Ultimate Universe News #27

NEW ULTIMATES

Újabb káprázatos előzetes oldal, ezúttal már a 2. számból! Még mindig fekete-fehér, de már egyre több részlet látható ezen a már korábban bemutatott dupla oldalon Amerika Kapitánnyal, Valkűrrel, trollokkal, tankokkal, miegymással. Ja, és van még két képkockányi nagyon dühös Thor is a tarsolyomban!

Szépnek szépek, de én még mindig kétlem, hogy értelmes sztori kerekedhet ebből…

ULTIMATE ARMOR WARS

Múlt héten ugye lezártuk a sorozatot, így ideje, hogy ítéletet mondjak és mondjatok felette. Warren Ellis és Steve Kurth alkotása bizony nem volt tökéletes, de azért rossznak sem lehetne mondani, így nem volt könnyű döntésre jutnom a minit illetően. No, azért nézzük, mire jutottam:

ULTIMATE ARMOR WARS #1-4
Megjelent: 2009. szeptember – 2010. február
Írta és rajzolta: Warren Ellis – Steve Kurth

Csúcspont: Csípem Warren Ellis stílusát a sci-fi művekben, az áltudományos magyarázatai és különféle popkulturális utalásai nagyon tetszenek, és ennél a mininél sem okozott e téren csalódást. Egyfajta morbid, abszurd humorral is fűszerezte olykor a sztorit, ami vagy bejön valakinek, vagy nagyon nem – szerencsére én az előbbi kategóriába tartozom e téren, így a sorozat csúcspontja számomra a miniemberke megjelenése volt Faustus doki fejében. Mintha egy apró M.O.D.O.K. lett volna, aki teljesen váratlan módon nemcsak világuralmat akart, hanem azt is, hogy megnyerjen egy tévés táncműsort. Öregem… Hát ez akkora baromság, hogy nekem már tetszett! Kinek juthat eszébe ilyesmi, ha nem Warren Ellisnek? Egyébiránt eleinte a Szellem is tetszett a komolyabb ellenségek közül, de mivel a végén nem derült fény még a kilétére sem…

Mélypont: … így őt inkább mélypontnak venném. Van, akinek biztos bejött, hogy a kiléte örök rejtély marad, de nekem nem, főleg mivel arra hegyezték ki az első három fejezetet, hogy vajon ki is lehet ő. Ráadásul igen gyorsan jobblétre szenderült a főgonosz Stark nagypapival együtt is. Ő egyébként szintén nem tetszett – hát miért kell az, hogy Starkéknál MINDENKI szuperokos legyen, és véletlenül pont páncélfejlesztésekkel dolgozzon? Szerencsétlen Tonynak hiába van az egész testét behálózó különleges idegszövet, a családjában mégis szinte mindenki okosabb nála. Pedig elvileg neki kéne annak lennie. Sajnos egyébként a rajzokkal sem voltam mindig elégedett: ugyan a páncélok mindig pompázatosan néztek ki, de az emberek (különösen az arcuk) olykor egészen eldeformálódtak Steve Kurth képkockáin, így a gyönyörű Justine sem volt mindig olyan gyönyörű… Kár érte. A megjelenési csúszások meg ugye szintén nagyon nem jöttek be, és sokat rontottak nálam az összképen.

Sztori:
Rajz:

Persze egyetérteni most sem kell ám velem: hallassátok a hangotokat, és egy egyszerű gombnyomással hozzátok a tudtomra, hogy TI hogyan értékelnétek ezt a minisorozatot! Győzedelmes vagy szánalmas próbálkozás volt-e Ellis részéről?

[poll id=”183″]

Ja, és még egy háttér is van itt nektek három felbontásban a 4. szám borítójáról – amolyan búcsúajándék Brandon Petersontól.

ULTIMATE ENEMY

A héten érkezik a rejtélyes Ellenségről szóló minisorozat 2. száma! A csatába biztosan bekapcsolódik Pókember és Fáklya is az alant látható előzetes oldalak alapján, sőt, a Furyra támadó idegen kilétére is fény derül…

ULTIMATE ENEMY #2
Várható megjelenés: 2010. február 24.
Akkor az Ellenség tehát… A DC-univerzumból véletlenül az Újvilágba került Kilowog a Zöld Lámpás Osztagból? Nem csoda, hogy ilyen dühös. Biztos haza akar csak menni.

Oldalak: 1 2 3