Ultimate News #64

INTERJÚ 2. – JEPH LOEB

Nem véletlenül került ide ez az interjú, és nem az összefoglaló elejére, ahová kéne neki. Tudom jól, hogy általában minden egyes hír és riport rengeteg spoilert tartalmaz, de mivel a most következő különösen sokat, ezért nem akartam rögtön a cikk legelejére berakni, hogy még csak véletlenül se futhasson bele senki olyan, aki nem akar. A riportalany Jeph Loeb lesz, a téma pedig a The Ultimates 3 1. száma, különös tekintettel annak végére. Igen, ha most továbbolvastok, pajtások, akkor MÁR ELŐRE TUDNI FOGJÁTOK, HOGY ÉR VÉGET A THE ULTIMATES 3 1. SZÁMA! Loeb nem fogja vissza magát, mindenről nyíltan beszél, ami ebben a kiadványban történik, úgyhogy most tényleg nagyon komolyan: CSAK AKKOR FOLYTASSÁTOK AZ OLVASÁST, HA MÁR TÚL VAGYTOK A THE ULTIMATES 3 1. SZÁMÁN, KÜLÖNBEN HATALMAS MEGLEPETÉSEKTŐL ÉS IZGALMAS FORDULATOKTÓL FOSZTJÁTOK MEG MAGATOKAT! Gondoljátok hát meg jól…

Megvan? Átgondoltátok? Biztos folytatjátok? Akkor ti már bizonyára olvastátok az 1. számot. Helyes. Lássuk hát, mi újat mondhat még nekünk Loeb az eddigi történésekről – és milyen infómorzsákkal húzza az agyunk a további számokat illetően…

Az 1. számban kétségtelenül a legnagyobb fordulat a Skarlát Boszorkány megölése volt. Jól sejtem, hogy az elkövetkező számok egyik központi témája az ő halála lesz?
Nos igen, de azért persze a többi karakter is fontos szerepet kap majd a történetben. Azt már ugye most látjuk, hogy mindegyiküknek van valami titka, amiről majd le kell rántanunk a leplet… Itt szeretném felhívni a figyelmet a képregény közepén olvasható beszélgetésre Jan és Hank között (vagyis inkább Jan monológjára, mert Hank nincs éppen beszédes kedvében…). Az egy nagyon fontos oldal, amin gyakorlatilag Jan az összes szereplőre kitér, és remekül összefoglalja, kivel mi a „bibi” mostanában.

A Sex, Lies, and DVD című sztori a jövő évi crossover, az Ultimatum szempontjából is meghatározó szerepet tölt be az Újvilágban.
Így van. Az Ultimatum felé vezető út az Ultimate Power végén és itt kezdődik. Mintha most meggyújtottunk volna egy kanócot, ami jövőre teljesen leég, és robban a bomba! Persze a The Ultimates 3 önmagában is tökéletesen élvezhető és érthető, de ugyanakkor egy nagyobb újvilági történetszálba is beilleszthető. És ennek a történetszálnak a vége, vagyis az Ultimatum, minden lesz majd, csak nem happy end!

De mi az oka annak, hogy a Különítmény tagjai ennyire maguk alatt vannak? Talán az első két kötet történései?
Ha igen, akkor csakis Mark Millar a hibás, nem én! De igen, Mark és én rengeteget beszéltünk arról, milyen irányba vitte volna tovább a szereplőit, és egyetértettünk abban, hogy mozgassuk őket a klasszikus megfelelőik, vagyis a Bosszú Angyalainak irányába. És így is lett: immár nem tartoznak a S.H.I.E.L.D. fennhatósága alá, Tony birtokán laknak… Ez mind-mind Mark ötlete volt, és én csak pár részletet tettem hozzá. De az eddigiek fényében szerintem teljesen érthető a szereplők borongós hangulata. Amerika Kapitányt azzal vádolták, hogy elárulta őket, Sólyomszem családját lemészárolták, Hank is tett jó pár erősen elítélhető dolgot, Tony kis híján elvette Natashát, akiről kiderült, hogy végig áruló volt… Nem hagyhattam figyelmen kívül ezeket az eseményeket, bármennyire is egy független, önálló történetet akartam írni. Igen, a 2. kötet végén a csapat győzött, és mindenki őket ünnepelte, de most, hogy a győzelmi mámor véget ért, hirtelen mind egy mély depresszióban találták magukat.

