Ultimate Universe News #19

ULTIMATE ARMOR WARS

Hurrá! Egy hónapot késett, de itt van, itt van Warren Ellis és Steve Kurth harmadik közös „gyermeke” (fúj, ez morbidan hangzott), az Ultimate Armor Wars 3. száma! Ellis tökéletes érzékkel ragadta meg Tony Stark figuráját, és sci-fi elemei a szokásos minőséget hozzák, Steve Kurth rajzaira pedig ezúttal sem lehet panasz meglátásom szerint. Nézzük, mit is várhatunk pontosan ettől a fejezettől:

ULTIMATE ARMOR WARS #3
Írta: Warren Ellis
Ceruzarajz: Steve Kurth
Borító: Brandon Peterson

Tony Stark számára nem idegenek az élet-halál küzdelmek. Legyen éppen egy igazgatói ülésen, egy egész éjszakás ivászaton vagy egy idegen invázió kellős közepén a Vasember-páncéljában, ez a milliomos playboy már látott mindent. Ám most nincs az a martinimennyiség, amely megmentheti őt és a legújabb nőt az életében a következő hullámnyi gépszörnytől! WARREN ELLIS és STEVE KURTH maximumra kapcsolnak, hogy elhozzák a legújabb, izgalmas fejezetet!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Bárcsak ne kellene februárig várni a fináléra… Igen, ismét csúszás a megjelenésben. Ez van. Hát, sebaj, addig is… részletes elemzés a 3. számról! De ne feledjétek:

Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Tony Stark / Vasember: Tony ebben a számban aztán nem aprózza el! Maximálisan odateszi magát, először Bram Velsing ellen, és iszonyatosan lenyomja őt (na jó, Justine segítségével)! Nem mutat kegyelmet, ki is végzi végül a fazont, és ezzel Tony sötétebb oldalát is jobban megismerjük. Hiszen ő maga is elmondja Justine-nak, hogy embert ölni csak az első alkalommal nehéz… Brutális szavak ezek egy főhős szájából – de ugorjunk is tovább a következő helyszínre. Maradunk Európában, hiszen az újvilági képregények mostanság szeretik ezt a számunkra hazai terepnek mondható kontinenst, csak Németországból Angliába, egész pontosan Londonba utazunk. Velsingtől megtudja Tony, hogy a páncéljai tervei ide is eljutottak, és jelenleg a brit rendfenntartó erők használják kicsit átalakított Vasember-páncéljait. Nem lesz ez így jó, gondolja Tony, és beveti magát… de egy egész osztagnyi Vasemberrel azért már ő se nagyon bír el. Főleg, mert újra felbukkan a Szellem is, aki kifekteti Tonyt! Mi lesz így a végkifejlet vajon?

Bram Velsing: Velsing minden kütyüjét beveti Vasember ellen, és egy darabig úgy tűnik, nyerésre áll Tony ellen, de aztán jön Hammer kisasszony, és kettejükkel már ő sem bír el. Derekasan küzdött, ám a halál torkában inkább kitálal Tonynak, és elmondja, amit tud a Szellemről, és hogy a páncéltervek eljutottak már Londonba is. És ezzel… vége. Tony nem kegyelmez neki, Velsing a saját páncéljában fullad meg, így hamar kimúlt ez a vadiúj gonosztevő – mielőtt akár az arcát láthattuk volna. Azért nekem a beteges, halálfejes páncélja tetszett. Stílusos volt.
Jelenlegi státusz: Elhunyt

Justine Hammer: Justine ismét bebizonyítja, hogy kemény fából faragták, és a sok páncélos férfiember között is megállja a helyét saját kis szuperképességével. Még meg is menti Vasembert, amikor az nem bír Velsinggel, majd újabb feladatot bíz rá Tony, amivel a segítségére lehet. Persze még nem tudjuk, mi az, de bizonyára valami nagyon fontos. Nem szívbajos a kicsike, helyén van az esze is, ráadásul még jól is néz ki. Mi kellhet még? Tűzön-vízen át követi Tonyt, és ha baj van, épp időben jelenik meg. Minden szuperhős mellé elkelne egy ilyen szexi és hasznos segítőtárs.

Szellem: Az 1. szám után végre újra felbukkan a Szellem, de ne reménykedjetek: a kilétére még mindig nem derül fény, ahogy arra sem, pontosan mi a célja a Vasember-páncélokkal. Londonban fut vele össze Tony, miközben épp menekül az felpáncélozott brit rendőröktől. A Szellem elegánsan, váratlanul siklik át egy épületen Tony előtt, és egy lövéssel a Temze mélyére küldi szegény főhősünket. Lehet, hogy ez a vég Vasember számára? Nos, biztosan nem, ezt jól tudjuk, de akkor vajon hogyan menekül meg süllyedő, tropára ment páncéljából? És ki a Szellem? És mit lopott el Tonytól? Kérdések, kérdések, kérdések…

Izgi, mi? Én a végére csak egyetlen apró megjegyzést hagynék… Emlékeztek még az Ultimate X-Men 100. számára? Amikor az Ultimatum sztori során a Többszörös Ember felrobbantotta a Brit Parlamentet?

Bizony, ez volt az. WHABOOM! Az épület romokban! Ehhez képest itt, szinte közvetlenül az Ultimatum után, amikor még New York is romokban hever, London már áll, mintha mi sem történt volna, ahogy a Parlament is.

Ejj-ejj… Ez azért érdekes. Úgy látszik, Európában csak Latvériát érintette az Ultimatum, mert sem London, sem Párizs, sem Németország nem kapott belőle. Na, csak ennyi. Ó, és érdekesség gyanánt megtaláltam véletlenül azt a fotót, ami alapján a fenti londoni tájképet készítette Steve Kurth.

Jó, mi?

ULTIMATE ENEMY

Ki lehet az Újvilág legnagyobb ellensége? Fátum Doktor a síron túlról? Mysterio nem a síron túlról? Jeph Loeb? A Blackest Night alkotói? Vagy éppen én magam? KI???!!! Hát, talán a márciusi 3. számból majd kiderül!

ULTIMATE ENEMY #3
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Rafa Sandoval
Borító: Ed McGuinness
Várható megjelenés: 2010. március 24.

Az Újvilág hősei elkeseredetten próbálják megtalálni közös ellenségüket, mielőtt újra lecsapna! Ez a rejtély az Újvilág gerincét alkotja, és mindent megváltoztathat a jövőre nézve. Az Újvilág egyik alapítója, BRIAN MICHAEL BENDIS (Ultimate Spider-Man) és a feltörekvő tehetség, RAFA SANDOVAL (Avengers: The Initiative) egy újabb lépéssel visznek minket közelebb az ÚJVILÁG ELLENSÉGÉHEZ!!

Lagzi Lajos? Fekete Pákó? Babi néni? KI???!!!

Oldalak: 1 2 3