Terence Hill a legrosszabb Lucky Luke?

A Lucky Luke – Irány a vadnyugat előtt az Forrás: index.hu megnézett minden filmet és rajzfilmet, amiben a sárgainges cowboy gyorsabban lő az árnyékánál. A korai részek ma már kicsit vontatottak, Terence Hill nem nagyon hasonlít Lucky Luke-ra, a franciák filmjéből meg ki kellett volna vágni a bugyuta párbeszédeket. Cserébe viszont mindegyik kapható 990 forintos dvd-n. Bónuszként az új filmet is megkritizálták.


Lucky Luke és a nagyváros – 4/10

Az első, 1971-es Lucky Luke mai szemmel nézve csak egy vontatott tempójú, béna dalokkal telerakott rajzfilm. A mellékszereplők nem is hasonlítanak képregénybeli megfelelőikre, pedig a Lucky Luke-füzetekben pont az a lényeg, hogy a denveri hamiskártyás (pap, fogathajtó, stb.) ugyanúgy néz ki, mint Carson City hamiskártyása (papja, fogathajtója). Ez elég súlyos baki, főleg, hogy a film rendezője René Goscinny, az eredeti képregények szülőatyja.
A sztori annyi, hogy Daisy Townt, a semmiből kinőtt telepesvárost kifosztják a Daltonok, és az indiánok is majdnem felgyújtják, de szerencsére Lucky Luke keresztüllő néhány kalapot, és megment mindenkit. Végig az érződik, hogy a képregényhez szokott készítők nem tudtak mit kezdeni a mozifilm nyújtotta lehetőségekkel. Néhány poént leszámítva (például mikor az egyik Dalton-fivért tévedésből megválasztják polgármesternek) a 71 perces játékidő egy visszatérő, kínrímekkel súlyosbított zenés jelenetre megy el, ahol Lucky Luke Daisy Town legrondább nőivel táncol.

Online megrendelési lehetőség: xpress.hu


Daltonok szökésben – 5/10

A szereplők ebben a 83-as rajzfilmben hasonlítanak legjobban a képregényeshez (a harmadik rendező a Lucky Luke füzetek rajzolója, a belga Morris), és szerencsére a béna dalbetétek eltűntek. Cserébe Lucky Luke leszokott a dohányzásról (a rajzolót, Morrist ezért a lépésért a WHO is kitüntette), így kézzel sodort cigi helyett ebben a rajzfilmben már szalmaszál lóg a szájából. Ez a rajzfilm egy évtizeddel megelőzte a Vadiúj vadnyugatot, az egyik főszereplő ugyanis egy néger cowboy. A Best Hollywood Daltonok szökésben címmel, egy noname kiadó Szökésben a Daltonok néven jelentette meg, hogy még nehezebb legyen az ünnepekkor fapados dvd-kre vadászó szülőknek. A címet mindkét kiadó bebukta, mert ez nem az 1978-as Goscinny-féle La Ballade des Dalton, (nálunk 4 bandita, 10 áldozatként vetítettek a mozik kábé 25 éve), hanem az 1983-as Les Dalton en cavalel.

A rendező ezúttal William Hanna és Joseph Barbera, és ez sajnos nagyon meglátszik a sztorin. A Daltonok a sokadik szökésük után kivételesen Kanada felé indulnak a sivatag helyett, így a látvány és a poénfaktor kábé alulról súrolja a Maci Laci karácsonyát: vadőr helyett van egy hülye kanadai rendőrünk, aki öt órakor mindig leül teázni, még akkor is, ha a Dalton-testvérek hólabdaként száguldanak felé a hegyoldalon. De végre láthatjuk a Daltonok mamáját, aki élelmes vadnyugati kisnyugdíjasként vegyesboltok és hentesüzletek kirablásával oldja meg a napi bevásárlást. A rajzfilm után a Hanna-Barbera stúdió sorozatot is készített, ez dvd-n kapható nálunk is, jelenleg a hatodik korongnál tart.

Online megrendelési lehetőség: xpress.hu

Oldalak: 1 2 3