És ráadásul új vezetője is van a csapatnak!
Igen, Amerika Kapitány most inkább a maga útját járja, nem kis részben az Ultimate Power végén történtek miatt. Tony pedig egyre keményebben iszik. Akárhogy is nézzük, az egyetlen megfelelő személy jelen pillanatban a Különítmény vezetésére a Darázs.

Na és Sólyomszem? Talán neki kell a legnagyobb traumával megbirkóznia.
Igen, ez így van. Clint nagyon fontos szereplője lesz az elkövetkező számoknak, hiszen valóban az ő tragédiája a legszörnyűbb mind közül. A saját szeme láttára mészárolták le a családját – a feleségét és a gyerekeit is. Jesszus, most így kimondva jövök csak rá, milyen durva sztorit is alkotott Mark! Az ő sorsa volt az egyik központi témája a beszélgetéseimnek Markkal, és arra jutottunk, hogy jelen formájában elég közel áll egy másik Marvel-karakterhez, akinek szintén egy céltábla van a homlokára pingálva. Majd meglátjuk, mi sül ki ebből…

És mi a helyzet a Fekete Párduccal?
Ó, őt imádom! Ő a Különítmény Batmane! Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy egy szót sem szólt… eddig. Ez egy fontos eleme a történetének. És ahogy Joe Madureira megrajzolta… Bitang jó lett!!! Nagy kedvencem az az oldal, ahol épp Venomot püföli!

Ha már szóba került Venom… Az 1. számban egy nőnemű valakit keres a Különítménynél. Aztán a szám végén a Skarlát Boszorkányt megölik. Elképzelhető, hogy Venom éppen őt kereste?
Remek kérdés! De ha őt kereste, vajon mit akart tőle? Ő is a halálát akarta? Vagy a maga elborult módján épp segíteni akart neki? Bizony, ez az 1. szám egyik legnagyobb és legfontosabb rejtélye. És miután a csapat legyőzi Venomot, Jan épp a megfelelő kérdéseket teszi fel vele kapcsolatban… Tessék csak utánaolvasni! Pont olyan, mintha ő lenne a rejtély szálait kibogozni akaró olvasók hangja a sztoriban.

Még pár utolsó szó Joe Madureira munkájáról?
Egyszerűen fantasztikus! Nagyon büszke vagyok rá, hogy a hosszú kihagyás után pont az én képregényemben kezdte újra a rajzolói munkát. De mellette még muszáj kiemelnem mindenki mást is, aki ezen a sorozaton és az egész Újvilágon dolgozik. Az egyetlen célunk, hogy az Újvilág újra régi fényében tündököljön, még akkor is, ha Mark Millar és Bryan Hitch távozása kicsit megnehezíti a dolgunk. De mégis úgy érzem, most végre elkezdődött az Újvilág új korszaka!

Köszönjük, Jeph!

MINISOROZATOK

Ultimate Iron Man

Nem elég, hogy elindult a The Ultimates várva várt 3. kötete, de a héten kezdetét veszi az Ultimate Iron Man szintén várva várt 2. kötete is! Kell ennél szebb elő-karácsonyi ajándék, pajtások? Ugye, hogy nem. Na, addig is, amíg várjuk a megjelenést, itt van az 1. szám utolsó előzetese, színesben, szöveggel, mindennel. Váljék egészségetekre.


Oldalak: 1 2 3 4 5