Ultimate News #83

Bizony, nem csalás, nem ámítás, immár 83. alkalommal jelentkezik az Ultimate News, az újvilági rajongók heti kötelező olvasmánya! Sajnos most ismét a rövidebb összefoglalók sorát fogjuk gyarapítani, mivel megint csak pangás tapasztalható Ultimate-fronton Amerikában, de oda se neki. Szót ejtek ma nektek két új megjelenésről, az Ultimate X-Men és az Ultimate Human legfrissebb számairól, és természetesen szokás szerint kritikákat is kaptok melléjük. Mindkettő fontos mérföldkőnek mondható, hiszen míg az egyikben véget ér Robert Kirkman utolsó sztorija, addig a másik egy az egyben befejeződik, így már összességében értékelhető a teljes minisorozat. Végezetül most is lesz egy remek kis adatlap, csak nektek, úgyhogy mélyedjetek is el rögvest eme rövid, de velős hírcsokorban!

Figyelmeztetéssel nyitunk: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Ennyi.

ULTIMATE X-MEN

Vége. Vége, vége, vége. Vége a Mark Millar után a legtöbb számot megírt író, Robert Kirkman munkásságának a sorozatnál. Vége az utolsó történetének, a mindent fenekestül felforgató Apocalypse-nak egy új rajzoló, Harvey Tolibao rajzaival. És aki már olvasta a számot, az tudhatja, hogy vége ezzel egy korszaknak is az X-Men életében. Most tényleg számtalan lehetőség áll nyitva az e hónapban érkező írónak, Aron Coleite-nak, így bízom benne, hogy hamarosan új csúcsokra tör az Ultimate X-Men. De addig is íme a 93. szám:

Ultimate X-Men #93 – Apocalypse (4. rész)
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz: Harvey Tolibao
Borítórajz: Salvador Larroca

Robert Kirkman utolsó számához érkeztünk… amely megrázóbb lesz, mint az összes eddigi! Megtörtént hát a legszörnyűbb, ami történhet? Apokalipszis győzelmet aratott? Ha igen, csak egyetlen erő van az univerzumban, amely véget vethet zsarnoki uralmának… De ez az erő oly hatalmas, hogy használata közben egy apró hiba is a világ végét jelentheti!

MINISOROZATOK

Ultimate Human

Mielőtt rátérnénk az utolsó számra, vegyük sorba az eddig megjelent újvilági minisorozatokat és a fogadtatásukat!

Ultimate Adventures – Talán erről inkább ne is beszéljünk…
Ultimate Marvel Team-Up – Voltak benne jó húzások, Bendis ügyesen írta meg, és 16 számot megélt, szóval ez már talán nem is annyira mini-, mint inkább maxisorozat.
Ultimate Daredevil & Elektra / Ultimate Elektra – A mai napig várjuk az egyszer, régen beígért 3. kötetét…
Ultimate Galactus-trilógia – Mindenki egyetértett abban, hogy túlságosan elnyújtották, és az újvilági Galactus figurája bizony nem nyerte meg a rajongók tetszését…
Ultimate Iron Man – Nem túlzok, ha azt mondom, hogy eddig ez a mini aratta a legnagyobb sikereket a kritikusok körében (mind az 1., mind a 2. kötet), és szerintem joggal.
Ultimate Six – Nagyjából tetszett az embereknek, de senki nem érti, miért nem férhetett be egy különálló sztoriként az Ultimate Spider-Man oldalaira…
Ultimate War – …ez meg az Ultimate X-Men oldalaira.
Ultimate Vision – Igazából nem volt vele semmi gond, csak Vízió figurája valahogy nem fogta meg a rajongókat. Kár érte.
Ultimate Wolverine vs. Hulk – Unokáink sem fogják látni a befejezést.
Ultimate X4 – Kétrészes mini, elég gyatra sztorival, ami ki sem tudott bontakozni rendesen. Túl rövid, túl béna.
Ultimate Power – Szépek voltak a rajzok…

Ugye semmit nem hagytam ki? Asszem nem. Elég jól látszik szerintem, hogy eddig bizony harmatgyengén muzsikáltak az újvilági minik (tisztelet a pár kivételnek), és még azok is, amelyeket dicsérő szavakkal méltattak a kritikusok, nem teljesítettek túl jól az eladási listákon. És akkor jött az Ultimate Human. Rögtön az 1. számból minden egyes példány elfogyott odakint, a rajongók és a kritikusok egyaránt imádták, és a tervezett négy szám mind időben, pontosan jelent meg. Ennyi. Nem kellett hozzá nagy mágia, csak egy kis odafigyelés, és máris sikerre lehetett vinni egy Ultimate-minit. Még hatalmas reklámkampányra sem volt szükség. Jó az eleje, jó a közepe, jó a vége. Én személy szerint csak az Ultimate Iron Man köteteit élveztem eddig ennyire a minik közül. Milyen kár, hogy máris itt a búcsú ideje, nem igaz? Utoljára tehát még tekintsük meg együtt a 4. szám rövid bemutatóját:

Ultimate Human #4
Írta: Warren Ellis
Ceruza- és borítórajz: Cary Nord

Hulk és Vasember kontra Vezető – a finálé! Immár lehullt a lepel Peter Wisdom ördögi tervéről, és Tony Stark és Bruce Banner nem tehetnek semmit, mint hogy erejüket vesztve figyelik az eseményeket. Hulk többé nem fenyegeti a világot, de helyette jött egy még szörnyűbb ellenség? Warren Ellis és Cary Nord megrázó befejezése minden képzeletet felülmúl!

Oldalak: 1 2 3