigvesszük szépen a szereplőket megjelenési sorrendben, és rajtuk keresztül elemezzük kicsit a történéseket. Ne is szaporítsuk tovább a szót, elemezgessünk szépen!

Peter Parker / Pókember: Peter ebben a számban eleget tett mindenféle kötelezettségének: volt egy kis romantikázás Gwennel, aggódott egy kicsit Johnnyért, aztán persze Pókemberként is helytállt két gonosztevő ellen egyszerre. A rendőrség és a nép továbbra is imádja őt, ami mondjuk már Petert olykor zavarja, de hát ez a népszerűség ára. Szegény, csak azt sajnálja nagyon, hogy a Hírharsona immár nem jelenik meg, így remek állása is odalett a szerkesztőségnél. Vajon az a rémálom, amit látott a szám közepén, csak véletlen, vagy valami sötét jövőt vetített előre…?
Új kapcsolatai: Bombázók (Bombshells) – ellenségek

May Parker: May néni körül nem sok minden változott, azt leszámítva, hogy immár nem kettő, hanem három gyereknek kell a gondját viselnie. Úgy tűnik, akármi is történt Johnnyval, May néni lesz az, aki megint támaszt fog nyújtani a szorult helyzetben. Vajon hogy viszonyul majd Johnnyhoz May? Végül is már megszokhatta a környezetében a különleges képességű fiatalokat… Talán őt is befogadja majd magukhoz.
Új kapcsolatai: Johnny Storm / Fáklya – egyelőre kissé bizalmatlan vele szemben

Johnny Storm / Fáklya: Johnny a szám nagy részét végigaludta, de azért az utolsó oldalon magához tért, hogy May néni kérdéseivel találja szemben magát. Továbbra sem tudjuk, mi történt vele az elmúlt hat hónapban. Eléggé megviselte ez az időszak, az biztos, de hogy miért, hogyan, merre… az megválaszolásra vár. De legalább fizikailag rendben van, legalábbis látszólag. Vajon eljön érte a nővére vagy az anyja? Egyáltalán tudják, hol van?
Új kapcsolatai: May Parker – most ismerkednek

Gwen Stacy: Gwen nagyon nem szereti a suliját, ahová az Ultimatum után kétszer annyi diák került, és így túlzsúfolt minden, ez biztos. Alaposan kifejtette, ahogy azt is, mennyire nem szeret ennyi ember között lenni. De Petert nagyon szereti, és Peter is őt, ez is egyértelmű az iskola tetején töltött kis ebédjükből. Milyen aranyos, ahogy még egy kis rózsát is rakott a két fiatal a kajájuk mellé, nem? Johnny jelenléte pedig nem különösebben izgatja, sőt menőnek találja.
Új kapcsolatai: Johnny Storm – egyelőre nem izgatja különösebben a jelenléte

Mysterio: Az új főgonosz kilétét természetesen még nem tudjuk, de azon a két oldalon, amelyeken szerepelt, teljesen egyértelművé vált, hogy egy újabb elmebeteggel van dolgunk. Ahogy megfogalmazta az üzenetét a világnak, és kifejtette, hogyan akar megszerezni mindent maga körül, az talán az egyik legijesztőbb jelenet volt az újvilági Pókember kalandjait mesélő képregények oldalain. Peter már előre félhet, ez a Mysterio nem kispályás, nagyon nem! És immár hivatalosan is használja a „Mysterio” nevet. Tetszik neki.
Különleges képességei / felszerelése: Mysterio a jelek szerint rendelkezik egy saját, titkos bázissal, ahol rengeteg számítógépet irányít. Valószínűleg még több gépezete is van, mint amiket eddig láttunk, és nyilván jól is ért hozzájuk.

Flash Thompson: Igen, Flash is visszatért, és ő az, aki SEMMIT nem változott, mióta legutóbb láttuk. Most is egy oltári nagy bunkó, most is szekál másokat (ezúttal épp Kittyt), és most is totál idióta. Konggal a jelek szerint már nem éppen puszipajtások, de van helyette neki új bandája. Jó neki. Hogy Peterrel is szívózik-e még, ahogy most Kittyvel, egyelőre nem tudjuk, de a jelek szerint most erős mutánsgyűlölet lett úrrá rajta, úgyhogy Peter talán már nincs a céltáblái között.
Kapcsolatai: Kong Harlan – ellenséges viszony, Kitty Pryde – ellenséges viszony

Mary Jane Watson: Mary Jane sem az a vadóc kiscsaj már, aki bárkinek visszaszólt, ha nem tetszett neki valami, vagy aki még Kittynek is behúzott egyet úgy istenesen az Ultimatum alatt. Egy visszafogott, félénk, szemüveges, kamerázgató leányzó lett, aki megmukkanni is alig tudott, amikor Kitty lehordta, amiért lefilmezte az ő és Flash-ék kis vitáját. Mi történhetett MJ-vel? A Peterrel való szakítása borította ennyire ki? És ha igen, Peter miért nem foglalkozik vele? Egyáltalán miért szakítottak? Sok-sok kérdés vár még megválaszolásra vele kapcsolatban is.
Új kapcsolatai: Kitty Pryde – ellenséges viszony

Kitty Pryde: Végre itt az én kis kedvencem is! Szegénnyel most megismétlődött az az ételdobálós eset, ami Peterrel az első sorozat legelső számában, csak még megalázóbb módon. Flash és haverjai egy kisebb élelmiszerboltot dobáltak át rajta, aztán a végén még őt is leszidta az igazgatóhelyettes, amiért használni merte az erejét, hogy a kaja átmenjen rajta. Na igen, mert hogy az Ultimatum után bevezettek az Államokban egy új mutánsügyi törvényt, amely kimondja, hogy egyetlen mutáns sem élhet különleges képességeivel. Már az iskolában is érezhető az egyre fokozódó mutánsgyűlölet, és ez rossz hír szegény kis Kittynek. Nem csoda, hogy jóval agresszívebb és mérgesebb most, mint korábban. Konggal sincs már együtt, és még Peterrel sem jöttek össze a dolgok neki… Ahogy pedig Mary Jane-t lehordja, hát az tényleg nem semmi!
Kapcsolatai: Kong Harlan – szakítottak, Flash Thompson – ellenséges viszony, Mary Jane Watson – ellenséges viszony

Kong Harlan: Kong is itt van a régi bandából, és ő is jócskán megváltozott, külsőre is. Jóval vadabb szerelésben látjuk viszont, punk hajjal, piercinggel, de olybá tűnik, hogy az érzései Kitty iránt mit sem változtak. Amikor Flash szegény lányt szekálja a kajadobálással, Kong siet a segítségére, és egy látványos veszekedés keretében rendezi le régi legjobb barátját. Kitty ettől függetlenül mintha tudomást sem venne róla… Hiába, ennek a lánynak Peter után dobog a szíve, és ez biztos nem esik jól Kongnak. Nem csoda a hirtelen stílusváltás ezek után.
Haja színe: Lilára festett
Kapcsolatai: Kitty Pryde – szakítottak, Flash Thompson – ellenséges viszony

Bombázók: Vagyis a Bombshells nevű páros, akiket én most Bombázóknak fordítok. Találó, nem? Anya és lánya ők ketten, különleges képességgel, amely abból áll, hogy ha közel vannak egymáshoz, robbanást előidéző sugarakat lőhetnek a kezeikből. Ja, és mellesleg bűnözőkként ténykednek! Épp egy ékszerboltot akarnak kirabolni, amikor Pókember közbelép, és egy pár oldalas csata után lekapcsolja a két hölgyeményt. Amennyire én tudom, ennek a párosnak nincs klasszikus megfelelője, tehát teljesen vadonatúj karakterekről van szó. Hogy lesz-e még szerepük a jövőben, vagy csak egy egyszeri harc miatt voltak most jelen, azt még nem tudni.
Nevük: Meg nem nevezett anya és lánya, Lori
Személyazonosságuk: A hatóságok által ismert
Foglalkozásuk: Bűnözők
Állampolgárságuk: Ismeretlen
Születési helyük: Ismeretlen
Ismert hozzátartozóik és kapcsolataik: Anya-lánya kapcsolat, ellenségük Pókember
Csoporthoz tartozásuk: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettségük: Ismeretlen
Jelenlegi státuszuk: Börtönben vannak
Különleges képességeik / felszerelésük: A Bombázók robbanást előidéző sugarakat tudnak lőni a kezeikből, amennyiben egymáshoz közel tartózkodnak. Ezen sugarakat akár rövid ideig tartó repüléshez is fel tudják használni, mivel az erejükkel a levegőbe tudnak emelkedni. Egymáshoz illő, maszkkal kiegészített női ruhákat viselnek.
Első megjelenésük: Ultimate Spider-Man #2 (2009)

Folytatása következik a 3. szám megjelenése után! Most pedig lapozhattok tovább a Bosszú Angyalaihoz!

Oldalak: 1 2